احیا و تکمیل طرح های حیاتی در کهگیلویه و بویراحمد نوید بخش توسعه پایدار

یاسوج - ایرنا - توسعه نامتوازن منطقه‌ای، غفلت از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های استانی در سال های گذشته به زخمی کهنه بر پیکر کهگیلویه و بویراحمد تبدیل شده که این کهنه زخم ها با رویکرد توسعه گرایانه احیا و تکمیل طرحهای حیاتی توسط دولت سیزدهم در حال رنگ باختن است .

به گزارش ایرنا، دولت مردمی سیزدهم  از همان ابتدای آغاز به کارش، اساس برنامه ها و سیاست‌های راهبردی خود را با چاشنی محرومیت زدایی و تکمیل طرحهای نیمه تمام و تکمیلی در جای جای ایران اسلامی بویژه استانهای کم برخورداری چون کهگیلویه و بویراحمد ترسیم کرد.

مسئولان و تیم اقتصادی و اجرایی دولت در کهگیلویه و بویراحمد با کارکرد و رویکردی امیدبخش اقدام به تهیه و تدوین برنامه های عملیاتی برای خروج از محرومیت انباشت شده از گذشته کردند.

به حق استان کهگیلویه وبویراحمد را اکنون می توان شاخص و پایلوتی برای میزان سنجش نگاه تحول گرا، توسعه گرایانه و محرومیت زدایی دولتمردان مردمی در حوزه های گوناگون عمرانی، اقتصادی و زیربنایی دانست.

بنا به گفته مسئولان اقتصادی و اجرایی استان کهگیلویه و بویراحمد سال گذشته یک هزار و ۵۱۳ پروژه در سطح استان وجود داشت که طبق اطلاعات بدست آمده  با حمایت های جدی دولت ۱۸۶ پروژه خاتمه پیدا کرده و به نتیجه رسیده است.

برهمین اساس می توان گفت که کهگیلویه و بویراحمد بر اساس شاخص های آماری و بودجه ای و در سایه همدلی و هم افزایی مسئولان و تدبیرهای دولت سیزدهم درمسیر رشد و شتاب توسعه همه جانبه قرار گرفته است.

رشد حدود سه برابری اعتبارات استان، افزایش ۱۰۶ درصدی درآمدهای استان، تکمیل پروژه بزرگ پاتاوه به دهدشت، فعال تر شدن سد تنگ سرخ، گرفتن مجوز ماده ۲۳ پروژه های ملی، افزایش پیشرفت فیزیکی سد چمشیر و پتروشیمی گچساران و پتروشیمی دهدشت، تلاش برای راه اندازی مجدد کارخانه قند یاسوج، تقاطع مهریان، دشت امامزاده جعفر،آبرسانی به چهارشهر، صدور مجوز ماده ۲۳ سد سقاوه، چهارخطه کردن دهدشت خیراباد به سمت بهبهان، گرفتن مجوز سد آبریز  تنها بخشی از دستاوردهای دولت مردمی سیزدهم در این استان کوچک و با یک درصد مساحت و جمعیت کشور طی یکسال گذشته است .

رشد سه برابری اعتبارات استان

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بودجه استان کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ سه برابر افزایش یافته که اتفاق بزرگی در تاریخ استان به شمار می رود.

علی شهابی نسب اظهار داشت: وضعیت بودجه استان در سال گذشته بسیار چشمگیر بود و ۲ هزار و ۱۴۲ میلیارد تومان از همه منابع کل بودجه استان بو که تحولی چشمگیر را در حوزه زیرساختی شاهد بودیم .

وی افزود: این اعتبارات مربوط به زلزله سی سخت، محرومیت زدایی، راه روستایی، آب، نفت و گاز، طرح های عمرانی و دیگر موارد می باشد که زمینه های تحول و خلق فرلصت های جدید شغلی را در این دیار کم برخوردار به دنبال داشت .

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: از این میزان یک هزار و ۳۶۲ میلیارد تومان اعم از نقد و اقساط تخصیص یافته و در حوزه های زیرساختی هزینه و به شاخص های تویعه جانی دوباره بخشید.

