۲ دی ۱۳۹۹، ۹:۱۲
کد خبرنگار: 1498
کد خبر: 84157027
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

چین و چالش کمبود کارگران یقه آبی

۲ دی ۱۳۹۹، ۹:۱۲
کد خبر: 84157027
چین و چالش کمبود کارگران یقه آبی

تهران- ایرنا- به دنبال افزایش تقاضای مصرف کنندگان خارجی، بخش صادراتی چین شاهد روند احیای چشمگیری در مقایسه با سایر کشورهای جهان است به طوری که جدیدترین گزارش ها حاکی است که کارخانه های تولیدی چین با چالش کمبود نیروی کار و کارگران یقه آبی برای مدیریت سفارشات رو به رشد بخش صادرات روبرو شده اند.

به گزارش ایرنا از رادیو بین المللی چین، بسیاری از کارخانه داران اقدام به خرید خطوط تولید اتوماتیک با هدف جبران کمبود کارگر کرده اند و استخدام ها در بخش های تولیدی و صنعتی چین نیز روندی افزایشی داشته است.

گزارش می افزاید: این چرخش قابل توجه در چین در حالی در جریان است که این کشور تا حد بسیار زیادی ویروس کرونا را ریشه کن کرده است و این روند در تضاد با احیای کند سایر همتایان مهم صنعتی پکن و دست و پنجه نرم کردن کارخانه های این کشورها با اختلالات پیش آمده ناشی از همه گیری کرونا و ضربه ناشی از کووید-۱۹ به چرخه تقاضا در این کشورها است.

گروه‌های متفاوت کارگری معمولاً بر اساس رنگ یقه و لباسی که هنگام کار می‌پوشند، دسته‌بندی می‌شوند این رنگ‌ها می‌تواند شغل کسی یا جنسیتش را نشان دهند اصطلاح کارگر یقه‌سفید به خاطر پیراهن‌های یقه ‌سفیدی که پوشیدنشان در اوایل و اواسط سده بیستم میلادی بین کارگران دفتری (کارمندان) رایج بود، وضع شده ‌است کارگر یقه‌آبی نیز به کارگرانی اطلاق می‌شود که کارهای یدی می‌کنند در اوایل سده بیستم، این کارگران از لباس‌های ارزانی استفاده می‌کردند که کثیفی را به راحتی نشان نمی‌داد؛ این لباس‌ها عموماً آبی بودند انواع دیگری از رنگ یقه نیز برای نشان دادن کارهای مختلف، وجود دارند.

کارگران یقه آبی کارگرانی هستند که لازمه حرفه آنها انجام حجم زیادی از کارهای یدی است یک کارگر یقه ‌آبی عضوی از طبقه کارگر است که به کارهای یدی اشتغال دارد و به صورت ساعتی حقوق می‌گیرد یا برای انجام دادن و تمام کردن کاری مشخص بکار گرفته می شود. این اصطلاح اولین ‌بار در ۱۹۲۴ استفاده شد.

بر اساس داده های شرکت مالی «نومورا» (Nomura)، سهم صادرات جهانی چین در سه ماهه دوم و سوم سال جاری میلادی به بیش از ۱۳ درصد در مقایسه با ۱۱ درصد سال گذشته رسید که این میزان بالاترین رشد سه ماهه از حداقل سال ۲۰۰۶ میلادی تاکنون محسوب می شود.

در حالی که محرک های اضطراری در آمریکا و اروپا پول را به کیف پول های مشتریان روانه می کند، تقلای این کشورها برای مهار آثار کرونا روی بازارهایشان،  باعث افزایش سطح تقاضای غربی های حبس شده در خانه برای دسترسی به تجهیزات محافظت شخصی و گجت های ساخت چین شده است.

شاخص خصوصی دانشگاه «ژن مین» با محور ردیابی تقاضای دسترسی به نیروی کار یقه آبی در سه ماهه سوم سال جاری میلادی در چین رکورد زده است؛ بر اساس گزارش های رسانه های محلی چین، برخی از مدیران کارخانه های این کشور به منظور مدیریت سفارشات رو به رشد، دستمزد کارگران را ۲۵ درصد افزایش داده و به ۱۰ هزار یوان (۱۵۳۰ دلار) در ماه رسانده اند.

این افزایش و رونق صادرات با استقبال سیاستگذاران چینی روبرو شده است تحلیلگران بر این باورند که انعطاف پذیری حیرت آور بخش صادراتی چین که حدود ۱۸۰ میلیون نفر را استخدام کرده است، نیاز به تزریق محرک های عظیم برای احیای اقتصاد این کشور در سال جاری میلادی را کاهش داده است.

مسئولان چین تا پایان نوامبر سال ۲۰۲۰ میلادی (۱۰ آذر)، ۱۲۲ درصد از هدف اشتغالزایی سالانه خود را محقق کردند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha