یوسف محمودزاده روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: آمار گردشگران غار آبی سهولان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود پنج هزار نفر افزایش دارد که از این تعداد بیش از ۱۵ درصد (حدود ۲۰ هزار نفر) گردشگر از کشورهای خارجی از جمله عراق و ترکیه و ۸۵ درصد نیز گردشگران داخلی بودند.
وی با اشاره به تجهیز و ساماندهی امکانات ویژه بازدید از داخل غار، اظهار کرد: هم اکنون ۱۳ قایق پارویی به همراه ۱۴ نجاتغریق و غواص برای خدمات رسانی به گردشگران در داخل غار مستقر بوده و خدمات ارایه میکنند.
مدیر مجموعه غار آبیتاریخی سهولان مهاباد گفت: با همکاری اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مهاباد و دهیاری روستای سهولان، محوطه ورودی این غار با احداث آلاچیق و مکان برپایی چادر از محل درآمدهای غار برای اسکان مسافران و گردشگران آماده شده است.
وی ادامه داد: هشت واحد سوئیت و اقامتگاه بومگردی با ظرفیت حدود ۴۰ نفر نیز در روستای سهولان واقع در نزدیکی این غار برای پذیرش میهمانان و مسافران احداث شده است.
محمودزاده یادآور شد: سال گذشته در مجموع بیش از ۲۰۰ هزار گردشگر داخلی و خارجی از این اثر طبیعی بازدید کردند.
به گزارش ایرنا، غار آبی سهولان در مهاباد به عنوان دومین غار آبی کشور یکی از جاذبههای منحصربفرد تاریخی و تفریحی استان آذربایجان غربی است که نظر هر گردشگر و بازدید کنندهای به عظمت و زیبایی آن جلب میشود.
غار سَهولان در روستایی به همین نام در ۴۲ کیلومتری جنوب شرقی شهر مهاباد در مسیر جاده برهان و نزدیکی روستای «عیسی کند» میان ۲ شهرستان مهاباد و بوکان واقع شده که از سمت بوکان نیز تا سهولان ۲۵ کیلومتر فاصله دارد.
غار آبی تاریخی سهولان از دیدنیترین غارهای کشور است که هر ساله گردشگران و بازدیدکنندگان بسیاری برای دیدن این مکان زیبا به این منطقه سفر کرده و از جاذبههای شگفت انگیز غار بازدید میکنند.
این غار ۲ هکتار مساحت دارد و با ۲ ورودی مجزا دارای ۱۷۸ و ۱۰۷ پله پرپیچ و خم است که گردشگران را در عمق ۳۰ متری زمین میهمان دوره «کرتاسه» از دوره دوم زمین شناسی در میلیونها سال پیش میکند.
هوای خنک و صاف داخل غار، غارنوردی دلپذیری را نوید میدهد البته با نزدیک شدن به عمق زمین و کف غار فشار هوا افزایش یافته و از مقدار اکسیژن کاسته میشود، رطوبت هوا به ۷۸ درصد میرسد، دمای هوا نیز ۱۵ تا ۱۷ درجه سانتیگراد است که راه رفتن و پیمودن پلهها را برای افراد مسن و کودکان دشوار میسازد.
۲ مهرماه به عنوان روز «ملی غار پاک» نامگذاری شده است؛ روز غار پاک تقریبا مختص کشور ایران است و کمتر کشوری وجود دارد که چنین روزی را در تقویم خود داشته باشد.
مهاباد در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.