۱۶ آبان ۱۳۹۶، ۱۳:۱۹
کد خبر: 82722695
T T
۰ نفر

شكوفایی صنعت فروسیلیس ملایر با تدبیر دولت

۱۶ آبان ۱۳۹۶، ۱۳:۱۹
کد خبر: 82722695
شكوفایی صنعت فروسیلیس ملایر با تدبیر دولت

همدان - ایرنا- فروسیلیس كه از مهمترین فروآلیاژهای مصرفی صنایع تولید فولاد و چدن است، با تدبیر دولت یازدهم در شهرستان ملایر استان همدان پا گرفت و شكوفا شد و با راهبردهای دولت دوازدهم در آستانه تحول عظیم قرار دارد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، سال 93 بود كه با حضور دولتمردان تدبیر و امید، نخستین واحد فروسیلیس در شهرك صنعتی جوكار ملایر به بهره برداری رسید تا به واسطه معادن غنی و سرشار سیلیس شهرستان، حركت قطار توسعه اقتصادی از ایستگاه فروسیلیس ملایر به سمت نقاط مختلف كشور شتاب گیرد.
این در حالیست كه ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی و رغبت آنان برای سرمایه گذاری در صنایع، با پایان بخشیدن به طرح ایران هراسی، ارایه تصویری حقیقی از كشور و حمایت قاطع دولت تدبیر و امید از صنعت اتفاق افتاد و با توافق برجام ورق برگشت و شرایط برای بهبود اقتصادی مهیا شد.
حال با همت بخش خصوصی و حمایت دولتمردان، این شهرك در آستانه توسعه عظیم آن هم در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال است و به گفته معاون استاندار و فرماندار ویژه ملایر، در دو ماه آینده دو واحد فروسیلیس شركت غرب پارس و آذرخش در شهرك صنعتی جوكار با حجم سرمایه گذاری معادل یك هزار و 400 میلیارد ریال آماده بهره برداری می شود.
با توجه به اینكه ملایر بخش عظیمی از معادن سیلیس استان همدان را به خود اختصاص داده است و 33 واحد سیلیس كوبی ازندریان با پروانه بهره برداری مشغول فعالیت هستند، به طور قطع ایجاد شهرك صنعتی برای فرآوری این محصول مهم یك ضرورت به شمار می رفت كه از سال 88 عملیات اجرایی آن در زمینی به مساحت 95 هكتار در محور ملایر به همدان در دو راهی جوكار به تویسركان با حجم سرمایه گذاری 270 میلیارد ریال احداث شد كه در نامگذاری اولیه شهرك شیشه امام رضا(ع) و سپس به شهرك صنعتی جوكار تغییر نام یافت.
سال 92 پس از احداث نخستین واحد فروسیلیس در شهرك صنعتی جوكار به مساحت 6.5 هكتار با میزان سرمایه گذاری 470 میلیارد ریال توسط شركت فروسیلیس غرب پارس، این واحد فعالیت آزمایشی خود را آغاز كرد كه سومین كارخانه تولید كننده فروسیلیس كشور به شمار می رود.
این واحد صنعتی كه در فاز نخست سالانه قادر به تولید 12 هزار تن فروسیلیس است، به گفته مدیرعامل شركت فروسیلیس غرب پارس در طرح توسعه و فاز دوم، ظرفیت تولید سالانه 12 هزار تن فروسیلیسیوم را خواهد داشت.
سیدمحمدباقر میرابوالفتحی در گفت و گو با ایرنا افزود: 700 میلیارد ریال اعتبار معادل سه میلیون و 200 هزار یورو برای ایجاد و راه اندازی فاز دوم این واحد صنعتی هزینه شده است كه در دو ماه آینده مورد بهره برداری قرار می گیرد.
وی با بیان اینكه فروسیلیسیوم تولید شده در داخل كشور و در صنایع فولادسازی، ریخته گری و خودروسازی مصرف می شود، گفت: ما هولدینگ معدن و منابع معدنی خاورمیانه هستیم و مواد اولیه فروسیلیسیوم را برای آنها تولید می كنیم.
میرابوالفتحی اضافه كرد: با داشتن دو معدن سیلیس مشكلی برای تهیه مواد معدنی نداریم و كوك و ذغال سنگ را از داخل كشور و خمیر الكترود را از خارج كشور تهیه می كنیم.
وی با بیان اینكه در فاز نخست 170 فرصت شغلی و در طرح توسعه نیز به همین میزان اشتغال ایجاد می شود، اظهار كرد: همه زیرساخت ها در این شهرك مهیا است، فقط مشكل برق داریم كه با پیگیری های فرماندار ویژه ملایر و سایر مسئولان مربوطه قرار است این مشكل توسط برق باختر حل شود.
واحد دومی كه قرار است همزمان با طرح توسعه شركت فروسیلیس غرب پارس در شهرك صنعتی جوكار به بهره برداری برسد، شركت فروسیلیس آذرخش است كه طبق گفته مدیرعامل این شركت، عملیات اجرایی آن از شهریور 93 آغاز شده و در فاز نخست سالانه قادر به تولید 12 هزار تن فروسیلیس است.
محسن طوبایی در این باره به ایرنا گفت: 700 میلیارد ریال اعتبار برای احداث این واحد صنعتی سرمایه گذاری شده كه 90 میلیارد ریال آن از طریق اخذ تسهیلات بانكی و مابقی از سرمایه شخصی است.
