۳۱ شهریور ۱۳۹۷، ۱۰:۱۵
کد خبر: 83039424
T T
۰ نفر

مدارس قم مهیای حضور دانش آموزان در فصل شكفتن است

۳۱ شهریور ۱۳۹۷، ۱۰:۱۵
کد خبر: 83039424
مدارس قم مهیای حضور دانش آموزان در فصل شكفتن است

قم - ایرنا - با آغاز سال تحصیلی هزاران دانش آموز قمی به شوق آموختن روانه مدارس می شوند و مسئولان آموزش و پرورش قم نیز با برگزاری جلسه ها و اتخاذ تدابیر لازم، فضاهای آموزشی را آماده حضور علاقه مندان به علم و دانش نموده اند.

به گزارش ایرنا، امسال حدود 250 هزار دانش آموز در 665 مدرسه و 6 هزار و 783 كلاس درس به تحصیل می پردازند و 14 هزار معلم نیز برای تدریس حاضر می شوند.
امسال حدود 10 هزار دانش آموز به جمع دانش آموزان قمی افزوده شده است؛ 97 درصد دانش آموزان در شهر قم و سه درصد نیز معادل هفت هزار دانش آموز در بخش های تابعه استان تحصیل خواهند نمود.
حدود 30 هزار دانش آموز اتباع از 101 ملیت مختلف نیز در استان قم تحصیل می كنند و برای ثبت نام آن ها هیچ هزینه ای دریافت نشده است.
روز شنبه 31 شهریورماه زنگ شكوفه ها با عنوان «مهر حسینی» و یكشنبه اول مهر نیز زنگ بازگشایی مدارس با عنوان «مهر، مقاومت و پایداری» نواخته می شود و یك هزار و 400 واحد آموزشی در سطح استان آماده است تا خدمات آموزشی و تربیتی به دانش آموزان ارائه نماید.

** ثبت نام صد درصد دانش آموزان انجام شده است
دبیر پروژه مهر آموزش و پرورش قم به خبرنگار ایرنا، گفت: ثبت نام دانش آموزان طبق دستورالعمل های ارسالی به مدارس با نهایت دقت و رضایتمندی دانش آموزان و اولیا صورت گرفته است.
علیرضا یاری افزود: امسال با درایت و تدبیری كه صورت گرفت، شاهد كمترین اعتراض ها از سوی اولیا در خصوص ثبت نام بودیم.
وی اضافه كرد: لباس فرم دانش آموزان نیز به میزان كافی تهیه و به متقاضیان تحویل داده شده و سعی شده رضایت خانواده ها در این زمینه جلب شود.
وی گفت: جلسه توجهیی برای مدیران مدارس ابتدایی، متوسطه اول و دوم برگزار و نكات لازم برای توجیه هر چه بیشتر به مدیران منتقل شد.
یاری افزود: موضوع های اداری، آموزشی، پرورشی و اجرایی از جمله ضرورت برنامه هفتگی متوازن و منطقی، محوریت برنامه ها بر مبنای خرد جمعی و كار گروهی، بهره گیری از ظرفیت اركان و شوراهای مدارس، كیفیت بخشی آموزشی، تشكیل انجمن اولیا و مربیان، شناسایی دانش آموزان ضعیف و تلاش برای تقویت آموزشی آن ها از جمله مواردی است كه در این جلسه ها مورد بررسی و تاكید قرار گرفت.
به گفته وی، امسال 140 هزار دانش آموز در مقطع ابتدایی، 57 هزار در مقطع متوسطه اول، 28 هزار در متوسطه دوم و 15 هزار دانش آموز نیز در هنرستان ها تحصیل می كنند.

