تامین منابع مالی مهمترین مشکل راه‌اندازی مناطق آزاد جدید کشور است

سنندج- ایرنا- دبیر شورای عالی مناطق آزاد اقتصادی کشور گفت: کار راه‌اندازی مناطق آزاد تجاری هفتگانه مصوب سال ۱۴۰۰ در دولت به پایان رسیده است اما مهمترین چالش آن تامین منابع مالی است.

سعید محمد روز جمعه در حاشیه سفر رییس جمهور و جمعی از معاونین و وزرای دولت سیزدهم به کردستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:  برای راه اندازی مناطق آزاد هفتگانه جدید نیاز به تامین منابع مالی داریم که  تکمیل زیرساخت های آب، برق، گاز و دیگر ملزومات به منابع مالی زیادی احتیاج دارد تا همه این زیرساخت ها مهیا شود.

وی با بیان اینکه از محل تهاتر نفت، رقمی برای این منظور در بودجه ۱۴۰۱ دیده شده بود، افزود: این عدد در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی رد شد و به دنبال راه های دیگری برای تامین این منابع مالی هستیم.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد اقتصادی کشور اضافه کرد: در قدم بعدی منابعی را از محل مناطق آزاد موجود تخصیص دادیم تا مناطق موجود به عنوان مناطق معین بتوانند به راه اندازی مناطق جدید کمک کند که این درخواست در هیات دولت مصوب شد ولی باز هم مجلس شورای اسلامی در ۶ تیر اجرای آن را ممنوع اعلام کرد.

محمد با بیان اینکه هر دو مسیر موجود در مجلس شورای اسلامی مسدود شد، تاکید کرد: این در حالی است که از طرفی هم در مردم انتظار زیادی ایجاد شده است و به دنبال تحقق این مناطق هستند.

وی ظرفیت منطقه آزاد تجاری  بانه و مریوان  را بسیار بالا اعلام کرد و گفت: برای راه اندازی این منطقه نیز نیاز به تامین منابع مالی داریم  که در  سفر استانی اینها را به رییس جمهور ابلاغ می کنیم تا تدبیری برای آن اندیشیده شود.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد اقتصادی کشور با اشاره به پیشتازی کردستان در تدوین اساسنامه منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان در کشور، اضافه کرد: اساسنامه مناطق آزاد در شورای عالی مناطق آزاد و هیات دولت تصویب شده و باید به شورای نگهبان ارسال شود  و در صورت تصویب  اعضای هیات مدیره و مدیرعامل رسما فعالیت خود را شروع کنند چرا که کار این مناطق در دولت تمام شده است.

محمد با تاکید بر اینکه نگاه ما به کردستان ویژه است، یادآور شد: قبل از تدوین اساسنامه جلسات خوبی با شرکای خارجی این منطقه داشتیم و برای سرمایه گذاری اعلام آمادگی کردند.

وی گفت: تفاهم نامه‌ها هم آماده است و مشکل ما فقط این است که چون اساسنامه تصویب نشده و رییس منطقه حق امضا ندارد، نمی توانیم از ظرفیت کشورهای خارجی استفاده کنیم.

ایجاد منطقه آزاد بانه - مریوان ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسید مرحله نخست عملیات اجرایی آن و تعیین مدیر اجرایی و افتتاح ساختمان‌های اداری این منطقه ۸ و ۹ اسفند همان سال با حضور دبیر شورای عالی مناطق آزاد انجام شد.

کردستان امروز جمعه میزبان بیست و هفتمین مقصد سفر استانی آیت الله رئیسی است.

اخبار مربوط به بیست و هفتمین سفر رییس جمهور و اعضای هیات دولت به استان کردستان را می توان در پرونده خبری به آدرس این پیوند پیگیری کرد: سفر رییس جمهور به استان کردستان؛ دیار فرهنگ و هنر

استان کردستان با بیش از یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت، ۱۰ شهرستان، ۳۲ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۷۷ روستای دارای سکنه دارد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha