۲۲ آبان ۱۳۹۷، ۲۱:۱۵
کد خبر: 83098763
T T
۰ نفر
خطر انتقال بیماری از عراق به  آبزیان كشور وجود دارد

آبادان - ایرنا - رئیس اداره دامپزشكی خرمشهر نسبت به انتقال بیماری از عراق به حوضچه های پرورش ماهی كشور هشدار داد و گفت: ماهیان رودخانه های دجله و فرات در عراق دچار بیماری شده و احتمال انتقال این بیماری به آبزیان كشور وجود دارد.

به گزارش ایرنا محمد فخری زاده سه شنبه در جلسه شورای سلامت خرمشهر در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان اظهار داشت:در حال حاضر سبدهای ماهی پرورشی از مزارع پرورش ماهی خرمشهر از طریق مرز مریوان در كردستان وارد بازارهای ماهی كشور عراق شده و احتمال انتقال آلودگی به ماهیان كشور وجود دارد.
وی افزود: به منظور جلوگیری از انتقال بیماری به ماهیان كشور لازم است سبدهای ماهیان صادراتی هنگام انتقال به كشور ضد عفونی شوند.
وی در ادامه گفت: هم اكنون از خرمشهر صادرات آبزیان انجام نمی شود اما مشكلی كه وجود دارد این است كه سبد هایی كه از مزارع پرورش آبزیان با آنها آبزیان را از مرز مریوان به عراق صادر می كنند بدون رعایت موارد بهداشتی مجددا به خرمشهر بازگردانده شده و مورد استفاده قرار می گیرد و این امر می تواند برای آبزیان و مزارع پرورشی خطر ساز باشد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست خرمشهر گفت: مزارع و محدوده رودخانه مرتب پایش می شود و آخرین نقطه ای كه تلفات ماهی در عراق مشاهده شده حدود 700 كیلومتر با مرز آبی فاصله دارد و تاكنون موردی از بیماری در حوزه آب ما مشاهده نشده است.
رضا جاوید افزود: خود پالایش آب تا حدود زیادی مانع انتقال بیماری می شود با این حال پایش اروند رود هم از نظر فیزیكی ، شیمایی و میكروبی به صورت مرتب انجام می شود و محیط زیست در حالت آماده باش قرار دارد اما احتمال وقوع بیماری بسیار كم است.
وی ادامه داد: آخرین گزارش ها از بیماری آبزیان حاكی از این است كه این بیماری ویروسی است و این ویرویس باعث تلفات نمی شود اما كاهش كیفیت آب، كم شدن و شوری آب باعث می شود این بیماری به خفگی آبزیان منجر شود.

** ضرورت ساماندهی دستفروشان در خرمشهر
مدیر شبكه بهداشت و درمان خرمشهر با تاكید بر ضرورت ساماندهی دست فروشان گفت: دست فروشان محل مشخصی نداشته و امكان پملپ محل وجود ندارد شبكه بهداشت امكان برخورد مستقیم با دستفروشان را ندارد.
فرشید بهشتی افزود: مخالف بیكار شدن دستفروشان نیستیم اما ساماندهی دستفروشان امری رایج و شدنی است لذا می طلبد محل مناسبی برای این قشر در نظر گرفته شود و از رشد قارچی دستفروشان در محل های تخلیه شده ممانعت شود.
رئیس شورای اسلامی شهر خرمشهر با بیان اینكه لایحه ساماندهی دستفروشان به صحن مجلس شورا رسید اما دیگر نهادها كه برای آنها تامین اعتبار مقرر شده بود به تعهد خود عمل نكردند گفت: شورای شهر در صورت اطمینان از عملكرد دیگر نهادها همچون منطقه آزاد اروند، مانع تامین اعتبار سهم شهرداری و اجرای كار نخواهد شد.
فاخر ربیعی فر در ادامه گفت: یكی از دلایل حل نشدن مشكلات بهداشتی این است كه برای مصوبات شورای سلامت مدت زمان اجرا تعیین نمی شود و رفع مشكلات بهداشتی شهرستان مستلزم این است كه مصوبات شورای سلامت ضمانت اجرایی داشته باشد.
رئیس اتاق اصناف خرمشهر شمار واحدهای صنفی خرمشهر را 6 هزار واحد بیان كرد و گفت: در حال حاضر این واحدها به سازمان منطقه آزاد اروند عوارض پرداخت می كنند اما این سازمان تاكنون حتی یك بار برای ساماندهی بازارهای خرمشهر هزینه نكرده است.
سید میثم هاشمی افزود: برای ساماندهی دستفروشان تاكنون به نتیجه نرسیدیم و این درحالی است كه بازار امام رضا(ع) و بازار امام علی(ع) برای دستفروشان ساخته شده ولی همچنان دستفروشان بلا تكلیف هستند.
وی گفت: اگر قرار است كار كارشناسی برای ساماندهی اصناف انجام شود ، اتاق اصناف بر اساس ماده 4 قانون اصناف می تواند و این قدرت را دارد كه دستفروشان را ساماندهی كند.
معاون سیاسی اجتماعی فرماندار خرمشهر نسبت به عرضه دام زنده در برخی از مناطق خرمشهر هشدار داد و گفت: سه محل عرضه دام زنده در مسیر شلمچه وجود دارد كه باید هرچه سریعتر نسبت به تعیین تكلیف آنها اقدام شود.
عزیز ساعدی گفت: برای جمع آوری محل های عرضه دام زنده تا 30 آبان فرصت داده می شود تا نسبت به جمع آوری اقدام شود ضمن اینكه اداره دامپزشكی خرمشهر نیز در خصوص مشكل آبزیان باید هرچه زودتر با هنگ مرزی مكاتبات لازم را انجام دهد.
وی با اشاره به ساماندهی بازارهای روز و صفا خرمشهر گفت: برای ساماندهی بازارهای خرمشهر باید كارگروهی متشكل از اتاق اصناف، شهرداری ، شورای شهر، بهداشت تشكیل شود و اقدامات قضایی لازم در این خصوص انجام شود.
7100/6068

سرخط اخبار استان‌ها