علی حیدری روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال زراعی جاری بیش از ۱۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این استان زیر کشت محصولات استراتژیک گندم، جو آبی و کلزا قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: در سنوات گذشته که ادوات کشت مستقیم هنوز وجود نداشت، آتش زدن کاه و کلشت باقی مانده کشت در مزارع مرسوم بود ولی دراین سالها با توجه به فعالیتهای ترویجی جهاد کشاورزی، کشاورزان نسبت به آتش زدن این بقایا در مزارع دیدگاه منفی پیدا کردهاند.
مدیر امور زراعت تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان البرز گفت: اگر پیش از این بقایای کشت در مزارع را آتش میزدند به دلیل این بود که ادوات کاهنده این بقایا به میزان کافی وجود نداشت و کاه وکلشت موجود نمیگذاشت آب به بذر ذرت که کشت دوم پس از برداشت محصول گندم یا جو بود، برسد و به همین دلیل سبزینگی در مزارع کم میشد.
حیدری ادامه داد: به همین دلیل ۲۰ تا ۳۰ درصد مزارع خالی از سبزینگی میماند و عملکرد کشاورزان بسیار پایین میآمد به همین دلیل به سراغ آتش زدن کلشت میرفتند.
وی افزود: اما اینک چند سال است که بر اساس آموزشهایی که به کشاورزان میدهند یا کلشت را خرد میکنند یا اینکه دستگاه کشت مستقیم آمده و بذر مستقیم در خاک کشت و با اولین آبیاری سریع سبز میشود.
مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی استان البرز با اشاره به اینکه با این اقدامات مقداری آتش زدن کمتر شده، اظهار داشت: سال زراعی گذشته شاهد آتش سوزی در مزارع نبودیم در حالی که پیش از آن سالانه حدود ۱۵۰ هکتار از مزارع در اثر آتش سوزی از بین میرفت.
وی اضافه کرد: در سال جاری با توجه به بارشهای مناسب تمام بذرهایی که در این چند سال در دل خاک ذخیره شده بود سبز شده به طوری که در حاشیه مزارع علفزارهای بلند دیده میشود.
حیدری گفت: یکی از نگرانیها این است که مسافران برای استراحت در طول مسیر مسافرت خود در کنار مزارع اتراق کرده و اقدام به آتش زدن این علفها کنند که احتمال سرایت این آتش به عرصههای منابع طبیعی و اراضی کشاورزی وجود دارد.
وی افزود: از طرف احتمال دارد کشاورزان این علفها را آتش بزنند که در این صورت خطر بزرگی مزارع را تهدید میکند که بایستی اطلاع رسانیهای لازم و اقدامات بازدارندگی در این خصوص انجام شود.
استان البرز دارای حدود ۶۸ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است.
۶۱۵۶/ ۶۱۵۵
نظر شما