وی با اشاره به اینکه  حدود ۶۷۱ میلیارد تومان این بودجه نقدی و ۶۶۶ میلیارد تومان آن اسناد خزانه و مابقی تهاتر بوده است تصریح کرد: این اعداد در حالی است که بودجه سال ۹۹ تنها حدود ۴۷۷ میلیارد تومان بود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کهگیلویه و بویراحمد  از دلایل افزایش میزان بودجه سال1400این استان را  اعتبارات زلزله سی سخت، محرومیت زدایی(در حوزه ابخیزداری، آب ، راه ، سلامت، مدرسه)  و سفر رییس  جمهور به استان برشمرد .

شهابی نسب تصریح کرد: رهاورد سفر رییس جمهور  به استان کهگیلویه و بویراحمد ۶۳۴ میلیارد تومان اعتبار نقدی بود که در زمینه های زیرساختی هزینه شد.

تبیین دستاوردهای دولت در زمینه طرح های نیمه تمام و تکمیلی 

 بدنبال سفر مهرماه پارسال رییس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد، بر راه اندازی پروژه های زیرساختی نیمه تمام چون پتروشیمی ،سدچمشیر و کارخانه گیاهان دارویی گچساران، جاده ترانزیتی پاتاوه به دهدشت و کارخانه قند یاسوج تا پایان ۱۴۰۱بمنظور سرعت بخشی به روند توسعه این استان تاکید شد.

این رویکرد تحول گرایانه جان تازه ای در کالبد طرح های نیمه تمام دیگری همچون سد تنگ سرخ، پروژه آبرسانی به چهار شهر، بزرگراه یاسوج به شیراز، چهار خطه کردن یاسوج به پل قره، تقاطع مهریان، آبرسانی به دشت امامزاده جعفر و ایجاد فاضلاب اکبرآباد یاسوج دمید و امیدواری به روند توسعه را دوچندان کرد.

متولیان این طرحهای زیرساختی و اشتغال آفرین در گفت و گو با  گزارشگر ایرنا از سرعت گیری روند اجرایی این طرحهای در دست اجرا  پس از سفر سال گذشته رئیس جمهور و هیات دولت سیزدهم به استان کهگیلویه و بویراحمد سخن بمیان آوردند و اظهار داشتند: با افتتاح و بهره برداری از طرحها تا پایان سال شاهد تحول اقتصادی خوبی در این استان رو به توسعه خواهیم بود.

به گفته رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بوبراحمد تمامی طرح های بزرگ و ملی استان همگی فعال و در حال تکمیل هستند.

تحقق رویای افتتاح برای جاده ۲۸ ساله پاتاوه به دهدشت

طرح ملی جاده پاتاوه به دهدشت با توجه به وضعیت طبیعی منطقه جزو خاص‌ترین طرح های راهسازی در کشور است که عملیات اجرایی این طرح ملی در سال ۷۴ شروع شد اما با گذشت افزون بر ۲۸ سال هنوز افتتاح نشده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد در این باره گفت: یکی از رویدادهای مهم سال گذشته بحث افتتاح جاده پاتاوه به دهدشت بود که در سفر رئیس جمهور مطرح و قرار است تا چند ماه دیگر به طور رسمی افتتاح شود.

 شهابی نسب افرود: تنها کار سه کیلومتر از جاده برای تکمیل مانده است و با توجه به ریزش در ۲ نقطه این جاده کار کمی با تاخیر مواجه شد.

 معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این باره گفت : در سفر مهرماه سال گذشته رییس جمهور و هیات دولت سیزدهم به این استان پنج هزار میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل نهایی طرح ملی پاتاوه به دهدشت تصویب شد که اعتبار یادشده هم اکنون تخصیص یافته است.

کیامرث حاجی زاده با اشاره به اینکه بیش از ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی این پروژه در ۲سال اخیر محقق شد، اظهارداشت: با تزریق و مصرف این میزان اعتبار محور یاد شده تکمیل و بصورت کامل زیر بار ترافیک خواهد رفت.

