باید شالوده قابل اعتمادی در افق تفاهم‌نامه با استان قزوین فراهم شود

تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاندار قزوین با امضای تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک فرهنگی، هنری و رسانه‌ای، فراهم آوری شالوده قابل اعتماد در افق این تفاهم‌نامه برای ادامه راه تاکید کردند.

به گزارش عصر دوشنبه گروه فرهنگی ایرنا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی در حاشیه امضای این تفاهم‌نامه با اشاره به اینکه استان قزوین در حوزه های مختلف فرهنگی و تاریخی جایگاه ویژه ای دارد و  یک قطب فرهنگی و هنری به شمار می آید، گفت: این استان دارای مفاخر و شخصیت های فرهنگی و علمی برجسته در ادوار مختلف تاریخی بوده و از طرفی نیز در فضای میراث تاریخی و فرهنگی کشور چه از لحاظ تعداد و چه از لحاظ آثار به جا مانده هم کم نظیر است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: این استان پایگاه خوشنویسی جهان اسلام است و در حوزه های مختلف مانند نگارگری، موسیقی، ادبیات، شعر و ... ممتاز و متمایز است.

صالحی اضافه کرد: با امضای تفاهم نامه همکاری میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداری قزوین فرصتی برای ادامه اتفاقات مثبت در حوزه های فرهنگی و هنری در این استان ایجاد می شود و این تفاهم نامه نقشه راهی برای اقدامات فرهنگی و هنری خواهد بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید براینکه پس از امضای تفاهمنامه توجه به اجرایی شدن مفاد آن ضروری است، گفت: باید نسبت به تحقق موضوعات آن توجه داشت تا چشم انداز آینده قابل اعتناتر و قابل اتکاتر باشد. بنابراین با توجه به اهتمام استاندار این استان می توان افقی ایجاد کرد تا بتوان به تعهدات این تفاهم نامه عمل کرد.

وی با اشاره به ظرفیت های فرهنگی و هنری استان قزوین افزود: ظرفیت این استان به گونه ای است که وقتی اجزای آن با هم ترکیب می شود می تواند چشم انداز یک استان پیشرفته را به نمایش گذاشته و به عنوان یک قطب داخلی و خارجی تلقی شود.

صالحی تاکید کرد: استان قزوین دارای زیرساخت های خوبی است و امیدوارم با عزم و اراده استاندار و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی بتوان شالوده قابل اعتمادی در افق این تفاهم نامه برای ادامه راه فراهم کرد.

فرهنگ زیرساخت توسعه کشور است

در بخش دیگری از این جلسه، استاندار استان قزوین گفت: فرهنگ زیرساخت توسعه هر کشوری محسوب می شود و تا زمانی که فرهنگ اصلاح نشود مقوله های دیگر نیز توسعه نمی یابد.

هدایت الله جمالی پور، افزود: در جامعه ای که فرهنگ مورد توجه نباشد سایر رخدادها در حوزه توسعه نیز کمکی به آن جامعه نخواهد کرد و ما هم با همین نگاه امیدواریم بتوانیم تفاهم نامه های همکاری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته باشیم تا کمکی به توسعه فرهنگی در استان قزوین بشود.

جمالی پور ادامه داد: تمامی مفاد این تفاهم نامه کارشناسی شده و متناسب با نیازهای فرهنگی و هنری استان در نظر گرفته شده است و امیدوارم به طور کامل اجرایی شود و استانداری قزوین هم تمام اهتمام خود را با هدف اجرا و تحقق  این تفاهم نامه به کار می برد.

در ابتدای این جلسه مدیرکل امور استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم گزارشی از روند تنظیم این تفاهم نامه ارائه کرد.

