مسکو- ایرنا- برپایی نمایشگاهی از تسلیحات و تجهیزات جنگی که در عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین به دست نظامیان روس افتاده است، با استقبال شمار قابل توجهی از شهروندان مسکو در نخستین روز نمایشگاه همراه شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، جمعی از شهروندان مسکو پس از آغاز به کار این نمایشگاه در روز چهارشنبه اول ماه مه میلادی (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) با حضور در پارک پیروزی، از این تجهیزات دیدن کردند و با آنها عکس یادگاری گرفتند.

این نمایشگاه تسلیحات ضبط شده متعلق به اوکراین و ۱۱ کشور حامی کی‌یف در مصاف نظامی با روسیه را نشان می دهد.

بنا بر اعلام برگزارکنندگان، این تجهیزات جنگی ساخت ایالات متحده آمریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه، ترکیه، سوئد، جمهوری چک، آفریقای جنوبی، فنلاند، استرالیا، اتریش و اوکراین است.

در این نمایشگاه، ۳۱ خودروی نظامی که در جریان عملیات نظامی ویژه به دست نیروهای روس افتاده است، در معرض دید عموم قرار گرفته است.

تانک‌های آمریکایی از جمله تسلیحات جنگی هستند که روس‌ها در کنار آنها می‌ایستند و عکس سلفی و یادگاری می‌گیرند.

تانک لئوپارد ساخت آلمان و تانک‌ها و خودروهای نظامی ساخت انگلیس و فرانسه از دیگر تجهیزات جنگی است که مورد توجه بازدیدکنندگان در این نمایشگاه قرار گرفته است.

علاوه بر این، در این نمایشگاه سلاح های ضد تانک و کوچک و پهپادها نیز به نمایش گذاشته شده است.

نظامیان روسی در این نمایشگاه به بازدیدکنندگان درباره مکان و شرایطی که این تجهیزات به دست روسیه افتاده است، توضیحات لازم را ارائه می‌کنند.

غرفه‌ها و تابلوهایی نیز در این نمایشگاه برای اطلاع‌رسانی مشخصات تاکتیکی و فنی و نیز سازندگان غربی این سلاح‌ها برپا شده است.

برگزارکنندگان این نمایشگاه، همچنین چادری را برپا کرده‌اند که در آن سیستم‌های ارتباطی مختلف، از جمله پایانه استارلینک و همچنین مین‌ها، نارنجک‌اندازها و سلاح‌های کوچک تولید شده توسط کشورهای ناتو نمایش داده شده‌اند.

این نمایشگاه در آستانه نهم مه که در تقویم روسیه به عنوان روز پیروزی نامگذاری شده و در حالی که شهر مسکو با پرچم‌های قرمزرنگ به این مناسبت تزئین شده، برپا شده است.

دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین پیشتر گفته بود که انتظار می رود این نمایشگاه علاقه زیادی را در بین مردم ایجاد کند، زیرا "آنها باید تجهیزات شکست خورده را ببینند. "

به گزارش ایرنا، رئیس‌جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.


ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) عملیاتی نظامی را که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد. این عملیات نظامی تاکنون ادامه دارد و کشورهای غربی ضمن اعمال تحریم‌ها بر روسیه، سلاح و مهمات در اختیار اوکراین قرار می‌دهند.