وی علل تأخیر و کندی در اجرای این طرح را شرایط تحریمی کشور و افزایش قیمت مصالح دانست و بیان کرد: این طرح در نوع خود در کشور نادر بوده  و به خاطر شرایط خاص طبیعی ساخت تونل های آن با مشکلات زیادی مواجه بوده است.

معاون عمرانی استاندار اضافه کرد: پروژه ملی جاده پاتاوه به دهدشت به عنوان یکی از ۹ پروژه راهسازی کشور بوده که نقش راهبردی در توسعه استان دارد.

حاجی زاده ارزش ریالی طرح ملی پاتاوه به دهدشت را افزون بر ۱۰ هزار میلیارد ریال دانست و گفت: با بهره‌برداری از این طرح بخش زیادی از ترافیک مرکز استان کاسته خواهد شد.

وی اظهار داشت: ساخت محور پاتاوه - دهدشت تحولات شگرف ملی و محلی در پی خواهد داشت بطوری که با اتمام ساخت این مسیر، فاصله بندر امام خمینی (ره) تا اصفهان ۲۷۰ کیلومتر و زمان عبور از این مسیر نیز چهار ساعت کاهش خواهد یافت.

حاجی زاده تاکید کرد: این مسیر علاوه بر کارکرد ملی آن، پنج بخش مهم و پرجمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد شامل کبگیان در شهرستان دنا، شهرستان مارگون، بخش های چاروسا و دیشموک در کهگیلویه و بخشی از شهرستان لنده را از بن بست جاده ای و محرومیت خارج می کند.

عملیات اجرایی این جاده ملی در سال ۷۴ شروع شد و برای سهولت کار به چهار قطعه تقسیم شد که طول قطعه های اول و سوم آن به ترتیب ۲۶ و ۲۰ کیلومتر و قطعه های دوم و چهارم نیز به ترتیب ۲۸ و ۶۳ کیلومتر است.

۱۳ تونل به طول هشت هزار و ۲۰۰ متر و تعداد ۱۸ دستگاه پل بزرگ بالای دهانه ۱۶ متری در این جاده طراحی شده است.

قطعه نخست این جاده از روستای گندی خوری تا منطقه سرچنار در سال ۸۷ نیز به بهره برداری اولیه رسید.

 قطعه دوم جاده از سرچنار تا لوداب، قطعه سوم از لوداب تا دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه و قطعه چهارم نیز از کمربندی شهر دهدشت تا دهدشت غربی است.

قطعه سوم جاده ملی پاتاوه - دهدشت ۶۳ کیلومتر طول دارد و دارای ۱۱ دهنه پل به طول سه هزار و ۱۶۰ متر است.

قطعه دوم این جاده به طول ۲۸ کیلومتر اردیبهشت سال ۹۷ به بهره برداری رسید.
گچساران در یک قدمی افتتاح مهم ترین طرح صنعت کشور 

پتروشیمی یکی از ارکان مهم صنعت نفت در زنجیره تولید و موتور محرک توسعه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور بشمار می رود  و نقش مهمی در تولید ناخالص ملی دارد.

این صنعت یکی از پول سازترین صنایع کشور محسوب و افزون بر کاهش خام‌فروشی به ایجاد ارزش افزوده مضاعف اقتصادی، ثروت‌آفرینی و اشتغال‌زایی منجر می شود.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در خصوص طرح پتروشیمی گچساران، گفت: در پی سفر رئیس جمهور به این استان منابع مالی طرح پتروشیمی گچساران افزایش یافت طوری که مقدمات کار برای افتتاح این طرح مهم در هفدهم اسفندماه امسال فراهم شده است.

روند شتابان توسعه با احیای پنج طرح زیرساختی در کهگیلویه و بویراحمد

سید احسان عسکری معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: هم اکنون طرح پتروشیمی گچساران  ۹۱.۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با افتتاح و راه اندازی آن سبب ایجاد حداقل ۵۰۰ نفر اشتغال مستقیم خواهد شد.

وی تاکید کرد: با پیگیری های انجام شده تکمیل خط انتقال آب آن در حال انجام است که با اقدامات انجام گرفته بزودی این زیرساخت هم فراهم شده و در مسیر تولید قرار خواهد گرفت .