علی غیاثی ندوشن، گفت: در این تفاهم نامه به موضوعات مختلفی پرداخته شده که از آن جمله می توان به اعتبارات جاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداری قزوین، اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای شامل تکمیل، تعمیر، تجهیز، پروژه های احداث پردیس سینمایی امید در شهر محمدیه، سایر طرح ها و پروژه های عمرانی، فعالیت های دینی، قرآنی و مذهبی، هفته های قرآنی، کانون های فرهنگی و هنری مساجد، حمایت های سینمایی برای تولید فیلم کوتاه، داستانی و مستند، سینما سیار، جشنواره های سینمایی با رعایت دستورالعمل های بهداشتی، کمک به راه اندازی نمایندگی انجمن سینما جوان آبیک و تاکستان، اهدای کتاب به مراکز فرهنگی، آموزشی و مساجد و خرید کتاب از ناشران، کمک به جشنواره های فرهنگی مانند صنعت چاپ، شعر، هفته کتاب، حمایت از برگزاری جایزه ملی عارف، مراسم نشان ملی دبیرسیاقی، برگزاری هفته های فرهنگی قزوین در تهران و ... اشاره کرد.

وی کمک به برگزاری جشنواره های مطبوعات، مراسم تجلیل روز خبرنگار، کمک به خانه مطبوعات، تجهیز کتابخانه های تخصصی مطبوعات، حمایت از موسیقی و گسترش هنرهای تجسمی و نمایشی در استان، حمایت از کارگروه ساماندهی مد و لباس در استان، راه اندازی هنرستان در استان، بیمه و تسهیلات هنرمندان و ارائه تسهیلات قرض الحسنه به اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه استان، توجه به حوزه فرهنگ عمومی و حوزه های پژوهشی در استان و کمک به دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی استان، حمایت از پژوهش های کاربردی با اولویت فرهنگ عامه و ... را از دیگر موضوعات مورد تاکید در این تفاهم نامه برشمرد.

در پایان این جلسه اسماعیلی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین هم گفت: مهمترین سیاست ما در استان قزوین تاکید بر توجه به جایگاه حاکمیتی این اداره کل در استان است که خوشبختانه این جایگاه با عنایت آقای استاندار محقق شده است.

وی ادامه داد: سعی کردیم در زمینه رشد شاخص های فرهنگی در استان تلاش داشته باشیم که توانستیم آن را با حمایت های وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاندار استان به یک فرصت تبدیل کنیم.

اسماعیلی گفت: توجه به فرهنگ گفت و گو، احیای جایگاه حاکمیتی اداره کل فرهنگ و ارشاد استان قزوین، معرفی مفاخر استان و به تبع آن برگزاری رویدادهای فرهنگی آن و ... از جمله تلاش های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین است.

وی تصریح کرد: سه بزرگداشت در پیش داریم که امروز پوستر آن از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاندار قزوین رونمایی می شود. نشان ملی دبیرسیاقی از جمله این بزرگداشت ها است. دبیرسیاقی از بزرگان زبان و ادب فارسی است که دستیار ارشد دهخدا در تنظیم لغت نامه بوده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین ادامه داد: دومین بزرگداشت جایزه ملی عارف قزوینی است که از مفاخر بزرگ کشور در حوزه موسیقی است. این بزرگداشت با هدف احیای تصنیف های ایرانی برگزار می شود.

وی جشنواره ملی فیلم های مستند میراث فرهنگی با عنوان یادگار را هم سومین رویداد در این استان عنوان کرد و گفت: در این جشنواره به فیلم هایی که بتواند میراث فرهنگی کشور در حوزه های ملموس و غیر ملموس را در قالب فیلم های کوتاه، نیمه کوتاه و بلند به صورت مستند معرفی کند، نشان مینودری اهدا می شود.

در پایان این جلسه تفاهم نامه همکاری های مشترک فرهنگی، هنری و رسانه ای میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداری استان قزوین به امضای سیدعباس صالحی و هدایت الله جمالی پور رسید.

همچنین از سه پوستر جشنواره فیلم های مستند میراث فرهنگی (یادگار)، نخستین جایزه ملی عارف و نشان ملی دبیرسیاقی  رونمایی شد.

در این جلسه علی اصغر کاراندیش معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مهدی محمدی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل حوزه وزارتی هم حضور داشتند.

سرخط اخبار فرهنگ

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha