۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۷:۵۴
کد خبر: 82511141
T T
۰ نفر
انتقاد دو دبیركل از همزمانی انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر

تهران- ایرنا- محمدرضا راه چمنی دبیر كل حزب وحدت و همكاری ملی و ابوالقاسم رئوفیان دبیركل حزب اسلامی ایران زمین روز یكشنبه با حضور در میزگرد خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) از همزمانی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا انتقاد كردند.

در این میزگرد كه با عنوان 'راه های كاهش آرای خاكستری در انتخابات پیش رو' برگزار شد، دو دبیر كل خاطر نشان كردند كه با توجه به اهمیت و جایگاه انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و انتخاب شهرداران از سوی این شوراها و نقش شهردار در ایران و دیگر كشور های جهان برگزاری همزمان انتخابات آن با ریاست جمهوری به جایگاه شوراهای شهر لطمه می زند.
خلاصه دیدگاه های هر یك از حاضران در این میزگرد به شرح زیر است :

** رئوفیان
- عمل نكردن به وعده های انتخاباتی از سوی برخی نامزدها موجب كاهش حضور مردم در انتخابات می شود.
- در صورت انجام برخی برنامه ریزی ها برای جذب آرای خاكستری در انتخابات می توان انگیزه افراد بی میل را برای حضور در انتخابات پررنگ تر كرد.
- 30 تا 40 درصد آرای كشور خاكستری است و این برای نظام بعد از 40 سال چندان خوش آیند نیست.
- باید برای افراد با سن های مختلف برنامه ریزی های مشخصی و جداگانه ای جهت ترغیب حضور در پای صندوق های رای تهیه كرد.
- انتخابات شوراها مهم است ولی در سایه انتخابات ریاست جمهوری رنگ باخت .
- رفتارهای سیاسی ما مبتنی بر اصول فرهنگی نیست و به فرهنگ در این خصوص اجحاف شده است و مناظره ها هم باید با رعایت اصول فرهنگی باشد.
- احزاب سیاسی در كشور باید برای افزایش حضور مردم و كاهش آرای خاكستری برنامه داشته باشند و به صورت چهار فصل در زمینه های مختلف فعال باشند نه فقط در ایام انتخابات پرچم های خود با بالا ببرند.
- برگزاری مناظره ها با رعایت اصول اخلاقی و معنویت نقش مهمی در كاهش آرای خاكستری دارد.
- توجه نامزدها به حوزه سیاست و اقتصادی موجب غفلت آنان از حوزه فرهنگی شده است.
- توجه به ضرورت پاسداری از رای مردم و حق الناس دانستن آن موجب افزایش مشاركت مردم می شود.
- تقسیم احزاب به اصولگرا و اصلاح طلب درست نبوده و مفید به حال مردم نیست.
- احزاب و گروه های سیاسی باید بر اساس یك معیار افراد واجد شرایط را برای انتخابات معرفی كنند و چنین فردی فرقی ندارد از كدام طیف و جناح باشد.
- برنامه های همه نامزدها قابل احترام است ولی فرد واجد شرایط برای انتخاب باید كسی باشد كه برنامه هایش بر اساس روش های علمی تنظیم و تهیه شده است.
- در نظام مردم سالاری باید شایسته سالاری حاكم باشد نه نگاه حزبی و جناحی.
- نظام به احزاب كم توجه است و خود احزاب نیز دچار خودكم بینی هستند و باید با اختصاص روزی برای احزاب در تقویم مناسبتی كشور مسوولان آنها نیز دیداری با رهبر معظم انقلاب مانند دیگر اقشار داشته باشند.
- احزاب از بالا به پایین جواب نمی دهد و باید از پایین به بالا باشد و برخی احزاب دولت فرموده هستند و باید در نظر داشت كه خاستگاه احزاب مردم است و فرودگاه آنها نیز باید مردم باشند.

** راه چمنی
- حدود 40 درصد از افراد واجد شرایط برای رای دادن در هر دوره را آرای خاكستری تشكیل می دهد كه عده ای از اقل آنان انتخابات را قبول ندارند.
- كاهش حضور مردم در انتخابات به عملكرد مسوولان باز می گردد.
- رسانه ها، افراد صاحب تریبون ، ایمه جماعات ، دست اندركاران فضای مجازی ، فرهنگیان و استادان دانشگاه لازم است تا مردم را نسبت به تعیین سرنوشت خود در انتخابات آگاه كنند.
- هر حزبی یك سری شاخص برای انتخاب فرد واجد شرایط برای تایید در انتخابات دارد و باید بر اساس آن شاخص ها فرد را تایید كند.
- باید به جامعه برای حضور حداكثری در انتخابات امید داد و مردم را روشن كرد كه با حضور آنان در انتخابات امور به سامان می رسد.
- رقابت سالم باید از سوی همه طیف ها در انتخابات رعایت شود و احزاب و گروه ها به وعده های خود عمل كرده و در پایان نیز به جامعه در ارتباط با عملكرد فرد تایید شده در انتخابات پاسخگو باشند.
- اگر خبرگان قانون اساسی می دانستند كه حزب در نظام سیاسی ایران مفید فایده نیست آن را در قانون اساسی نمی آوردند و به همین خاطر باید از آنها حمایت كنیم.
- كشور برای اداره نیازمند احزاب قوی و بزرگ است و باید احزاب را جمع كرده و از انحصار طلبی جلوگیری كنیم.
- ما از روحانی حمایت می كنیم چرا كه در چهار سال گذشته تغییرات زیادی را در كشور شاهد بوده ایم كه به دنبال امضای برجام صورت گرفت .
- سفر 54 نخست وزیر و رییس دولت یا وزیر خارجه به ایران و شمار زیادی هیات های اقتصادی ناشی از امضای برجام است كه كشور را از بن بست خارج كرد.
- در مناظره ها باید اخلاق رعایت شود و از تهمت به یكدیگر پرهیز كرد و حتی اگر سندی نیز موجود است با آن آبروی افراد را نبرد .

مشروح نظرات دو دبیركل مزبور در روزهای آینده منتشر می شود.
میزگرد*1436**خبرنگار و انتشار : داود پورصحت*
۰ نفر

سرخط اخبار سیاست