۲۸ آبان ۱۳۹۷، ۰:۵۵
کد خبر: 83104506
T T
۰ نفر
توسعه مراودات باكشورهای حاشیه خزر اولویت منطقه آزادانزلی است

انزلی-ایرنا-رییس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی ، افزایش مراودات با روسیه و دیگر كشورهای حاشیه خزر را از اولویتهای مهم این سازمان عنوان كرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان منطقه ازاد انزلی به ایرنا ، رضا مسرور روز یكشنبه در دیدار با مدیران مسئول روزنامه ها ، خبرگزاریها و پایگاه های خبری گیلان اظهار داشت : این مهم زمانی اهمیت بیشتری پیدا می كند كه توجه داشته باشیم كه كشور ما در حال الحاق به موافقت نامه اوراسیا است، و این امر بر اهمیت این منطقه و استان در مراودات بین المللی ایران می افزاید.
*اهمیت توسعه اقتصاد دریا محور در خزر
رییس هیأت مدیره سازمان منطقه آزاد انزلی افزود: صنعت گردشگری نیز از جایگاه و مزیت ویژه ای در استان برخوردار است و این مهم زمانی اهمیت بیشتری پیدا می كند كه توجه داشته باشیم با این قیمت ارز بر جاذبه های حضور گردشگر در كشور و به تبع آن در استان گردشگری چون گیلان افزوده شده است.
وی با بیان اینكه متأسفانه تاكنون از ظرفیت های گردشگری دریایی خزر بهره برداری مناسبی نشده، اشاره ای به ظرفیت های استان در این خصوص نموده و احداث زیرساخت های لازم براساس الگوی موفق طرح های گردشگری دریایی منطقه متبوع خود در سطح استان را ضروری دانست.
وی تصریح كرد: باید تنگ نظری را در این مسیر كنار گذاشت توجه داشت كه با توجه به زیرساخت های ایجاد شده در سطح منطقه تعداد گردشگران از 5 و نیم میلیون نفر در سال گذشته به افزون بر 6 میلیون نفر رسیده است.
مسرور افزود: این سازمان تاثیر ورود گردشگر بر افزایش درآمدهای بازرگانان منطقه را در راهبردهای جذب گردشگر خود مورد توجه قرار داده است.
وی با اشاره به ساخت و بهره برداری از اسكله تفریحی در منطقه آزاد انزلی رابه منظور فعال سازی گردشگری دریایی تصریح كرد: ایجاد چنین اسكله های تفریحی در سایر سواحل و بنادر استان الزامی است.

*توجه به ظرفیت های نسبی استان
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی با بر شمردن مزیت های استان گیلان در حوزه های مختلف، توجه به بررسی مزیت های سرمایه گذاری براساس اولویت های موجود و تحولات اقتصادی كشور را مهم خواند.
وی متذكر شد: با توجه به افزایش قیمت ارز و ایجاد ارزش افزوده در برخی صنایع می توان از مزیت هایی همچون مزایا و معافیت های منطقه و هم افزایی میان نیروهای بخش دولتی و خصوصی استان در جهت جذب سرمایه گذار و رونق فضای كسب و كار برای ایجاد اشتغال بیشتر بهره برد.
وی در ادامه خاطرنشان كرد: صنایع گاز محوری مانند تولید شیشه، كاشی و پتروشیمی در جنوب استان قابل ایجاد می باشند، از سوی دیگر تولید برق به منظور صادرات در استان از ارزش افزوده خوبی برخوردار است، این مهم در صنایع غذایی نیز با توجه به قیمت ارز و ظرفیت های داخلی استان به ویژه در صنایع كشاورزی قابل دست یابی است.

*تكمیل و ایجاد زیرساخت های جدید مهمترین اولویت كاری منطقه آزاد انزلی
وی در ادامه با تاكید بر اینكه لازمه بهره برداری از مزیت ها، ایجاد زیرساخت های لازم در حوزه های مختلف است، افزود: به طور مثال در حوزه گردشگری، زیرساخت هایی همچون مركز تفریحات دریایی، مجموعه ورزش های ساحلی، مركز نمایشگاهی با توجه به ظرفیت های استان در حوزه های اكوتوریسم، توریسم ورزشی و تجاری در دستور كار قرار گرفت، كه با بهره برداری از آنها امكانات و زیرساخت های منطقه نسبت به سال 92 توسعه فراوانی داشته و قابل قیاس با گذشته نیست.
مدیرعامل سازمان با اشاره به در حال احداث بودن نظرگاه گردشگری انزلی در نوار ساحلی منطقه خاطر نشان كرد: این پروژه جذاب گردشگری دریایی از سوی سازمان ساخته می شود و تا پایان سال جاری به بهره برداری می رسد.
وی با بیان اینكه توسعه تجارت با توسعه زیرساخت شكل می گیرد افزود: براساس زیرساخت های متعدد ایجاد شده در سطح منطقه می توان اعلام كرد كه این منطقه در حوزه زیرساختی جزو مناطق پیشرو كشور است.