** اول مهرماه هیچ كلاسی در قم بدون معلم نخواهد بود
معاون پژوهش، برنامه ریزی و نیروی انسانی آموزش و پرورش قم گفت: از زمانی كه طرح 3-3-6 اجرایی و یك پایه به مقطع ابتدایی اضافه شد، هر سال با كمبود آموزگار در این مقطع مواجه هستیم كه امسال این كمبود به یك هزار و 400 معلم رسیده است.
علی محمدی افزود: با تلاش های صورت گرفته برای ساماندهی نیروی انسانی در مدارس، اول مهرماه امسال هیچ كلاسی بدون معلم نخواهد بود.
وی ادامه داد: كمبود معلم در مقاطع متوسطه اول و دوم نیز به چند ساعت در هفته محدود می شود كه در رشته های مختلف آموزشی وجود دارد.
محمدی گفت: آموزش و پرورش قم در سال تحصیلی جدید، از طریق خرید خدمات آموزشی، حق التدریس رسمی، جذب نیروهای فارغ التحصیل دانشگاه فرهنگیان و آزمون استخدامی این كمبود را تا حدودی مرتفع نموده است.
وی خاطرنشان كرد: در این راستا 300 معلم در 20 مدرسه با خرید خدمات آموزشی جذب می شوند و 700 معلم رسمی در نوبت دوم مدارس تدریس می كنند.
به گفته وی، همچنین 240 تن از فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان و 218 تن از افرادی كه در آزمون استخدامی قبول شده و دوره های آموزشی را گذرانده اند، جذب مدارس می شوند.
محمدی خاطرنشان كرد: امسال 500 تن از نیروهای آموزش و پرورش نیز بازنشسته شده اند و در حال حاضر 14 هزار نیروی آموزشی و یك هزار نیروی اداری در آموزش و پرورش قم مشغول به خدمت هستند.

** 14 مكان آموزشی به فضاهای آموزش و پرورش قم افزوده می شود
مدیركل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس قم نیز گفت: در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید، 14 فضای آموزشی، پرورشی و ورزشی با 19 هزار مترمربع زیربنا به فضاهای آموزشی این استان افزوده می شود.
محسن پورگلیان افزود: این مدارس شامل 76 كلاس می باشد و با اعتبار 245 میلیارد ریال ساخته شده است كه بخش عمده ای از آن مردمی و مشاركتی و بخشی نیز دولتی می باشد.
وی اضافه كرد: هنرستان كاردانش مرصاد واقع در منطقه محروم قلعه كامكار با حدود 6 هزار مترمربع زیربنا و شامل كارگاه ها و فضاهای آموزشی از شاخص ترین این طرح ها می باشد كه مهرماه سال جاری به بهره برداری می رسد.
به گفته وی، سالن ورزشی مدرسه درمان یاب در منطقه نیروگاه، مدرسه كودكان استثنایی جسمی و حركتی حاجیه خانم كازرونیان، سالن ورزشی تربیت اسلامی، كارگاه هنرستان شهید چمران، زمین چمن كانون مریم، استخر شنای شهرك قدس، كانون فرهنگی هنری محرابی، مدرسه خیر ساز روستای طایقان، مدرسه خیر ساز روستای حاجی آباد آقا، مدرسه خیر ساز زیرك، مدرسه خیر ساز روستای سیرو، مدرسه خیر ساز شریف پردیسان و مدرسه سه كلاسه روستای قمرود طرح هایی است كه مهرماه امسال به بهره برداری می رسد.
پورگلیان خاطرنشان كرد: مدرسه شریف در منطقه پردیسان قم در مراحل پایانی احداث است و امیدواریم امكان برگزاری كلاس های درس در اول مهرماه فراهم شود.
وی بیان كرد: مدرسه صدوق از جمله مدارسی است كه نیاز به تعمیرات اساسی داشته، ولی تعمیر آن به دلیل مشكلات اعتباری و عدم تخصیص منابع مالی و همچنین افزایش قیمت مصالح ساختمانی به تاخیر افتاد.
وی افزود: پیمانكار این مدرسه با تمام توان مشغول به فعالیت است.

**30 میلیارد ریال تجهیزات برای مدارس قم خریداری شد
معاون پشتیبانی اداره كل آموزش و پرورش قم نیز افزود: امسال حدود 30 میلیارد ریال تجهیزات مورد نیاز مدارس خریداری و توزیع شده است.
سهراب مقدمی اضافه كرد: این تجهیزات شامل لوازم آزمایشگاهی، تجهیزات هنرستان ها، میز، نیمكت، لوازم ورزشی، لوازم جایگزین و لوازم هوشمندسازی می باشد.
وی بیان كرد: با توجه به این كه تمام مدارس نیاز به تعمیرات جزیی داشتند، اعتباری نیز به این امر اختصاص داده و تعمیرات جزیی در همه مدارس اجرا شد.
وی افزود: یكی از اقدام های امسال بهسازی فضای مدارس و اداره های آموزش و پرورش برای سهولت در آمد و شد معلولان بود كه در چندین مدرسه و اداره انجام شد.

