۲۵ خرداد ۱۳۹۷، ۱۷:۲۴
کد خبر: 82943743
T T
۰ نفر

عطر كلوچه در عراق خبر از آمدن عید می دهد

۲۵ خرداد ۱۳۹۷، ۱۷:۲۴
کد خبر: 82943743
عطر كلوچه در عراق خبر از آمدن عید می دهد

بغداد – ایرنا – حلول عید فطر در عراق با بوی معطر شیرینی محلی معروف عراقی یعنی 'كلوچه' گره خورده و هرگاه این رایحه مطبوع در كوچه ها و خیابان ها به مشام می رسد یعنی عید نزدیك است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در پنج روز مانده به پایان ماه مبارك رمضان، تقریبا هیچ خبازی در محلات عراق یافت نمی شود مگر اینكه تعدادی از سینی های مملو از كلوچه در آن برای پخت شدن، صف نكشیده باشند.
ساخت كلوچه خانگی در عراق، مهمترین سنت عید است و به همین خاطر این شیرینی سنتی ساده به رغم همه تغییر و تحولی كه در صنعت شیرینی رخ داده همچنان مطلوبترین و مهمترین شیرینی سنتی عید فطر است.
شیرینی كلوچه از آرد گندم و ادویه های معمول در آشپزخانه عربی ساخته می شود كه بانوان عراقی به حكم سلیقه ای كه دارند، شیر به آن اضافه می كنند و معمولا با مجموعه ای از خشكبارها مانند گردو، پسته، بادام و یا نارگیل خرده شده و مسقطی تهیه می شود.
مردم عراق همچنان سینی های كلوچه های آماده را به خبازی های محلات می برند تا در فرهای بزرگ خبازی پخت شود و عطر دل انگیزی كه از آن برمی خیزد، معمولا كوی و برزن شهرهای عراق را معطر می كند.
گرچه برخی از شیرینی پزی ها، كلوچه ها آماده را پخت می كنند اما همچنان نسخه خانگی این شیرینی سنتی، مطلوبترین شیرینی هر خانواده است كه زن خانواده هنرنمایی و كدبانویی و همچنین عشق و اردات خود را از این طریق به اعضای خانواده اش نشان می دهد.
عادات و سنن عراقی ها در ایام عید فطر به همین ختم نمی شود بلكه براساس یك سنت قدیمی در اولین صبح عید، عراقی ها خامه گاومیش كه به نام 'قیمر' شناخته می شود خرید می كنند و سر صبحانه مصرف می كنند.
نماز عید فطر مركزی در عراق وجود ندارد و مردم با حضور در مساجد محلات، نماز عید فطر را برگزار می كنند.
اغلب عراقی ها در این روز، دشداشه های سفید رنگ (لباس بلند معروف عربی) می پوشند و در تبریك و تهنیت گفتن عید به همدیگر و رو بوسی در طول ایام عید فطر كه معمولا سه روز به طول می انجامند، تقید عجیبی به خرج می دهند.
دید و بازدیدها بین بستگان در این ایام چیزی شبیه ایام عید نوروز ایرانی است كه معمولا بزرگترها به كوچكترها عیدی می دهند و كدبانوی خانواده یكی از غذاهای معروف عراقی مانند 'دولمه'، 'كبه'، 'كله پاچه' و از این گونه غذاهای پرچرب را طبخ می كند.
امسال هم مانند هرساله در اعلام عید فطر بین اهل سنت و شیعیان در عراق و حتی در داخل شیعیان بین مراجع مختلف اختلاف نظر وجود داشت و به رغم اینكه اغلب مراجع عظام نجف و اهل سنت امروز جمعه را روز اول عید اعلام كرده اند اما آیت الله سیستانی نظر مختلفی ارائه كرده است.
آیت الله سیستانی معتقد به مشاهده هلال ماه با چشم غیر مسلح است و با توجه به عدم امكان رویت هلال ماه با چشم غیر مسلح، فردا شنبه را روز اول عید فطر اعلام كرده است.
در مقابل اهل سنت با حضور در مساجد و اماكن عبادت و ادای نماز عید فطر، امروز جمعه را جشن گرفته اند.
اهل سنت بغداد امروز با حضور در مساجد 'عبدالقادر الكیلانی' و 'ابوحنیفه النعمان' دو مسجد مهم اهل سنت در پایتخت عراق، نماز عید فطر را برگزار كرده و عید فطر را به همدیگر تبریك گفتند.
شیعیان نیز براساس تقلیدی كه از مراجع دارند، آنها كه از مراجعی غیر از آیت الله سیستانی تقلید كرده اند، نماز عید فطر را برگزار كرده و امروز را به عنوان روز اول عید جشن گرفته اند و بقیه امروز را بعنوان آخرین روز ماه مبارك رمضان روزه گرفته اند تا فردا عید بگیرند.
بسیاری از مراكز تفریحی و پارك ها نیز از روزهای گذشته برای پذیرایی از خانواده ها و خصوصا كودكان در شهرهای مختلف آماده شده است و شهرداری ها ورودی مراكز تفریحی را رایگان كرده اند.
پارك ها و شهربازی ها در ایام عید در همه شهرهای عراق، جای سوزن انداختن نیست و به همین دلیل نیروهای امنیتی عراق تدابیر ویژه امنیتی را به مناسبت ایام عید فطر در همه شهرها اعمال كرده اند.
علاوه بر این، بسیاری از شیعیان براساس یك سنت دیرینه، عید فطر را فرصتی نیكو برای زیارت امیرمومنان (ع) و سرزدن به قبور بستگان در قبرستان معروف 'وادی السلام' در نجف اشرف می دانند.
برخی از خانواده ها با استفاده از تعطیلات 3 تا 4 روزه معمولا یكی دو روز اول تعطیلات عید را به زیارت امیرمومنان علی (ع) و سركشی به قبور بستگان و دادن خیرات در نجف اشرف سر می كنند.
در برخی شهرهای عراق خصوصا موصل مركز استان نینوا در شمال عراق كه در طول سه سال اشغال گروه تروریستی داعش از انجام آیین های جشن عید محروم بود امسال عید فطر در آنجا طعم و رایحه دیگری دارد و مردم آزادانه می توانند دوباره عادات و سنن خود را در عید به جا بیاورند.
در عراق همانند كشورهای عربی، فطر و قربان دو عید مهم به شمار می روند كه مردم معمولا لباس های نو پوشیده و عید را به هم تبریك می گویند و دولت نیز بین سه تا چه روز این گونه اعیاد را در سراسر كشور تعطیلی رسمی اعلام می كند.
خاورم *353*380*

سرخط اخبار جهان