وی افزود: تلاش داریم با اجرای طرح توسعه این واحد و تولید سالانه 18 هزار تن فروسیلیس در فاز دوم، در مجموع بتوانیم حدود 30 هزار تن فروسیلیس تولید كنیم.
وی با بیان اینكه این واحد صنعتی نخستین شركتی است كه در كشور به صورت سهامی خاص احداث شده و فعالیت می كند، گفت: در فاز نخست این واحد 130 فرصت شغلی مستقیم و در مجموع 300 فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد می شود.
توبایی با بیان اینكه در حال مذاكره برای اجرای طرح توسعه این واحد صنعتی هستیم، ابراز امیدواری كرد: با راه اندازی فاز دوم، دست كم 250 كارگر به صورت مستقیم در هر دو فاز مشغول به كار شوند كه فرصتی بسیار مساعد برای ایجاد اشتغال در منطقه بشمار می رود.
وی درباره تهیه مواد اولیه این واحد صنعتی نیز اظهار كرد: مواد اولیه شامل سنگ سیلیس از معادن سیلیس این شهرستان تهیه و خمیرالكترود از كشور چین تهیه می شود كه توافق های اولیه برای خرید انجام شده است.
وی با بیان اینكه ایجاد واحدهای صنعتی فروسیلیس ارز آوری خوبی برای كشور و اشتغال برای جوانان را به دنبال دارد، گفت: اگر برق وارد مجموعه شود، مشكلی در زمینه راه اندازی این واحد صنعتی نداریم.
فرماندار ویژه ملایر نیز در زمینه مشكل تامین برق شهرك صنعتی جوكار، اظهار كرد: با توجه به نیاز این دو كارخانه به ولتاژ بالای برق، موضوع برق رسانی به این واحدهای صنعتی در سطح شبكه توزیع قابل پیگیری و رفع نبود.
عبدالعظیم رضایی افزود: در همین رابطه در جلسه های اخیر با معاون وزیر نیرو، مدیران شركت برق باختر و نمایندگان مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی، موضوع مطرح و مورد پیگیری جدی قرار گرفت.
معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر با اشاره به توافق های پیشین و قرارداد منعقد شده بین واحدهای تولیدی و برق باختر در سال 92 گفت: متاسفانه این قرارداد تاكنون اجرایی نشده بود.
وی ادامه داد: با پیگیری های انجام شده و با مساعدت مدیرعامل برق باختر، مدیران كل صنعت، معدن و تجارت و شركت شهرك های صنعتی استان و نیز تعهداتی كه سرمایه گذاران اجرایی می كنند، این مشكل حل شد و در مدت دو ماه آینده شاهد رسیدن برق مورد نیاز به این دو واحد صنعتی و شروع به كار این كارخانه ها خواهیم بود.
رضایی با بیان اینكه از هیچ تلاشی برای افتتاح و احیای واحدهای تولیدی و صنعتی در این شهرستان دریغ نمی كنیم، اظهار كرد: احداث دو كارخانه فراوری سیلیس در شهرك صنعتی جوكار یكی از اولویت های مهم ما بود كه از اهمیت و جایگاه بالایی در توسعه اقتصادی شهرستان و پیشگیری از خام فروشی این كانی ارزشمند برخوردار است.
معاون استاندار و فرماندار ویژه ملایر افتتاح دو واحد فروسیلیس در شهرك صنعتی جوكار را تحولی ارزشمند در اشتغال و سرمایه گذاری این شهرستان برشمرد و افزود: خوشحال هستیم كه این امر مهم در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال رخ می دهد.
رئیس شهركت شهرك های صنعتی ملایر نیز زمان شروع عملیات اجرایی شهرك صنعتی جوكار را سال 88 عنوان كرد و گفت: در حال حاضر سه واحد فروسیلیس در این شهرك مستقر شده اند و با توجه به ایجاد زیرساخت ها و امكانات، مشكلی برای واگذاری زمین به سرمایه گذاران نداریم.
فرشاد فرجی افزود: این دو واحد هم اكنون در حال نصب ماشین آلات جدید هستند و چنانچه پس از بهره برداری با تمام ظرفیت كار كنند، زمینه اشتغال مستقیم برای حدود 500 تن ایجاد می شود كه از نظر ایجاد اشتغال پایدار بسیار مهم است.
وی ادامه داد: در حال حاضر تمامی زیرساخت ها همچون آب، برق، تلفن و گاز در هفت شهرك و نواحی صنعتی این شهرستان ایجاد شده و در تلاش برای رفع مسایل و مشكلات واحدهای صنعتی مستقر در این شهرك ها هستیم.
حدود 71 درصد از معادن سیلیس استان همدان در شهرستان ملایر واقع شده است و سالانه بیش از 400 هزار تن سیلیس استخراج می شود.
این شهرستان دارای هفت شهرك و نواحی صنعتی است كه شهرك صنعتی جوكار در راستای استقرار واحدهای تولید فروسیلیس از سال 92 فعالیت خود را آغاز كرد و در 20 كیلومتری شهر ملایر واقع شده است.
7528/2090
گزارش از: معصومه موسوی**انتشار دهنده: سعید زارع كندجانی
۰ نفر