مدیرعامل پتروشیمی گچساران نیز گفت: این پروژه در زمینی به مساحت ۱۵۷ هکتار در دست اجراست و تاکنون بیش از ۷۰ هزار میلیارد ریال برای روند اجرایی طرح هزینه شده است.

مصطفی حیدریان افزود: این طرح سالانه یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن خوراک اتان خود را از پالایشگاه بید بلند بهبهان با خط لوله ای بطول ۹۵ کیلومتر تامین می کند.

وی تاکید کرد: سرمایه گذاری اولیه این طرح صنعتی ۴۲۴.۷ میلیون یورو  و  هفت هزارو ۱۶۵ میلیارد ریال و تسهیلات ارزی از سوی صندوق توسعه ملی است.

مدیرعامل پتروشیمی گچساران ابراز داشت: محصول مجتمع پتروشیمی گچساران یک‌میلیون تن اتیلن و نیز ۸۴ هزار تن +C۳(برش پروپان و سنگین تر) در سال خواهد بود

جانی دوباره در کالبد سد تنگ سرخ به عنوان پروژه ای حیاتی

تکمیل سد تنگ سرخ نقش مهمی در تامین آب آشامیدنی شهر یاسوج و روستاهای مسیر آن، آب کشاورزی شهرستان های بویراحمد و دنا، تقویت رودخانه بشار و بهبود گردشگری دارد و با وجودی که کلنگ احداث آن در سال ۱۳۹۰ به زمین زده شد اما درصد پیشرفت فیزیکی کمی دارد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد در خصوص این سد گفت: رویداد مهم دیگری که که در سفر مهر ماه سال گذشته رئیس جمهور به آن توجه شد سد تنگ سرخ بود.

شهابی نسب افزود: با پیگیری های انجام شده پیشرفت فیزیکی طرح به ۴۰ درصد رسیده و تلاش بر این است تا پایان سال آینده به بهره برداری برسد.

وی ادامه داد: این سد یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار می خواهد تا بدنه سد تمام شود. 

با توجه به بارندگی ۱۱ میلیارد متر مکعبی کهگیلویه و بویراحمد در سال، کنترل سیلاب، بحران خشکسالی و جلوگیری از خسارت به سازه‌های موجود در حاشیه رودخانه (بشار) از دیگر مزایای احداث سد تنگ سرخ است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد در خصوص مزیت های سد تنگ سرخ گفت: این سد می تواند آب آشامیدنی شهر یاسوج و روستاهای مسیر به ‌میزان ۲۵.۵ میلیون متر مکعب در سال، آب کشاورزی شهرستان بویراحمد و دنا به میزان ۴۲.۴ میلیون متر مکعب، آب زیست محیطی رودخانه به میزان ۳۳ میلیون مترمکعب را تامین کند و سبب توسعه گردشگری و امکانات تفریحی و سیاحتی با توجه به جذابیت توریستی منطقه شود.

آرش مصلح افزود: کنترل سیلاب و جلوگیری از خسارت به سازه‌های موجود در حاشیه رودخانه از دیگر مزایای احداث سد تنگ سرخ است.

وی تصریح کرد: کهگیلویه و بویراحمد در ۶ ماهه نخست هر سال با مشکل خشکسالی و ۶ ماهه دوم با سیلاب روبرو است و این دو موضوع همیشه دغدغه مهم مسئولان استانی بوده که با احداث سدهای مخزنی و مهار این میزان بارندگی مشکلات به حداقل می‌رسد.

عملیات اجرایی سد تنگ سرخ از سال ۹۰ با حضور مجید نامجو وزیر وقت نیرو آغاز شد و  سد مخزنی تنگ سرخ در ۳۵ کیلومتری یاسوج و بر روی رودخانه بشار واقع شده است.

در نیمه دوم سال ۹۶، مراحل ساخت سد به صورت تعاملی با پیمانکار، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء و با کارفرمایی آب منطقه ای استان آغاز شد.

