۲۶ آذر ۱۳۹۷، ۱۴:۵۵
کد خبر: 83137751
T T
۰ نفر

افزايش سه هزار توماني قيمت مرغ در مازندران

۲۶ آذر ۱۳۹۷، ۱۴:۵۵
کد خبر: 83137751
افزايش سه هزار توماني قيمت مرغ در مازندران

ساري- ايرنا- قيمت هر كيلوگرم مرغ در مازندران در 10 روز اخير روند افزايشي به خود گرفت بطوريكه اكنون اين ماده پروتئيني با برند هاي مختلف در هركيلو گرم12هزار تا 13هزارو 500تومان به فروش مي رسد كه اين قيمت نسبت به نيمه اول آذرماه سال جاري حدود سه هزار تومان بيشتر نشان مي دهد.

به گزارش خبرنگار ايرنا، فروشندگان مرغ در مازندران از دلايل افزايش قيمت گوشت مرغ در روزهاي اخير نسبت به هفته هاي نخست اين ماه ابراز بي اطلاعي كرده و تنها به اينكه قيمت كشتار روز همين است، اكتفا مي كنند.
عادل ذلفعلي پور فروشنده مرغ در شهر آمل مي گويد قيمت مرغ كشتار روز امروز دوشنبه به 12هزار و 700تومان رسيده است.
وي با بيان اينكه به نظر نمي رسد كه كمبودي وجود داشته باشد، افزود: توزيع كنندگان مرغ نيز هر مقدار مرغ نياز باشد تحويل فروشنده مي دهند.
وي بيان داشت: مرغ تا 10 روز پيش هر كيلوگرم بين 9هزار و 500تا 10 هزار و 500تومان به مصرف كننده فروخته مي شد، اما در اين مدت روند افزايشي به خود گرفت.
گزارش عيني خبرنگار ايرنا نشان مي دهد كه قيمت مرغ در برند پرطرفدار، امروز به 13هزارو 500 تا 14هزار تومان هم در برخي از نقاط شهر ساري نيز رسيد.
گرچه عرضه و تقاضا در تعيين قيمت مرغ نقش محوري دارد، اما ذكر اين نكته نيز مهم است كه مازندران با توليد سالانه حدود 220 هزار تن گوشت مرغ، 11 درصد از توليد كشور را در اختيار دارد، يعني اثرات كمبود عرضه در مازندران به نسبت ديگر استان ها بايد كمتر باشد.
همچنين متوسط سرانه سالانه مصرف مرغ در كشور 26كيلو گرم است كه اين سرانه در استان مازندران به رغم پرورش و مصرف چشم گير انواع ماهي و مرغ هاي بومي شامل خروس، اردك، غاز و بلدرچين با متوسط كشوري تفاوتي ندارد.
**اظهارات نماينده توليد كنندگان مرغ در مازندران
مدير عامل اتحاديه مرغداران مازندران دلايل افزايش قيمت مرغ در روزهاي اخير را ناشي از كاهش جوجه ريزي ماه گذشته، كمبود جيره غذايي و تخليه زودتر مرغ پيش از رسيدن به وزن مناسب اعلام كرد و در عين حال گفت كه قيمت اين مواد پروتئيني در روزهاي آينده كاهش مي يابد.
عطاءالله حسن زاده روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا متوسط ماهانه جوجه ريزي در كشور را ماهانه 100تا 105ميليون قطعه اعلام كرد و افزود: به دليل شرايط آب و هوايي و گسترش حساسيت به انواع بيماري هاي احتمالي، جوجه ريزي ماه گذشته حدود 10ميليون قطعه در كشور كاهش يافته بود.
وي تخليه زود هنگام مرغ به دليل گراني و كمبود جيره عذايي را از ديگر دلايل كاهش توليد گوشت مرغ در بازار عنوان كرد و ادامه داد: كمبود و بالا بودن قيمت سويا و ذرت به عنوان مهمترين نهاده هاي طيور سبب شد تا مرغداران نتوانند جيره غذايي كاملي را به مرغ بدهند.
مدير عامل اتحاديه مرغداران مازندران هزينه تمام شده مرغ در شرائط فعلي را حدود هفت و 500تومان در هر كيلو گرم عنوان كرد و بيان داشت: 70 درصد اين هزينه مربوط به نهاده هاي دامي است.
وي به بالا رفتن قيمت انواع مكمل هاي دارويي و ويتامين هاي دام طيور اشاره كرد و گفت: وقتي جيره غذايي مرغ كم و تغيير پيدا كند، به طور يقين مقدار توليد گوشت كاهش و عرضه كم مي شود.
حسن زاده توضيح داد: به دليل غير استاندارد بودن برخي از سالن هاي مرغداري و نداشتن تجهيزات پيشرفته ، تلفات مرغ در فرايند توليد نيز بيشتر مي شود.
مدير عامل اتحاديه مرغداران مازندران در عين حال گفت كه مرغ گرم با توجه به افزايش هزينه هاي توليد نبايد بيش از 11هزار تومان در بازار مصرف عرضه شود.
وي سوء استفاده از شرايط فعلي بازار مرغ را از ديگر دلايل بالا رفتن قيمت عنوان كرد و گفت: با برنامه ريزي هاي صورت گرفته خلاء كمبود مرغ طي روزهاي آينده از بين خواهد رفت.
**ورود ستاد تنظيم بازار به بازار مرغ مازندران
مديركل پشتيباني امور دام مازندران نيز به ايرنا گفت كه صادرات تخم مرغ نطفه دار، كاهش جوجه ريزي و شرايط فصلي به لحاظ حساسيت هاي بيماري از عوامل افزايش قيمت مرغ در بازار استان است.
سيد مصطفي ابراهيمي گراني قيمت مرغ در بازار مازندران به عنوان استان برتر توليد كننده مرغ را با قيمت فعلي بالا و غير منطقي توصيف كرد و افزود: البته توليد كنندگان مرغ استان ماه گذشته كاهش جوجه ريزي نداشته اند اما به دليل تقاضاي بالاي جوجه هاي يكروزه از استان هاي ديگر، مرغداران استان نيز تحت تاثير كمبود قرار گرفتند.
وي فرايند افزايش قيمت را مقطعي خواند و توضيح داد: با توجه به توزيع گسترده و بدون محدوديت مرغ منجمد، روزهاي آينده شاهد كاهش قيمت مرغ گرم خواهيم بود.
مديركل پشتيباني امور دام مازندران با بيان اينكه توزيع مرغ منجمد با قيمت مصوب مصرف كننده هشت هزارو 900تومان است، ادامه داد: ذخيره مرغ منجمد به اندازه كافي وجود دارد.
مازندران از قطب هاي صنعت مرغداري كشور محسوب مي شود و در حال حاضر با توليد سالانه حدود 220 هزار تن گوشت مرغ، 11 درصد از توليد كشور را در اختيار دارد.
هر ساله علاوه بر پرورش انواع مرغ هاي بومي شماري از كشاورزان مازندران پس از برداشت شالي، با خريد جوجه اردك هاي صنعتي و نيمه صنعتي به پرورش اردك به صورت گله اي تا پنج هزار قطعه مي پردازند.
روستائيان مازندران با خريد 6تا هشت هزار توماني هر قطعه جوجه اردك و با رها كردن در شاليزارها و پرورش آن در يك بازه زماني حدود 85 روزه، هر قطعه اردك زنده را تا 26 هزار تومان به فروش مي رسانند.
6990/1899

سرخط اخبار استان‌ها