۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۸:۱۶
کد خبر: 83314888
T T
۰ نفر
بیمه محصولات كشاورزی ضرورت انكارناپذیر در برابر مخاطرات طبیعی

بیرجند - ایرنا - كشاورزی هر چند دارای منافع اقتصادی است اما فعالیتی همراه با مخاطرات طبیعی، اقتصادی و اجتماعی و خطرپذیری بالا است.

به گزارش ایرنا، در كشوری زندگی می كنیم كه در حوزه حوادث طبیعی جزو 10 كشور نخست جهان است و هر سال حادثه های طبیعی از جمله سیل، خشكسالی، توفان، زمین لرزه، سرما و یخبندان، تگرگ و گرد و غبار خسارت های زیادی به بخش ها و زیرساخت های مختلف از جمله كشاورزی وارد می كند.
برخی از حوادث از قبیل آتش سوزی، سیل و گرد و غبار قابل پیش بینی و پیشگیری هستند این در حالی است كه هر سال خسارت های نجومی به بخش كشاورزی وارد می شود كه خراسان جنوبی نیز بی نصیب از آن نیست در حالی كه تنها مبلغ ناچیزی از این خسارت ها توسط دولت پرداخت و جبران می شود.
رئیس مدیریت بحران و مخاطرات سازمان جهاد كشاورزی خراسان جنوبی گفت: پارسال مخاطرات طبیعی یك هزار و 288 میلیارد تومان به بخش كشاورزی استان خسارت زد.
رضا یزدان مهر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیشتر این خسارت ها به ترتیب مربوط به خشكسالی، سیل، سرمازدگی، تگرگ و توفان بوده است.
وی با بیان اینكه خشكسالی 840 میلیارد تومان خسارت به بخش كشاورزی استان وارد كرد اظهار داشت: امید است خشكسالی های سال های گذشته تا حدودی با بارندگی های اخیر جبران شود.
رئیس مدیریت بحران و مخاطرات سازمان جهاد كشاورزی خراسان جنوبی عنوان كرد: در این زمینه 13 هزار و 61 كشاورز استان دچار خسارت های سنگینی شدند.
وی ادامه داد: اواخر سال گذشته برای جبران بخشی از خسارات ناشی از سیل كشاورزان 100 میلیارد تومان تسهیلات از محل اعتبارات مدیریت بحران به استان اختصاص یافت كه از 25 اسفندماه ثبت نام كشاورزان خسارت دیده در بانك های ملی و كشاورزی آغاز شده است.
یزدان مهر افزود: خسارت سیل و تگرگ سال گذشته در استان 314 میلیارد تومان برآورد شده است كه پرداخت تسهیلات به زودی در بانك های عامل آغاز خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی خراسان جنوبی هم با بیان اینكه در این سیل اخیر به بیش از پنج هزار و 200 هكتار از اراضی كشاورزی خسارت وارد شد گفت: سیل بیش از 399 میلیارد تومان به بخش كشاورزی استان خسارت زد.
غلامرضا قوسی افزود: بیشترین میزان خسارت ها، به بخش باغ با بیش از هشت هزار و 200 هكتار و معادل 316 میلیارد تومان بوده است.
وی ادامه داد: پس از باغات بیشترین خسارت به ترتیب به منابع آبی با مبلغ 38.6 میلیارد تومان، بخش زراعی 29.6 میلیارد تومان و در نهایت سایر بخش ها از جمله دام، طیور، شیلات و آبزیان و تأسیسات با مبلغ 14.8 میلیارد تومان وارد شده است.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینكه سیل به بیش از 267 رشته قنات استان خسارت زد اظهار داشت: این خسارت ها 30 تا 100 درصد گزارش شده كه بیشترین قنوات تخریب شده به ترتیب در شهرستان های سربیشه، طبس و بشرویه بوده است.
وی اضافه كرد: همچنین در سیل اخیر بیش از یكهزار و 600 قطعه طیور و نزدیك به 637 راس دام تلف شدند كه البته میزان خسارت ها در این مرحله هنوز نهایی نشده است.