تامین آب شرب یاسوج و روستاهای مسیر به میزان ۲۵.۵ میلیون متر مکعب در سال، تامین آب صنعتی یاسوج به میزان ۱۷ میلیون متر مکعب، تامین آب کشاورزی شهرستان بویراحمد و دنا به میزان ۴۲.۴ میلیون متر مکعب در سال و تامین آب زیست محیطی رودخانه به میزان ۳۳ میلیون متر مکعب از اهداف ساخت این سد عنوان شده است.

سد تنگ سرخ از نوع خاکی با هسته رسی و حجم مخزن ۱۲۵ میلیون مترمکعبی و حجم تنظیم سالیانه ۲۰۰ میلیون متر مکعب است.

حجم آب تجدید پذیر استان کهگیلویه و بویراحمد ۹هزار ۲۲۳ میلیون متر مکعب است که یک هزار ۷۰ میلیون متر مکعب آن سالانه مهار می شود و ۹۰ درصد آن از استان خارج می شود.

رونق دوباره نماد ۵۰ ساله صنعت کهگیلویه و بویراحمد

کارخانه قند یاسوج نماد صنعت، تولید و سرمایه گذاری در کهگیلویه و بویراحمد که با سابقه‌ای بیش از نیم قرن فعالیت در استان دستخوش چالش‌ها و مشکلات شده بود ، اینک به همت دولت سیزدهم رونق گذشته خود را باز خواهد یافت.

بر اثر تعطیلی و غیرفعال شدن فرایند تولید در این کارخانه  جوانان زیادی بیکار شده و آواره استان های مجاور برای یافتن لقمه ای نان شدند و ناامید از همه جا  استان زرخیز اما محروم خود را رها کردند.

این کارخانه بزرگ صنعتی و تولیدی یکی از داشته های مهم استان برای رفع معضل بیکاری و ایجاد اشتغال و سرمایه گذاری در استان محسوب می شد اما در سایه بی تدبیری ها  از درون نابود شد و آن همه سرمایه یکجا خوابید.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد می گوید: خط قرمز حاکمیت ما تولید است.

احسان عسکری ادامه داد: نگاه به کارخانه قند صرفا یک کارخانه نیست بلکه حیثیتی است زیرا فرایندی در مدت این چند سال طی شده بود که آن از تولید خارج کند و به کارکرد های دیگری تبدیل بکند.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام در کهگیلویه و بویراحمد گفت: برای به حرکت درآوردن چرخ های زنگنار زده کارخانه راکد مانده  قند یاسوج این کارخانه  به ستاد اجرایی فرمان امام واگذار شد .

شایان نادری اظهار داشت : سرمایه گذاری در این کارخانه راکد، با هدف تلاش ستاد برای حمایت از مردم و اشتغالزایی در کهگیلویه و بویراحمد است.

وی افزود: کارخانه قند یاسوج نماد صنعت  کهگیلویه و بویراحمد بوده و ۵۱ درصد سهام این کارخانه متعلق به ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ه) است.

 نادری افزود: مراحل به صورت دقیق و کارشناسانه انجام شد و مشخص شد که بسیاری از قطعات مستهلک بوده و خیلی از قطعات نیز باید تعویض شود.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام در کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: قطعاتی در کارخانه وجود ندارد برآورد قیمت دقیق و سرمایه در گردش لازم انجام شده و در مرحله  بهسازی تجهیز و تعویض قطعات انجام می‌شود.

وی عنوان کرد: در مرحله دوم نیز راه اندازی کامل و تولید محصول از جمله قند و شکر و سایر فراورده‌ها در این کارخانه انجام می‌شود.

نادری ابراز داشت: تمام تلاش ما این است کارخانه قند در اواخر امسال و یا اوایل سال آینده راه‌اندازی شود و مردم در جشن بازگشایی آن شرکت کنند.

فرآوری گیاهان دارویی کهگیلویه و بویراحمد با بهره برداری از کارخانه گیاهان دارویی گچساران 

گیاهان دارویی کهگیلویه و بویراحمد به عنوان گنجینه ای رها شده در خطر انقراض و نابودی قرار گرفته و سالیان متمادی است که به تاراج می رود و دودش به چشم نسل های آینده خواهد رفت.

