۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۸:۴۷
کد خبر: 82894270
T T
۰ نفر
اجلاس فرماندهان نیروی دریایی منطقه اقیانوس هند در تهران آغاز شد

تهران - ایرنا - ششمین اجلاس بزرگ فرماندهان نیروی دریایی كشورهای حاشیه اقیانوس هند(آیونز IONS) به میزبانی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور 35 هیات عالی رتبه نظامی صبح امروز (دوشنبه) در هتل اسپیناس پالاس تهران آغاز شد.

به گزارش خبرنگار دفاعی ایرنا، اجلاس كشورهای شمال اقیانوس هند شامل 23 عضو دائم و 9 عضو ناظر است و نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز جزو اعضای دائم این اجلاس است.
این اجلاس كه تاكنون پنج دوره آن در كشورهای مختلف برگزار شده، بزرگترین اجلاس نظامی تاریخ ایران است كه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به مدت 2 سال میزبانی آن را برعهده دارد.
هدف از تشكیل اجلاس فرماندهان نیروی دریایی اقیانوس هند، افزایش همكاری دریایی كشورهای ساحلی اقیانوس هند و استفاده از ظرفیت تمام این كشورها برای مقابله با چالش ها به خصوص امنیت و ثبات دریایی است.
سردار سرلشكر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد كل نیروهای مسلح، امیر دریادار حبیب الله سیاری رئیس ستاد ارتش، امیر سرلشكر ستاد سید عبدالرحیم موسوی فرمانده كل ارتش، حجت الاسلام عباس محمدحسنی رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش و جمع دیگری از جمله فرماندهان نظامی ایران هستند كه هم اكنون در این اجلاس می حضور دارند.
قرار است امروز رسما ریاست دوساله و دوره‌ای اجلاس فرماندهان نیروی دریایی كشورهای حاشیه اقیانوس هند به جمهوری ایران واگذار شود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران پیش از این در نشستی خبری درباره این اجلاس گفته بود: از سال 2016 با تصویب فرماندهان نیروهای دریایی كشورهای حاشیه اقیانوس هند، ایران عهده‌دار میزبانی این اجلاس در سال 2018شد.
وی با اشاره به اینكه بسیاری از كشورهای دنیا علاقه‌مند بودند تا به عنوان ناظر در این اجلاس و سمپوزیم بزرگ نظامی حضور داشته باشند، گفت: كشور آمریكا هم در سال 2014 و هم در سال 2018 درخواست كرد تا ابتدا در اجلاس بنگلادش و اكنون در اجلاس ایران، به عنوان ناظر حضور داشته باشد كه هر دو با رای منفی ایران حضور آمریكا منتفی شده و آن‌ها چهار سال است كه نمی‌توانند از ظرفیت حضور در این اجلاس بهره‌مند شوند.
این مقام بلندمرتبه نظامی با اشاره به اینكه منطقه اقیانوس هند به جهت تجارت جهانی دارای اهمیت ویژه‌ای است، اظهار كرد: یك سوم تجارت جهانی در شمال اقیانوس هند انجام می‌شود، از این رو اقیانوس هند به جهت اینكه سهم بزرگی از تجارت جهانی دارد و در اقیانوس‌های دیگر این سطح از سهم تجارت وجود ندارد، دارای اهمیت بسیاری زیادی است.
دریادار خانزادی ادامه داد: 70 درصد انرژی دنیا در این منطقه متمركز است و جمهوری اسلامی ایران نیز در كانون مركز انرژی قرار دارد. همچنین 17 میلیون بشكه نفت از تنگه هرمز عبور می‌كند كه بر اهمیت این منطقه و كشور ما می‌افزاید.
فرمانده نیروی دریایی ارتش خاطرنشان كرد: این منطقه با توجه به تمركز انرژی و اهمیت استراتژیك، توانایی تولید قدرت و ظرفیت خلق ثروت فزاینده را در خود دارد؛ از این رو این منطقه همواره مورد توجه قدرت‌ها بوده و آمریكا ناوگان پنجم خود را كه یكی از بزرگترین ناوگان‌هایش است در این منطقه مستقر كرده است.
اجتمام**7029 ** 1418

سرخط اخبار سیاست