۴ اسفند ۱۳۹۷، ۱۵:۱۳
کد خبر: 83219565
T T
۰ نفر
سرطان پروستات شايع ترين بيماري در مردان است

اروميه - ايرنا - متخصص اورولوژي گفت: سرطان غده پروستات شايع ترين تومور در نزد مردان است و در 80 درصد موارد بيماران بالاي 70 سال به آن مبتلا مي شوند.

دكتر منوچهر بشيريان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: با وجود تحقيقات فراوان سوالات بدون پاسخ زيادي در مورد جنبه هاي مختلف اين بيماري وجود دارد.
وي اظهار داشت: پروستات غده اي به وزن تقريبي 20 گرم و قسمتي از دستگاه ادراري و تناسلي مردان است كه بخشي از مايع مني را براي انزال تهيه مي كند.
وي ادامه داد: بزرگي خوش خيم پروستات از عوارض نامطلوب تغييرات هورموني و افزايش سن است و اندازه اين غده بين 30 تا 50 سالگي هر پنج سال يكبار 2 برابر مي شود و مشكلات ادراري براي مردان ايجاد مي كند.
وي اضافه كرد: علايم باليني بزرگ شدن غده پروستات به تدريج ايجاد مي شود و شامل كاهش فشار ادرار، نياز به زور زدن براي تخليه كامل ادرار، تكرر ادرار به ويژه در ساعات بعد از خواب شبانگاهي، قطع و وصل جريان ادرار در حين ادرار كردن، قطره قطره آمدن ادرار به ويژه در انتهاي ادرار كردن ، سوزش ادرار، احساس فوريت براي تخليه ادرار و سرريز شدن ادرار به دنبال پرشدن مثانه است.
اين متخصص اورولوژي گفت: عفونت ادرار، ايجاد سنگ در مثانه، بي اختياري ادرار، ايجاد نارسايي كليه، ظاهر شدن خون در ادرار و احتباس ادرار از عوارض بزرگ شدن پروستات است.
دكتر بشيريان افزود: بيماراني كه با علايم بزرگ شدن پروستات مراجعه مي كنند، بالاي40سال سن دارند و شرح حال و معاينه فيزيكي مي تواند در تشخيص بيماري اين بيماران موثر باشد.
وي ادامه داد: علاوه بر اين، سونوگرافي يك روش پاراكلينيك خيلي خوب در تشخيص بيماري است و اندازه گيري PSA در خون مي تواند در تشخيص زود هنگام سرطان بدخيم پروستات موثر باشد.
وي اظهار داشت: اين بيماري در بيشتر موارد با درمان دارويي قابل كنترل بوده و استفاده از داروهاي مهار كننده گيرنده آلفا در درمان بزرگي خوش خيم پروستات بسيار موثر و عالي است و «تامسولوسين» از بهترين اين داروها در درمان به شمار مي رود.
اين متخصص اورولوژي گفت: مطالعات نشان داده است كه تخم كدوي بدون پوست، عصاره خشك گزنه و برگ و گل هاي خشك شده شبدر قرمز در درمان اين بيماري موثر است و بعضي از كتاب ها نقش رزماري، زنجبيل، چاي سبز را نيز در درمان اين بيماري موثر مي دانند.
وي بيان كرد: بيماراني كه به اقدامات دارويي جواب نمي دهند، تحت اعمال جراحي بسته يا باز قرار مي گيرند و در عمل جراحي بسته از طريق مجرا غده پروستات تراشيده يا ليزر مي شود كه اثرات بسيار خوبي در درمان بيماران دارد.
وي اضافه كرد: در عمل جراحي باز كه در پروستات هاي خيلي بزرگ انجام مي شود، غده پروستات بزرگ شده از داخل مثانه خارج مي شود.
به گزارش ايرنا يك تا هفتم اسفندماه هرسال هفته سلامت مردان نام گرفته است و امسال اين هفته با محوريت شعار «مردان فعال تر، مردان سالم تر» نامگذاري شده است تا مردان بيشتر از گذشته نسبت به سلامتي خود توجه كنند.
8137/3072

سرخط اخبار استان‌ها