۵ مهر ۱۳۹۷، ۱۵:۰۴
کد خبر: 83046387
T T
۰ نفر

نامزدی 7 نفر برای ریاست جمهوری عراق تایید شد

۵ مهر ۱۳۹۷، ۱۵:۰۴
کد خبر: 83046387
نامزدی 7 نفر برای ریاست جمهوری عراق تایید شد

بغداد – ایرنا – 'محمد الحلبوسی' رییس پارلمان عراق اعلام كرد: هفت نفر از 31 نفری كه برای نامزدی پست ریاست جمهوری ثبت نام كرده بودند، دارای شرایط قانونی شناخته شدند.

به گزارش ایرنا، الحلبوسی روز پنجشنبه در جلسه پارلمان این كشور همچنین اعلام كرد كه نامزدهای معترض می توانند از هم اكنون اعتراض خود را تقدیم مجلس كنند.
وی به نام این افراد اشاره نكرد. به نظر می رسد این موضوع به پس از رسیدگی به اعتراضات احتمالی و در قالب اعلام رسمی نام نامزدهای راه یافته به مرحله رقابت موكول شده است.
با این حال برخی منابع خبری در عراق از هشت نفر شامل برهم صالح، سروه عبدالواحد، فواد حسین، كمال قیتولی، سردار عبدالله، عبداللطیف رشید، سلیم، همزه شوشكی و عمر البرزنجی بعنوان نامزدهای نهایی نام برده اند.
در این دوره و در رویدادی بی سابقه در تاریخ پس از پایان دیكتاتوری عراق 31 نفر برای نامزدی ریاست جمهوری نام نویسی كرده بودند.
'برهم أحمد صالح' از اتحادیه میهنی، 'عبداللطیف جمال رشید' از بخشی از اتحادیه میهنی، خانم 'سروة عبدالواحد' (رهبر جنبش تغییر و نامزد مستقل) و 'فؤاد حسین” از حزب دموكرات كردستان از افراد شاخص میان ثبت نام كنندگان هستند.
پیش تر قرار بود انتخاب رئیس جمهوری در جلسه روز سه شنبه این هفته پارلمان عراق انجام شود اما بدلیل بروز اختلاف میان دو حزب عمده كرد، این موضوع از جدول برنامه های این جلسه حذف شد.
در طول 15 سال گذشته نامنویسی این تعداد برای نامزدی پست ریاست جمهوری در عراق، یك پدیده بی سابقه به شمار می رود زیرا طبق عرف سیاسی سنوات گذشته فهرست های انتخابی بزرگ پیروز در پارلمان، بر سر تقسیم پست های ریاستی (رییس پارلمان، رییس جمهور و نخست وزیر) به تفاهم می رسیدند و معمولا در روز جلسه رای گیری در پارلمان ، طبق تفاهم قبلی فهرست های انتخاباتی پیروز، یك نامزد كه از قبل مشخص شده است، رای لازم را از پارلمان می گرفت.
در این دوره با توجه به تنوع نامزدها و رقابت شدید بین دو حزب عمده كردستان (اتحادیه میهنی و حزب دموكرات) برای تصدی پست ریاست جمهوری - به اعتقاد كارشناسان - شاید برخلاف عرف گذشته، برای نخستین بار رای فردی نمایندگان پارلمان و نه رای فراكسیونی در پیروزی یكی از نامزد بیش از تفاهمات سیاسی تعیین كننده باشد.
در طول 15 سال گذشته دو حزب عمده حاكم در كردستان عراق (اتحادیه و دموكرات) براساس تفاهمی كه با هم داشتند، پست های كلیدی را در بغداد و اربیل بین همدیگر تقسیم كرده بودند به نحوی كه ریاست اقلیم كردستان سهم حزب دموكرات و در مقابل ریاست جمهوری عراق سهم حزب اتحادیه میهنی بوده است.
خاورم *4*353*380*

سرخط اخبار جهان