مافیای قدرت مانع تعیین تكلیف زباله ها در شمال كشور می شوند

تهران- ایرنا- نماینده مازندران در شورای عالی استان ها گفت: در موضوع دفع مناسب زباله ها با مافیای قدرتی در شهرها و شهرداری ها مواجه هستیم كه در حوزه پسماند فعال هستند و مانع تصمیم گیری درست برای تعیین تكلیف زباله ها می شوند.

صاحب شریفی اسدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با تاكید بر لزوم توقف تخلیه زباله در جنگل‌های مازندران اظهار داشت: زباله در برخی شهرها منبع درآمد برخی افراد خاص است و این افراد سودجو با ارتباطات خاصی كه دارند، عامل بازدارنده در مدیریت صحیح زباله در استان های شمالی كشور به شمار می روند.
نماینده مردم مازندران در شورای عالی استان ها با تاكید بر اینكه مدیریت پسماند تاكنون به اولویت برنامه ها تبدیل نشده است، افزود: هنوز نوع نگاه به زباله و پسماند به اولویت تبدیل نشده و خطری كه محیط زیست را تهدید می كند، هم به درستی احساس نشده است؛ تا زمانی كه چنین نگاهی حاكم باشد، در عمل نمی شود كاری در حوزه پسماند و مدیریت آن انجام داد.
وی اظهار داشت: مسئولان استانی باید از حوزه شعار خارج شوند و به ارائه راهكارهای اجرایی بپردازند؛ امروز حال استان های شمالی، به خصوص مازندران در مورد زباله هایی كه آن را فراگرفته است، هیچ خوب نیست و سال ها است كه این معضل وجود دارد و بیشتر صحبت ها در حد شعار باقی مانده است.
شریفی اسدی با اشاره به اینكه موضوع پسماند در چند بخش قابل بررسی است، گفت: یكی از موارد شامل تولید بسیار زیاد زباله در كشور است كه در حقیقت سرانه تولید زباله مردم ما نسبت به كل دنیا رقم بسیار زیادی است.
وی ادامه داد: در مبحث كاهش سرانه تولید زباله باید فرهنگ سازی كنیم؛ این موضوع نیازمند مشاركت و همكاری دستگاه هایی مانند صدا و سیما، رسانه ها، آموزش و پرورش، وزارت علوم و سازمان های مردم نهاد است.
شریفی اسدی تاكید كرد: در حقیقت باید عزمی ملی و جدی در این مورد شكل بگیرد، اما آنچه در حال حاضر شاهد آن هستیم، این است كه این ضرورت هنوز به شكل جدی احساس نشده است و اینگونه مسائل در حد شعار باقی مانده است؛ تا زمانی كه یك نگاه فانتزی بر این موضوع حاكم باشد، وضعیت در مورد مدیریت پسماند تغییری نخواهد كرد.
نماینده استان مازنداران در شورای عالی استان ها گفت: امروز جنگل ها و سواحل دریا در استان های شمالی به خصوص مازنداران از زباله پر است و این همه زباله به یك تهدید برای این استان ها تبدیل شده است، تهدیدی كه بافت جنگل از شمشادها تا درختان چند هزار ساله هیركانی، آب و خاك و در كل محیط زیست را نابود خواهد كرد.
وی خاطرنشان كرد: در این خصوص مسئولان محیط زیست بیش از ما به این امر واقف هستند و بارها این موضوع را متذكر شده اند و این در حالی است كه سازمان محیط زیست قدرت لازم را در خصوص ساماندهی این مساله ندارد.
صاحب شریفی اسدی تصریح كرد: نگاه محیط زیستی هنوز به یك گفتمان غالب و یك اولویت تبدیل نشده است؛ رئیس سازمان محیط زیست می گوید كه ما بدترین وارثان آب و خاك هستیم و بدترین رتبه فرسایش خاك را داریم و این نشان از عمق فاجعه دارد.
نماینده استان مازنداران در شورای عالی استان ها تاكید كرد: اگر كسی ادعا كند كه وضعیت مدیریت پسماند در این استان بهتر شده است، باید گفت كه این طور نیست و شاید به صورت مقطعی و بخشی گشایش موقت ایجاد شده است، اما در كل حال مازنداران و گیلان در این خصوص خوب نیست. مشكل زباله آنقدر جدی است كه با این چنین طرح های ابلاغی و دستورالعمل ها مشكل زباله حل نخواهد شد.
شریفی اسدی ادامه داد: در مرحله بعد باید برای زباله‌های تولیدی در حوزه جمع آوری و دفن راهكارهای مناسب ارائه كنیم، اما متاسفانه در این مرحله تا به امروز تمامی صحبت ها در حد شعار بوده و استراتژی مناسبی ارائه نشده است؛ در حالی كه پسماند و خطراتی كه می تواند برای محیط زیست ایجاد كند، موضوعی بسیار قابل توجه است.

* شهرداری ها زباله ها را در دل جنگل تخلیه می كنند
وی گفت: مسئولان استانی باید از حوزه شعار خارج شده و به ارائه راهكارهای اجرایی بپردازند، امروز متاسفانه دهیاری ها و شهرداری ها در استان مازندران زباله ها را جمع آوری می كنند و خارج از شهرها در دل جنگل تخلیه می‌كنند كه باید هرچه زودتر این روند متوقف شود.
صاحب شریفی اسدی با اشاره به كارخانه های زباله سوز كه برای استان های شمالی پیش بینی شده است، اظهار داشت: این كارخانه ها می تواند به عنوان یكی از راهكارها محسوب شود، اما راه حل قطعی نیست.
وی در مورد اینكه چرا احداث این كارخانه ها یا به سرانجام نرسید است یا اینكه از پیشرفت لازم برخوردار نیست، توضیح داد: در این مورد اطلاع چندانی ندارم و مسئولان ذیربط می توانند پاسخ دهند. اما معتقدم به عنوان نمونه در ساری اولویتی كه موضوعاتی مانند پل سازی دارند، كارخانه زباله سوز ندارد و شاید به این دلیل باشد كه این كارخانه ها از پیشرفت فیزیكی چندانی برخوردار نیستند.

* بودجه ای برای خدمات دهی به مسافران شمالی تعریف نشده است
نماینده استان مازنداران در شورای عالی استان ها تصریح كرد: استان مازندران در حالت عادی حدود سه میلیون و 200 هزار نفر جمعیت دارد، اما در ایام تعطیلات مانند نوروز و آخرهفته ها این جمعیت به پنج تا هفت میلیون نفر می رسد و در این در حالی است كه خدمات این استان برای جمعیت ثابت آن تعریف شده و هیچ بودجه ای برای افزایش این جمعیت و مسافران پیش بینی نشده است.
شریفی اسدی ادامه داد: مسافرانی كه در تمام ایام سال به استان مازنداران می آیند، به چشم یك تفریحگاه به این استان نگاه می كنند و تمام حاشیه دریا و جنگل پر از زباله های به جامانده از آنها می شود.
اجتمام *2181*1834
۰ نفر

سرخط اخبار جامعه