تهران - وزير امور اقتصادي و دارايي با درخواست از توليدكنندگان براي ياري در اجراي مرحله دوم قانون هدفمندي يارانه ها ، سه تعهد دولت براي پشتيباني و حمايت از آنها را اعلام كرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا ،‌'‌سیدشمس الدین حسینی '‌روز یكشنبه در همایش 'گام دوم هدفمندی یارانه ها' ، در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران ، ‌كمك به تامین مالی، كاهش هزینه های مالی در كسب یارانه سود ،‌اصلاح نظام مالیاتی و اجرای قیمت گذاری تبعیضی را از جمله تعهدات دولت به صنعت همزمان با اجرای مرحله دوم این قانون اعلام كرد.

وی با بیان اینكه می دانیم هنوز مشكلات حل نشده است ، افزود‌: اما تمام تلاش خود را برای انجام تعهد تخصیص ارز با قیمت یك هزار و 226 تومان انجام خواهیم داد .

وزیر امور اقتصادی و دارایی درعین حال از تولیدكنندگان خواست تا شفافیت در قیمت كالاها را با توجه به اینكه دولت ارز واردات رسمی را با نرخ مصوب در اختیار قرار می دهد ،‌در نظر داشته باشند.

حسینی همچنین گفت كه از زمان اجرای قانون هدفمندی یارانه ها میزان تورم براساس پیش بینی های صورت گرفته 10.1 درصد برای 350 سبد كالایی بوده كه این رقم در آبان ماه به 19.8 درصد رسیده است.

سخنگوی اقتصادی دولت با بیان این جمله كه هیچ وزیری در هیات دولت نگفته كه با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها ،‌اثر این قانون بر تورم صفر می شود ، افزود: اجرای قانون هدفمندی یارانه ها با هدف اصلاح الگوی مصرف ،‌كاهش قاچاق و ‌بهبود توزیع درآمد صورت گرفته است.

به گفته ی وی جلوگیری از رشد شتابان مصرف انر‍‍ژی یكی از آثار هدفمندی یارانه ها است ، به نحوی كه با كاهش 10 درصدی مصرف مواجه شدیم و میزان صرفه جویی در مدت 11 ماه به 15 میلیارد و 200 میلیون دلار رسید.

وزیر امور اقتصادی و دارایی می گوید كه پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها میزان مصرف انرژی استان های مرزی تا 50 درصد كاهش یافت .

حسینی عنوان كرد كه در صورت ادامه رویه پیشین مصرف انرژی و هدفمند نشدن آن ازسوی دولت در سال 1389 ، كشور تا 10 سال دیگر به واردكننده حامل های انرژی تبدیل می شد.

به گفته ی وی اجرای قانون هدفمندی و پرداخت یارانه های نقدی باعث شده تا 40 درصد وضعیت درآمد قشر ضعیف جامعه بهتر شود .

وی نرخ رشد اقتصاد بانك مركزی برای سال 1389 را بدون نفت، 6.1 درصد اعلام كرد و گفت: این نرخ با احتساب نفت 5.8 درصد بوده است .

به گفته ی وی بخش های كشاورزی با 8.8 ،‌صنعت و معدن 9.3 ،‌نفت 1.9 و خدمات چهار درصد رشد مواجه بوده اند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت كه مركز آمار ایران مجموع نرخ رشد اقتصادی كشور را برای سال گذشته ،‌7.3 درصد اعلام كرده است .

حسینی در پایان در پاسخ به مخالفان اجرای قانون هدفمندی یارانه ها كه وی از آنها به عنوان افرادی نام برد كه كار سیاسی می كنند و به اقتصاد توجهی ندارند ، گفت :‌در دوره اول 75 درصد پرداخت ها از طریق تنخواه بود اما هم اكنون این رقم به 14 درصد كاهش یافته است .

اقتصام **1601**1561

سرخط اخبار اقتصاد