*اهمیت اتصال خط ریلی به مجتمع بندری كاسپین
وی ایجاد زیرساخت ها را برای حضور سرمایه گذار حائز اهمیت عنوان و با اشاره به عملكرد دوره مدیریتی خود در زمینه اجرای مهندسی ارزش جهت خروج از ركود دوساله مجتمع بندری كاسپین، تصریح كرد: این مجتمع بندری با وضعیت فعلی خود از بزرگترین بنادر شمال كشور محسوب می شود كه دارای مزیت های كم نظیری كه از جمله امكان پهلو گیری كشتی های تجاری تا سقف 100 هزار تن است، خدمتی كه فقط در این بندر ایرانی قابل ارائه می باشد.
وی ادامه داد: اهمیت مجتمع بندری كاسپین به اتصال آن به خط ریلی سراسری است، موضوعی كه با نظر مساعد رییس جمهور و حمایت ویژه دكتر نوبخت و دبیر محترم شورایعالی مناطق آزاد كه نقش كلیدی در این مسیر دارند، در دستور كار قرار دارد، و این درحالی است كه اتصال همه بنادر گیلان یعنی انزلی و آستارا نیز در این راستا الزامی است.

*بهره گیری از توان بخش خصوصی در ایجاد زیرساخت بندری
رییس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی استفاده از توانمندی بخش خصوصی در ساخت مجتمع بندری كاسپین را در میان سایر پروژه های احداث بندر در سطح كشور كم نظیر عنوان و خاطرنشان كرد : در تمام كشور، ساخت بندر و زیرساخت ترانزیتی از سوی دولت صورت می گیرد و این در حالی است كه در منطقه آزاد انزلی بخش
خصوصی در حال ساخت 4 پست اسكله، مخازن سوخت 120 هزار تنی و سیلوی 90 هزار تنی است، زیرساخت هایی كه ظرف دو سال آتی نقش خود را در توسعه مراودات تجاری كشور بروز خواهند داد.

*كریدور چین اكتائو انزلی، مسیر جدید تجاری ایران، نیازمند حمایت و تبلیغ رسانه ای
مسرور با اشاره به عبور دو كریدور مهم بین المللی از مسیر گیلان و منطقه آزاد انزلی و نقش آنها در رونق فضای كسب و كار و اشتغالزایی استان، اظهار داشت: با تلاش و پیگیری های صورت گرفته این كریدور میان دو كشور راه اندازی شده، و در این مسیر توافقات متعددی با بخش دولتی و خصوصی چین منعقد شده است.
وی افزود: بعد از سفر هفته پیش به چین، ظرف هفته های آتی محموله های جدید در مسیر به مقصد منطقه آزاد انزلی ترانزیت می شود، موضوعی كه بیانگر توجه طرف چینی به مزیت های این مسیر تجاری است.
وی با بیان اینكه افزایش تردد كالا در این مسیر به اشتغال و سرمایه گذاری بیشتر منتهی می شود، به اهمیت پروژه بزرگ كریدور جاده ابریشم دولت چین اشاره و خاطرنشان كرد: باید مزیت های موجود را پایدار نمود و این مهم از طریق افزایش مبادلات كالایی در قالب های صادرات و واردات محقق می شود، موضوعی كه نیازمند همكاری و توجه رسانه ها به نقش كریدورها در مسیر توسعه استان است.

