۴ آبان ۱۳۹۵، ۱۲:۱۵
کد خبر: 82280121
T T
۰ نفر

آزادسازی موصل، میخی برتابوت داعش

۴ آبان ۱۳۹۵، ۱۲:۱۵
کد خبر: 82280121
آزادسازی موصل، میخی برتابوت داعش

تهران - ایرنا - عملیات آزادسازی موصل از دست تروریست های داعش روز دوشنبه (26 مهرماه) با حضور ده ها هزار نیروی ارتش عراق، بسیج مردمی (الحشد الشعبی) و پیشمرگه آغاز و تا امروز (سه شنبه) دستاوردهای خوبی به همراه داشته است.

نیروهای عراقی برغم مشكلات سایه افكنده برعملیات موصل با یاری خدا توانسته اند، پیروزی های چشمگیری در 9 روز گذشته به دست اورند و مواضع بسیاری را از دست عناطر گروه تروریستی - تكفیری داعش آزاد و شمار زیادی از تروریست ها را به هلاكت برسانند.
اما، دخالت كشورهایی همچون آمریكا، تركیه وعربستان درجریان عملیات آزاد سازی موصل و تلاش این كشورها برای نجات تروریست ها حرف و حدیث های زیادی را به همراه داشته است.
از چند ماه پیش كه بحث آزادسازی موصل ازدست عناصر داعش درعراق آغاز شد، سران سعودی اولین افرادی بودند كه دراین زمینه ابراز نگرانی كردند؛ ثامر السبهان سفیر سابق عربستان درعراق اولین نفری بود كه دراین زمینه واكنش نشان داد وبا دخالت مستقیم در امور عراق خواستار عدم حضور نیروهای بسیج مردمی (الحشد الشعبی) در این عملیات شد؛ البته السبهان حق داشت نگران حضور نیروهای بسیج مردمی عراق درعملیات آزاد سازی موصل باشد چرا كه این نیروهای مخلص از ابتدای حضور در جنگ علیه تروریسم كه ساخته و پرداخته كشورهای غربی - عربی است، با قدرت ظاهر شد و تاكنون توانسته شهرها و مواضع زیادی را از دست ترویست های داعش آزاد كند، كه این امر برای حامیان سعودی - آمریكایی - تركی داعش خوشایند نبوده است.
آزادسازی موصل همانگونه كه برای عراقی ها دارای اهمیت زیادی است، برای داعش وحامیانش نیز اهمیت فراوانی دارد چراكه با آزادسازی موصل عملا این گروه تروریستی پایتخت خود را درعراق از دست می دهد وازدست دادن پایتخت به معنای میخی برتابوت داعش دراین كشور می باشد، هر چند هسته های خفته داعش در سراسر عراق با آزادسازی موصل از بین نخواهند رفت چون نابودی تروریسم در عراق به زمان زیادی نیاز دارد.
نیروهای مشترك عراقی از آغاز عملیات آزاد سازی شهر موصل تا به امروز (سه شنبه) 74 روستا، بخش ومنطقه مسكونی را دراطراف این شهر آزاد كرده و 772 تروریست داعشی را به هلاكت رسانده و23 تروریست دیگر را به اسارت خود درآورده اند.
نیروهای عراقی همچنین درعملیات آزادسازی موصل تا به امروز توانسته اند 127 خودروی مجهز ترویست ها را منهدم كنند؛ در ادامه این عملیات همچنین 397 بمب دست ساز وكنار جاده ای خنثی شده ودو كارگاه بمب سازی تروریست ها نیز كشف شده است.

