۲۷ فروردین ۱۳۹۸، ۱۸:۲۳
کد خبر: 83281082
T T
۰ نفر

تعریف شهرهای ایران با یك نماد و رنگ هنری

۲۷ فروردین ۱۳۹۸، ۱۸:۲۳
کد خبر: 83281082
تعریف شهرهای ایران با یك نماد و رنگ هنری

تهران - ایرنا - مدیركل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ،گفت: استان ها با كاوش در ظرفیت های بومی و هنری اقلیم خود باید به دنبال رویداد های خلاقه بروند و با توجه به ویژگی ها هر استان، شهرهای ایران را با یك نماد و رنگ هنری تعریف كنیم.

به گزارش عصر سه شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا ، «هادی مظفری» با اشاره به برگزاری دومین جشنواره ملی مجسمه های نمكی در تالاب كجی نمكزار نهبندان گفت: اداره كل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه جدید خود، پتاسیل هنری هر یك از شهر های ایران را شناسایی ،سازماندهی و معرفی می كند.
براساس اعلام واحد ارتباطات و رسانه اداره كل هنرهای تجسمی، مظفری ،گفت: در مورد دومین جشنواره ملی مجسمه های نمكی، باید بگویم ،بوم و اقلیم خراسان جنوبی به خوبی مورد بررسی و شناسایی قرار گرفته و این رویداد هنری از حالت منطقه ای و استانی خارج شده و در سطح ملی برگزار خواهد شد . اعتباراتی كه سال جاری صرف برگزاری این جشنواره شده ،حداقل سه برابر سال های گذشته است.
مدیر كل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: برنامه های هنری كه در استان ها برگزار می شود، سازمان ها و ادارات زیادی را در گیر می كند كه این مهم در فضای آبادانی استان بسیار حایز اهمیت است.
وی گفت: اگر رویداد فرهنگی و هنری درست برنامه ریزی شود، می تواند سایر سازمان و ارگان ها را با خود همراه سازد تا نهایت با پایان یافتن جشنواره، خیر و بركاتش برای مردم بومی محل باقی بماند كه به عنوان مثال، اگر قرار است برای یك جشنوراه، منطقه ای آسفالت شود، خدمات بهداشتی و رفاهی بیشتری نیز به آنجا برود با تمام شدن آن رویداد این بهره برداری استمرار خواهد داشت و به آبادانی منطقه كمك خواهد كرد.
مظفری ضمن بیان اینكه استان ها باید دنبال رویداد های خلاقه بروند اضافه كرد: ما از اینكه تمامی استان به یك شكل و به صورت یونیفرم مانند، جشنواره عكس، نقاشی، تصویر گری، گرافیك و... داشته باشند، استقبال نمی كنیم.
وی افزود: از جشنواره مجسمه های نمكی، حمایت كردیم، زیرا ویژگی بومی بیرجند و شهر نهبندان و تالاب كجی نمكزار متعلق و مختص آن منطقه است. این رویدادها باعث می شود سایر استان ها نیز اقلیم خودشان را كاوش كنند و پتاسیل خود را معرفی كرده تا با حمایت و پشتیبانی های اداره كل هنرهای تجسمی آنها را بالفعل گردانند. با شناخت ظرفیت ها به مخاطب دو اتفاق خواهد افتاد نخست آن كه ظرفیت گردشگری كشور معرفی می شود و به گردشگری هنری كمك بزرگی خواهد شد و در ثانی، هنرمندان بومی فرصت تمركز بر برگزاری رویدادی هنری را در قلیم خود پیدا می كنند.
مدیر كل هنرهای تجسمی اضافه كرد: سعی داریم، هنر منطقه ای و بومی هر اقلیم را شناسایی و با توجه به شرایط ویژه هر استان جشنواره و رویداد هنری تعریف كنیم از هنر سفال و سرامیك در زاهدان بیشتر استقبال می كنیم . رویدادهای عكاسی را در تبریز، آبادان و مشهد، نقاشی را در گیلان و مازندران، گرافیك در شیراز، هنرهای جدید در یزد، مجسمه در كرمان برگزار می كنیم. این اتفاق را به عنوان سالانه های هنرهای تجسمی آغاز كردیم تا بتوانیم در هر جای ایران یك نشان، نماد و رنگی را تعریف كنیم. این نماد، نشانگر و معرف، هنر آن استان و آن اقلیم خواهد بود.
وی در پایان به حضور پیشكسوتان در كنار هنرمندان بومی اشاره كرد و گفت: در اینگونه رویداد ها باید با دعوت و حضور از هنرمندان پیشكسوت و طراز اول هر رشته هنری ،هنرمندان بومی را تقویت كرده و در عین حال هنرمندان هر اقلیم را شناسایی به مركز و به فضای ملی معرفی كنیم تا فرصت بهتر دیده شدن را برای هنرمندان منطقه ای فراهم سازیم.
دومین جشنواره ملی مجسمه های نمكی شهر نهبندان و تالاب كجی نمكزار با شركت 25 گروه دو نفره ، 15 گروه از هنرمندان بومی ، هنرمندان پیشكسوت حوزه مجسمه سازی و هنرجویان برتر هنرستان های هنرهای زیبا از عصر 28 فروردین ماه آغاز و بعد از ظهر 30 فروردین با برپایی مراسم اختتامیه و معرفی گروه های برتر پایان می یابد.
این رویداد هنری با حمایت اداره هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در كیلومتر 100 جاده بیرجند به نهبندان ،تالاب كجی نمكزار نهبندان برگزار خواهد شد.
فراهنگ ** 9031 ** 1355

سرخط اخبار فرهنگ