وجود بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ گونه گیاه دارویی و خوراکی در کهگیلویه و بویراحمد، یکی از ارزشمندترین ثروت های ناشناخته در این استان بشمار می رود که متولیان امر تاکنون برنامه صحیح و مشخصی برای نگهداری و استمرار این منبع عظیم درآمدزایی نداشته اند.

کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن بیش از ۴۰۰ گونه گیاه دارویی یکی از متنوع‌ترین استان‌های کشور درزمینه تولید گیاهان دارویی است به گونه ای که به گفته کارشناسان به اندازه ۶۰ کشور دنیا در آن گیاه دارویی می روید.

این استان دارای ۴۶ گونه گیاهی بومی و سه گیاه دارویی کمیاب دنیا شامل باریجه، آنغوزه و گزانگبین است که به وفور در ارتفاعات استان یافت می‌شود.

در سفر سال گذشته رییس جمهور و تعدادی از اعضای هیات دولت استفاده از نعمت خدادادی گیاهان دارویی در این بخش از کشورمان در راستای ایجاد اشتغال پایدار و ارزآوری آن در دستور کار قرار گرفت و لذا یکی از مصوبات این سفر بهره برداری از این طرح بر زمین مانده در کوتاه ترین زمان ممکن یعنی سال ۱۴۰۱بود که اینک در مرحله بهره برداری قرار گرفته است .

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام در کهگیلویه و بویراحمد در این ارتباط به گزارشگر ایرنا ، گفت: ساخت کارخانه فرآوری گیاهان دارویی گچساران با ظرفیت سالیانه ۱۶۰ تن دست اجراست که در این واحد تولیدی فرآوری، بسته بندی مرکبات و دیگر محصولات تولیدی کشاورزان پیش بینی شده است.

تامین ۱۰۰درصدی اعتبار تکمیلی کارخانه گیاهان دارویی گچساران 

شایان نادری مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام در کهگیلویه و بویراحمد افزود: تاکنون ۵۰میلیاردتومان برای احداث کارخانه ۱۶۰ تنی فرآوری گیاهان دارویی گچساران هزینه شده و ۲۰میلیارد تومان اعتبار تکمیلی آن هم تامین شده است .

 نادری  ضمن اشاره به اینکه ساخت کارخانه گیاهان دارویی در ایجاد اشتغال و رونق  منطقه بسیار تاثیرگذار است تصریح کرد: در این واحد تولیدی فرآوری، بسته بندی مرکبات و دیگر محصولات تولیدی کشاورزان پیش بینی شده است.

وی ادامه داد: با تامین اعتبار ۲۰ میلیارد تومانی یاد شده بزودی شاهد بهره برداری از این طرح خواهیم بود که برای سرعت بخشی به فرآیند تکمیلی طرح نیازمند همکاری دستگاههای خدمات رسان از جمله برق، آب ، گاز و راه هستیم .

نادری  ابراز کرد: کارخانه گیاهان دارویی در زمینی به مساحت ۶هزار متر مربع با زیر بنای چهارهزارو ۵۰۰متر مربع در دست ساخت است که با بهره برداری از این طرح ۶۰ نفر به صورت مستقیم و ۲ هزار نفر به صورت غیرمستقیم مشغول به کار خواهند شد.

او با بیان اینکه نخستین کارخانه فرآوری گیاهان دارویی کهگیلویه و بویراحمد در گچساران راه اندازی خواهد شد ، گفت: مرحله اول کارخانه گیاهان دارویی در قالب تولید عصاره، اسانس و بسته بندی اجرا می شود.

وی تصریح کرد: پروژه کشت گیاهان دارویی در منطقه سربیشه به منظور ترویج الگوی کشت در مهرماه ۹۶ به تصویب ستاد فرمان امام (ره)  رسید و در سال ۹۷  در دستور کار شرکت هربی فارمد قرار گرفت.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این ارتباط گفت: استان کهگیلویه و بویراحمد دارای بیش از ۴۰۰ گونه گیاه دارویی است و ظرفیت تبدیل شدن به قطب تولید گیاهان دارویی را دارد.

