۵ خرداد ۱۳۹۷، ۹:۰۵
کد خبر: 82925800
T T
۰ نفر

مصرف قارچ های فله ای خطرآفرین است

۵ خرداد ۱۳۹۷، ۹:۰۵
کد خبر: 82925800
مصرف قارچ های فله ای خطرآفرین است

كرمان - ایرنا - مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی كرمان از مردم خواست از خرید و مصرف قارچ به صورت فله ای خودداری كنند.

به گزارش روز شنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی كرمان حمیدرضا گلزاری گفت: قارچ مصرف شده توسط افرادی كه طی ماه اخیر در استانهای مختلف جان خود را از دست داده اند بر اساس اعلام ستاد مركز اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و داروی كشور و با توجه به علائم گزارش شده از انواعی بوده كه تا حدودی به قارچ های خوراكی شباهت داشته و می تواند در كنار آنها در محل رویش وجود داشته باشد.
وی به مردم توصیه كرد: از مصرف قارچ های خود رو مخصوصا قارچ هایی كه در كنار تنه درختان (خصوصا درختان خشك) می رویند و یا قارچ های جمع آوری شده توسط افراد عادی و قارچ هایی كه به صورت فله ای عرضه می شوند خودداری كنید.
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی كرمان افزود: شهروندان فقط قارچ هایی را كه توسط مراكز مجاز و در بسته بندی های دارای مجوز سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت قرار دارد مصرف كنند.
گلزاری تاكید كرد: شناسایی انواع خوراكی قارچ از انواع سمی آن و بر اساس خصوصیات ظاهری مثل رنگ، بو، مزه، شكل و قوام آن بسیار مشكل و فقط توسط كارشناسان و متخصصان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امكان پذیر است لذا به تشخیص افراد عادی در تشخیص انواع سمی قارچ از انواع خوراكی آن توجه نكنید.
گلزاری خاطر نشان كرد: مصرف قارچ ها توسط پرندگان و سایر جانواران اهلی و وحشی نشان دهنده غیر سمی بودن قارچ ها برای انسان نیست.
وی تاكید كرد: هرگز قارچ ها را به صورت خام و به مقدار زیاد مصرف نكنید.
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه، در پاسخ به اینكه آیا سموم با حرارت از بین می روند گفت: برخی از سموم موجود در قارچ ها در برابر گرما مقاوم است و با فرآیندهای آماده سازی و پختن غذا مثل كباب كردن، آبپز كردن، سرخ كردن، بخار پز گردن و غیره از بین نمی روند.
وی به مردم توصیه كرد: در صورت بروز نشانه ها و علائم گوارشی مثل اسهال، استقراغ و تهوع پس از مصرف قارچ خوراكی، هرچه سریع تر بیمار را به مراكز تخصصی سم شناسی بالینی و مسمومیت ها منتقل كنید.
وی افزود: در صورتی كه علائم گوارشی به صورت تاخیری یعنی با فاصله بیش از 6 ساعت از مصرف قارچ رخ دهد، این دسته قارچ ها مسمومیت به مراتب بیشتری دارند و منجر به نارسایی های كبدی و حتی مرگ می شوند.
گلزاری گفت: در صورت امكان نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی كادر پزشكی در بیمارستان به همراه داشته باشید.
3029

سرخط اخبار استان‌ها