۱ آبان ۱۳۹۷، ۲۰:۴۵
کد خبر: 83076437
T T
۰ نفر
ایران، هند و افغانستان سند همكاری ترانزیتی چابهار را امضا كردند

تهران- ایرنا- سند اجرایی موافقت نامه ترانزیتی چابهار بین سه كشور ایران هند و افغانستان عصر امروز(سه شنبه) در تهران به امضا رسید.

به گزارش ایرنا، این سند توسط «محمد راستاد» مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، «تیرو مورتی» قائم مقام وزیر امور خارجه هند و «امام الدین محمد وریماچ» معاون وزیر حمل و نقل افغانستان در تهران به امضا رسید.
توسعه حمل و نقل چند وجهی، تسهیل ترانزیت در منطقه، اصلاح قوانین و مقررات و ایجاد اتحادیه حمل و نقل ترانزیتی در منطقه، از مهمترین محورهای اجرایی شدن این موافقتنامه در بین سه كشور ایران هند و افغانستان است.
سه كشور در این سند بر حضور بخش خصوصی برای تسهیل تجارت و ترانزیت در منطقه با هدف توسعه مناسبات همه جانبه بین ایران و هند و افغانستان تاكید كردند.
در این سند بر استفاده از ظرفیت های ترانزیتی منطقه در كریدور شمال جنوب با حمایت سه كشور ایران، هند و افغانستان به منظور تسهیل جابجایی بار و رشد و توسعه اقتصادی در منطقه تاكید شده است.
در این سند طرفین موافقت كردند كارگروهی متشكل از نمایندگان این سه كشور تشكیل و نخستین نشست آن نیز تا 2 ماه آینده به میزبانی ایران در بندر چابهار برگزار شود.
به گزارش ایرنا، موافقتنامه سه‌جانبه و ترانزیتی چابهار خردادماه سال 1395 با حضور رییسان جمهوری كشورهای ایران و افغانستان و نخست وزیر هند در تهران به تصویب رسید تا از طریق بندر چابهار كه هندی ها برای توسعه آن سرمایه گذاری كرده اند، كشور‌های آسیای جنوب شرقی، آسیای میانه، روسیه، حوزه قفقاز، دریای عمان و همه كشور‌های اقیانوس هند به یكدیگر مرتبط شوند و در كوتاه‌ترین زمان مبادلات تجاری انجام شود.
با گشایش مرحله نخست بندر چابهار در محور شرق ایران، ظرفیت تخلیه و بارگیری این بندر از 2.5 میلیون به هشت میلیون تن در سال افزایش می یابد.
قرار است یك شركت هندی 85 میلیون دلار برای تجهیز و اپراتوری این بندر و 150 میلیون دلار دیگر برای سرمایه گذاری به صورت فاینانس اختصاص دهد تا كالاهای هندی به سهولت از طریق این بندر به افغانستان و كشورهای آسیای میانه و روسیه حمل شود.
طبق قرارداد موقت، مساحت مورد نیاز برای انجام عملیات بندری 10 هكتار و در قرارداد اصلی حدود 70 هكتار تعیین شده است.
اقتصام*1108** 2023
۰ نفر