*ایجاد مركز نوآوری در منطقه آزاد انزلی
رییس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی آغاز عملیات مركز نوآوری با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهور را با توجه به نیروی انسانی تحصیل كرده استان حائز اهمیت ارزیابی و خاطرنشان كرد: این یك مركز نوآوری به معنای واقعی است كه با هدف توسعه مراودات دانش بنیان و صادرات چنین محصولاتی به كشورهای حاشیه دریای خزر در این منطقه تا سال آینده مورد بهره برداری قرار می گیرد.
پارك لجستیك برای تبدیل شدن به مركز مبادله كالایی منطقه
وی با بیان اینكه تكمیل كننده همه زیرساخت های منطقه آزاد انزلی در مراودات بین المللی ایجاد پارك لجستیك است افزود: احداث پارك لجستیك منطقه با موافقت وزارت راه و شهرسازی به مساحت 50 هكتار در فضای پسكرانه مجتمع بندری كاسپین در دستور كار قرار گرفته است و پارك لجستیك منطقه آزاد انزلی با كاركردهای مشابه منطقه آزاد جبل علی، برای كشورهای حاشیه دریای خزر ساخته می شود.

*رشد شاخص های اقتصادی و رونق فضای كسب و كار در پنج سال گذشته
مسرور با اشاره به افزایش غیر قابل مقایسه تمامی شاخص های اقتصادی به نسبت سال 92 و رشد فضای كسب و كار افزود : سازمان منطقه آزاد انزلی با خلق مزیت نسبی و رقابتی و توسعه زیرساخت ها، موفق به جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی مختلفی در این منطقه شده كه در میان پروژه های بزرگ سرمایه گذاری گردشگری، خدماتی و تجاری صنعتی می توان به پروژه گردشگری جدیدی اشاره كرد كه در آینده نزدیك عملیات اجرایی آن با سرمایه گذاری خارجی در منطقه آغاز خواهد شد.

*میزبانی منطقه آزاد انزلی از جشنواره ملی مطبوعات در سال آینده
مدیرعامل خانه مطبوعات نیز در این جلسه از موافقت دكتر مسرور برای برگزاری جشنواره ملی رسانه ها به میزبانی این منطقه در سال آینده خبر داد .
وی با تقدیر از میزبانی جشنواره ملی مطبوعات در تیرماه سالجاری در این منطقه با حضور سخنگوی دولت و مدیران ارشد كشوری آن را یكی از بهترین جشنواره های تخصصی برگزار شده از لحاظ كمی و كیفی اعلام كرد.
در پایان این نشست مدیران رسانه ای استان گیلان با قدردانی از تلاشهایشان و تیم مدیریتی همراه در پنج سال اخیر به دلیل تحولات ارزشمند صورت گرفته ، در راستای توسعه همه جانبه منطقه آزاد انزلی و هم افزایی ظرفیت های استان و تعاملات فی مابین به ویژه در حوزه اطلاع رسانی و ارتباط با رسانه ها تشكر كرده و منطقه آزاد انزلی را پیشران توسعه استان و الگویی موفق در ایجاد زیرساخت های متنوع و تحقق اهداف و ماموریت ها در سطح كشور دانستند.
نمایندگان رسانه های گیلان همكاری و همراهی رسانه ها را در عرصه اطلاع رسانی توانمندیها،ظرفیت ها ،برنامه ها و اقدامات به منظور استمرار روند رو به رشد منطقه و توسعه استان اعلام داشتند.
رییس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی در پایان این نشست خواستار توجه رسانه ها به لزوم ایجاد هم افزایی در عرصه های مختلف استان به منظور فعال سازی مزیت های موجود در جهت رونق فضای كسب و كار و افزایش ضریب اشتغال در سطح گیلان شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، منطقه آزاد انزلی تنها منطقه آزاد ایران در حاشیه خزر است و كشورهای حاشیه دریای خزر، تركیه و كشورهای حاشیه خلیج فارس و آسیای جنوب شرقی عمده بازارهای صادرات و واردات محصولات از طریق منطقه آزاد انزلی هستند.
قرار گرفتن در مسیر كریدور بین المللی شمال - جنوب، دارابودن موقعیت ویژه در زمینه ارتباط با كشورهای حاشیه دریای خزر، همجواری با بنادر آستراخان و لاگان در روسیه، راسنودسك در تركمنستان، اكتائو در قزاقستان و باكو در آذربایجان، دسترسی از طریق راه های مناسب، به بازارهای مصرف كشورهای CIS، نزدیكی به فرودگاه بین المللی رشت از جمله مزایای منطقه آزاد انزلی است.
6030

سرخط اخبار استان‌ها