** چهار میلیارد ریال تجهیزات ورزشی برای مدارس قم خریداری شد
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش قم گفت: در آستانه سال تحصیلی جدید، تجهیزات ورزشی به ارزش چهار میلیارد ریال برای مدارس این استان خریداری و با اولویت مدارس محروم و كم برخودار میان مدارس توزیع شد.
مجتبی رمضان بیگی اضافه كرد: بخشی از تجهیزات توزیع شده با كمك معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش و بخشی از سوی اداره كل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس تهیه شده است.
وی ادامه داد: در تامین تجهیزات سخت افزاری ورزشی مشكلی در مدارس استان نیست و هر سال بودجه ای به این امر اختصاص داده می شود.
وی در ادامه با بیان این كه همه دانش آموزان 2 ساعت در هفته درس تربیت بدنی دارند، بیان كرد: از نظر نیروی انسانی با كمبود تعداد معلمان درس تربیت بدنی مواجه هستیم، ولی ساماندهی به گونه ای است كه همه پایه های تحصیلی درس تربیت بدنی را بگذرانند.
رمضان بیگی افزود: معلمان پایه اول تا سوم ابتدایی با اولویت مدارس دخترانه 40 ساعت دوره ضمن خدمت را گذرانده اند تا حداقل های درس تربیت بدنی از جمله مهارت ها و الزامات را بیاموزند و برای سایر پایه های تحصیلی نیز معلم متخصص درس تربیت بدنی به كار گرفته می شود.
وی خاطرنشان كرد: در حال حاضر حدود 520 نیروی متخصص درس تربیت بدنی در استان قم فعال هستند و نیاز به 70 نیروی متخصص دیگر است تا تمام پایه های تحصیلی زیر پوشش آموزش دبیران تربیت بدنی قرار گیرد.

** 30 هزار نوآموز در قم وارد پایه اول می شوند
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش قم گفت: در سال تحصیلی جدید، 30 هزار نوآموز وارد پایه اول مقطع ابتدایی می شوند كه نسبت به سال گذشته پنج هزار تن به تعداد آن ها افزوده شده است.
مریم السادات پناهنده افزود: متولدان نیمه دوم سال 1390 و نیمه اول سال 91 واجد شرایط تحصیل در پایه اول هستند كه كار ثبت نام و سنجش آن ها به اتمام رسیده است.
وی بیان كرد: امسال 140 هزار دانش آموز مقطع ابتدایی كه 56 درصد كل دانش آموزان استان را تشكیل می دهند، در 625 واحد آموزشی تحصیل خواهند نمود.
وی افزود: به دلیل تك شهرستانی بودن استان قم و تراكم جمعیت زیاد در آن، 80 درصد مدارس ابتدایی 2 شیفت است.

** نمازخانه به تعداد مدارس در قم وجود دارد
معاون پرورشی و فرهنگی اداره كل آموزش و پرورش قم گفت: به تعداد یك هزار و 400 واحد آموزشی دولتی و غیردولتی كه در استان قم فعال است، نمازخانه وجود دارد.
ناصر حمزه ای افزود: تمام نمازخانه های مدارس مفروش به فرش است و در طول سال تحصیلی نماز جماعت در تمام مدارس از مقطع ابتدایی تا متوسطه دوم اقامه می شود.
وی اضافه كرد: كمتر از 10 مدرسه روستایی كه جمعیت بسیار كمی دارند، نمازخانه مستقل ندارند و نماز جماعت معمولا در یكی از كلاس ها، راهرو یا حیاط مدرسه برگزار می شود.
وی بیان كرد: روز یكشنبه اول مهرماه همزمان با بازگشایی مدارس، زنگ نماز ظهر به صورت نمادین توسط امامان جمعه استان در چهار ناحیه نواخته خواهد شد.
حمزه ای خاطرنشان كرد: در طول سال تحصیلی نیز امامان جمعه با حضور در چند مدرسه نماز ظهر را به همراه دانش آموزان اقامه خواهند نمود.
به گفته وی، طبق سند راهبردی توسعه نماز، نیم ساعت از زمان برنامه درسی دانش آموزان به نماز اختصاص دارد و از اول مهرماه ساعت 12:10 نماز جماعت درهمه مدارس برگزار می شود.
وی گفت: 648 امام جماعت، نماز را در مدارس اقامه می كنند و بعضی از امامان جماعت در 2 شیفت نماز می خوانند.
حمزه ای همچنین گفت: 941 مربی و معاون پرورشی درمدارس قم فعالیت دارند و در سال تحصیلی جدید همه مدارس مربی یا معاون پرورشی خواهند داشت.
/2085/ 1175

سرخط اخبار استان‌ها