*** اهمیت راهبری شهر موصل برای عراقی ها
موصل دومین شهر بزرگ عراق پس از بغداد است واهمیت آن برای عراقی ها همانند حلب برای سوریه است.
گروه تروریستی داعش در 19 خرداد سال 1393 در یورشی گسترده به غرب عراق توانست درزمان كمتر از 3 روز برحدود 50 درصد ازخاك عراق از شرق (استان الانبار) گرفته تا شمال عراق یعنی موصل مسلط شود؛ در آن زمان موصل نزدیك به 2 میلیون 500 هزار نفر جمعیت داشت كه از همان زمان اكثر مردم این شهر سرنوشت غم انگیزی پیدا كردند.
پس از تسلط داعش بر موصل مهاجرت گسترده ای از این شهر به سمت دیگر نقاط عراق، تركیه و سوریه رقم خورد و هم اكنون نیز حدود یك میلیون عراقی در این شهر در چنگال داعش اسیر هستند.
وضعیت جغرافیایی موصل برای كشور عراق بسیار حیاتی و با اهمیت است؛ این شهر یك كریدور تجاری بسیار مهم است كه از مرز تركیه و سوریه فاصله چندانی ندارد؛ در نتیجه خارج كردن این شهر از كنترل داعش، می تواند مانور و حركت تروریست های داعش و رساندن مهمات و تجهیزات را به آنها در این مرزها به شدت محدود كند.
موصل همچنین درنزدیكی چاه های نفت شمال عراق است؛ خط لوله های انتقال نفت عراق به تركیه نیز از مسیری نزدیك به موصل عبور می كند؛ تسلط بر موصل، ضمن آنكه ضربه سختی به اقتصاد داعش وارد می كند، می تواند تأثیر روانی ومستقیم براقتصاد عراق داشته باشد و داعش با از دست دادن موصل از سرمایه های هنگفتی كه در این مدت به واسطه فروش نفت به دست می آورد، محروم می شود.
پایتخت رسمی داعش در شهر الرقه در شمال شرق سوریه است و موصل نیز پایتخت فرهنگی داعش است . موصل را باید تاج سلطنت وخلافت خود خوانده گروه تروریستی داعش درمنطقه دانست.

*** اهمیت راهبردی موصل برای تركیه، كردها و آمریكا
برغم این كه ایران وعراق خواهان نابودی گروه تروریستی داعش هستند، اما كشورهایی همچون تركیه، آمریكا، رژیم صهیونیستی وعربستان به هیچ وجه خواهان نابودی داعش نیستند چراكه این گروه تروریستی تامین كننده منافع این كشورها در منطقه به شمار می رود.
تركیه همانگونه نیروهای خود را به طور غیر قانونی درخاك سوریه مستقر كرده، بیش از یكسال است كه شمار زیادی از نیروهای خود را به طور غیر قانونی درپادگان بعشیقه در شمال موصل و در عمق 100 كیلومتری خاك عراق مستقر كرده است؛ ادعاهای تركیه مبنی بر مبارزه با نیروهای پ ك ك و داعش در عراق وسوریه تنها توجیه ای برای حضور درخاك این دو كشور می باشد كه از سوی هیچ كسی قابل قبول نیست.
كردها نیز با شركت درعملیات موصل، هدفی جز توسعه قلمرو خود ندارند كه این موضوع می تواند پس از شكست داعش در موصل، به بحرانی در شمال عراق میان دولت مركزی عراق و كردها تبدیل شود.
با توجه به برگزاری نزدیك انتخابات ریاست جمهوری آمریكا (18 آبان)، دموكرات ها به دنبال در دست گرفتن دوباره دولت این كشور می باشند از این رو یانكی ها عملیات موصل را تسهیل كننده راه رسیدن دوباره به ریاست جمهوری آمریكا می دانند.
نكته قابل توجهی كه درعملیات موصل نمایان می باشد آن است كه كشورهای تركیه، آمریكا و رژیم صهیونیستی علیرغم حمایت همه جانبه از گروه تروریستی داعش در عراق، خواهان خروج عناصر این گروه تروریستی از این كشور و گسیل آن به الرقه سوریه می باشند تا مشكلات دولت سوریه و كشورهای محور مقاومت اسلامی و همچنین روسیه كه درگیر بحران سوریه هستند، افزایش یافته واین كشورها را باچالش مواجه نمایند.
نكته مهم دیگر دربحث موصل این است كه با توجه به استحكامات داعش دراین شهر عملیات آزاد سازی موصل آسان نخواهد بود و نیروهای عراقی تلاش زیادی را باید دراین راه انجام دهند، اما عراقی ها پس از آزادسازی موصل باید توجه خود را به هسته های خفته داعش درعراق كه آماده بمب گذاری و انجام عملیات انتحاری هستند، جلب كنند.
خاورم/1275
گزارش از: مجید جعفری**انتشاردهنده :عزیز موسوی
۰ نفر