سید احسان عسکری افزود: کارخانه در حال احداث گیاهان دارویی گچساران افزون بر ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در راستای توسعه تولید گیاهان دارویی و تسریع در روند اجرای این کارخانه، تلاش خواهیم کرد.

تحول در نظام سلامت با اعتبار بخشی به چهار بیمارستان در حال تاسیس با سفر رئیس جمهور 

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: در سفر رئیس جمهور برای اتمام بیمارستان های شهرستان های دنا، بهمئی، لنده و چرام به مبلغ ۱۷۰ میلیارد تومان مصوب شد.

سید علی احمد زاده اظهار داشت: یکی از مشکلات اساسی استان در حوزه بهداشت و درمان عدم وجود بیمارستان در حد مورد نیاز در برخی شهرستانها و نبود اعتبار برای پیشرفت بیمارستان های در حال ساخت بود.

وی افزود: این امر در سفر آیت الله سید ابراهیم رئیسی مورد توجه قرار گرفت و اعتبار لازم برای اتمام بیمارستان شهرستانهای دنا، بهمئی، لنده و چرام به مبلغ ۱۷۰ میلیارد تومان منظور و مصوب شد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: بیمارستان بهمئی در مجموع مبلغ ۲۰ میلیارد تومان نیاز داشت و تمامی این مبلغ تخصیص و تامین شده و در اختیار دانشگاه علوم پزشکی استان قرار گرفته است.

وی عنوان کرد: لازم است روند اجرا و اتمام بیمارستان سرعت بگیرد و هرچه زودتر مورد بهره برداری قرار گیرد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: برای بیمارستان‌های شهرستانهای چرام، دنا و لنده مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب شده که حدود ۶۰ میلیارد تومان آن تخصیص داده شده و در اختیار دانشگاه علوم پزشکی استان قرار گرفته است.

احمد زاده بیان کرد: به عبارتی برای هر بیمارستان مبلغ ۲۰ میلیارد تومان تخصیص داده شده و در اختیار دانشگاه علوم پزشکی استان قرار گرفته است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بیمارستان شهرستان بهمئی در آینده نزدیک افتتاح و راه اندازی می شود.

محمد غلام نژاد بیان کرد: مناقصه بیمارستان چرام برگزار شده و به زودی عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.

وی افزود: فاز نخست بیمارستان شهرستان لنده در حال اتمام است و در آینده نزدیک به بهره برداری می رسد و فاز دوم این بیمارستان باید به مناقصه گذاشته شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: بیمارستان سی سخت واقع در شهرستان دنا در حال ساخت است و فاز نخست آن ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

سد جمشیر نسخه ای درمانگر برای عطش زمین های تشنه

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: برای نجات و عبور از کم آبی در استان به یک نسخه درمانگر چون سد سازی و اجرای طرحهای آبخیزداری نیاز است که باید تمام بارشی که تنها در چهار ماه از سال در استان اتفاق می افتد ذخیره شود برای هشت ماهی که بارندگی وجود ندارد. 

آرش مصلح افزود: پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی برای این نسخه در استان پر بارش کهگیلویه و بویراحمد طراحی و اجرا صورت گرفته که ما حاصل آن دو سد کوثر و شاه قاسم بوده و هم اینک نیز سد بزرگ چمشیر گچساران در حال ساخت است.

به گفته مصلح  تکمیل سد چمشیر گچساران با ظرفیت سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب از  جمله طرحهای مرود تاکید سفر رییس جمهور دولت سیزدهم برود که با اقدامات انجام گرفته  در اسفند ماه امسال شاهد بهره برداری از این سد خواهیم بود.

وی به  مزیت های بهره برداری از این سد که اینک حدود ۹۰درصد پیشرفت فیزیکی دارد اشاره کرد و گفت : تأمین آب آشامیدنی و صنعتی، بهره‌مند شدن ۱۱۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و بوشهر، ذخیره و کنترل آب رودخانه زهره به میزان یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب، تولید ۴۸۲ مگاوات برق آبی، کنترل سیلاب‌های مخرب رودخانه زهره، اشتغال زایی در زمان اجرای طرح و زیر ساخت‌های صنعت گردشگری و پرورش ماهی از مهمترین مزایای این سد است.