سال های زیادی بر اثر خشكسالی و سرمازدگی فصلی كشاورزان خسارت سنگینی می بینند هر چند كارشناسان معتقدند در صورت بیمه كشاورزی ضرر كمتری متحمل می شوند اما كشاورزان از تاخیر زیاد پرداخت غرامت و تعیین رقم دقیق خسارت گلایه دارند.
معاون خدمات بیمه كشاورزی خراسان جنوبی گفت: اواخر بهمن، اسفند و نیمه اول فروردین شاهد وقوع سیل در برخی مناطق استان به ویژه بشرویه، سربیشه، عشق آباد، فردوس و نهبندان بودیم حدود 43 میلیارد ریال به محصولات زراعی و باغی خسارت زد.
جواد غنچه افزود: در سال زراعی جاری ( 98-97 ) 49 هزار 836 فقره بیمه نامه در استان صادر شد كه از این تعداد یكهزار و 631 هكتار تنه درخت، 316 هزار راس دام سبك و 14 میلیون قطعه گوشتی، 23 هزار و 300 هكتار محصولات باغی، 19 هزار هكتار محصولات زراعی و 44 هزار هكتار منابع طبیعی است.
وی بیان كرد: میزان بیمه نامه های بخش كشاورزی امسال در مقایسه با سال قبل رشد خیلی خوبی داشت به این صورت كه بیمه تنه درختان 4 برابر( 467 درصد) ، منابع طبیعی 200 درصد، زراعی 150 درصد، باغی 128 درصد افزایش یافت.
معاون خدمات بیمه كشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: غرامت های سال زراعی گذشته در تمامی زیربخش ها 190 میلیارد ریال در استان برآورد شد كه از این میزان 40 میلیارد ریال باقی مانده و مابقی به حساب كشاورزان و دامداران واریز شده است.
وی یادآور شد: بیشترین خسارت ها با 78 میلیارد ریال مربوط به بخش زراعی و باغی بود كه عامل خسارت نیز سرما و یخبندان بوده است.
غنچه ادامه داد: ویژگی طبیعت بر این است كه خیلی از حوادث قابل پیش بینی نیستند لذا از كشاورزان و دامداران انتظار می رود نسبت به بیمه محصولات و دام خود اهتمام بیشتری داشته باشند.
معاون خدمات بیمه كشاورزی استان خراسان جنوبی تصریح كرد: كشاورزان و دامداران می توانند برای جبران بخشی از خسارات ها از خدمات بیمه استفاده كنند.
برای كمك به كشاورزان خسارت دیده بند «خ» ماده 33 قانون برنامه ششم توسعه در مجلس تصویب و به استان ها ابلاغ شد كه در این زمینه دولت بانك مركزی را موظف كرد تا در تامین بودجه مورد نیاز اقدام كند.
در بند «خ» قرار بر این شد آندسته از كشاورزانی كه سررسید تسهیلات آنان از یكم مهرماه 96 تا 29 اسفندماه 97 بوده و دچار خسارت هایی از قبیل خشكسالی، سیل، آتش سوزی و سایر شده اند از این خدمات برخوردار شوند.
مدیر شعب بانك كشاورزی خراسان جنوبی هم در این زمینه گفت: پارسال در اجرای بند «خ» تبصره 33 قانون برنامه ششم توسعه با وجود ابلاغ دستورالعمل در ماه های پایانی سال، بدهی پنج هزار و 824 كشاورز خسارت دیده در چارچوب بند مذكور به مدت سه سال امهال شد.
امیرحسام قزلباش افزود: برای سایر كشاورزان غیرمشمول نیز بسته حمایتی خاصی از سوی این بانك به شعب تابعه ابلاغ شد.
وی اظهار داشت: با استفاده از آن، تسهیلات هشت هزار و 938 نفز از تولیدكنندگان استان به مبلغ 2 هزار و 700 میلیارد ریال تمدید شده است.
مدیر شعب بانك كشاورزی خراسان جنوبی عنوان كرد: از محل بند «خ» مبلغ 467 میلیارد ریال از مطالبات كشاورزان استان تعیین تكلیف شده است.
7557 * 6054

سرخط اخبار اقتصاد