سد چمشیر بلندترین سد وزنی از نوع بتنی غلتکی (آر. سی. سی) ایران است و مطالعه احداث سد چم شیر در سال ۷۳ از سوی سازمان آب منطقه‌ای فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد صورت گرفت.

نیروگاه و سد چمشیر در ۲۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر دوگنبدان در استان کهگیلویه و بویراحمد و بر روی رودخانه زهره ساخته می‌شود.

معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چمشیر گچساران  در این ارتباط گفت: این سد منافع زیادی برای استان و کشور دارد و انتظار توجه بیشتر مسئولان برای بحث منابع مالی و اعتباری اش وجود دارد.

محمد رضا فاضل افزود: تاکنون ۲۵۰ میلیون یورو از محل فاینانس خارجی برای ساخت سد چم شیر گچساران هزینه شده است.

گرفتن مجوز زیست محیطی سد سقاوه و سد آبریز خدمتی ماندگار  

معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر این باور است عملیاتی شدن سدهای سقاوه و آبریز ابتدا خدمت به استان های دیگر و بعد استان کهگیلویه و بویراحمد است چرا که سدها منابع ملی هستند و قرار نیست آب در این استان محصور می شود.

 حاجی زاده تاکید می کند: از لحاظ کارشناسی برای مقابله با سیلاب، خشکسالی و تامین آب پایدار سدسازی لازم است و باتوجه به اینکه کشور ما در شرایط اقلیمی بسیار خشک قرار دارد باید روان آب ها و آب های سرگردان در طول سال مدیریت شود.

سد سقاوه  قرار است هم برای تولید برق و انرژی و هم تامین اب ساخته شود.

حاجی زاده می افزاید: با توجه به درجه حرارت بالای دما و معضلات تامین آب در مناطق گرمسیری ، وجود یک سد جامع الاطراف ، ضروری است تا بتواند شهرستان های مختلف را از لحاظ آب شرب ،کشاورزی، صنعت، تولید برق و انرژی  پوشش دهد.

همچنین شهرستان های گرمسیری استان مشکلات عدیده ای در تامین آب شرب و کشاورزی دارند و در کهگیلویه بزرگ از جمله شهرستان های چرام، لنده و بهمئی مشکلات مضاعف بود با اینکه سد مارون نیز در مرز این شهرستان ساخته شده است اما استان خوزستان بیشترین برداشت را از این سد داشت ، آنچنان که معاون عمرانی استاندار می گوید حالا این شهرستانها زیر پوشش سدی به نام آبریز قرار می گیرند.

حاجی زاده می افزاید: مطالعات زیادی  در حوزه آبریز انجام و همه چیز در آن پیش بینی شده است و به پایداری آب استان کهگیلویه و بویراحمد و بخشی از خوزستان کمک شایانی خواهد کرد.

به گفته وی از مجموع مخزن ۱۷۳ میلیون متر مکعبی این سد،حدود ۴۰ میلیون متر مکعب برای پیوست های زیست محیطی (حق آبه محیط زیست) در نظر گرفته شده است.

حاجی زاده ادامه می دهد : سد آبریز قرار است با ارتفاع ۱۴۴ متر، ۱۷۳ میلیون متر مکعب گنجایش مخزن و تولید سالانه ۲۰ مگاوات برق احداث شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد در خصوص این سد گفت: استاندار و نمایندگان استان و کل مردم استان هم صدا به جد پیگیر احداث این سد هستند و مجوز زیست محیطی این سد صادر شده است.

بنابراین می توان گفت که تکمیل و در واقع احیای طرحهای زیرساختی که سالها بنا به دلایل مختلف در استان کهگیلویه و بویراحمد بر زمین مانده بود و امروز هم در قالب رویکرد محرومیت زدایی  دولت سیزدهم از نقاط دور افتاده هستیم شاهد به سامان رسیدن تعدادی از طرحهای اولویت دار می باشیم که خود  نوید بخش توسعه این استان غنی از هر گونه منابع و مواهب طبیعی و در عین حال کم برخوردار نسبت به دیگر استانهای کشور است.

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha