۳۰ فروردین ۱۳۹۷، ۱۲:۴۶
کد خبر: 82891022
T T
۰ نفر
طلا سازان خواهان محاسبه مالیات از اجرت ساخت هستند

اصفهان- ایرنا- رئیس انجمن تولیدكنندگان و صادركنندگان طلاجواهر، نقره و سنگ های قیمتی استان اصفهان گفت: فعالان این بخش خواهان محاسبه مالیات از اجرت ساخت به جای عوارض بر ارزش افزوده شمش طلا هستند.

به گزارش ایرنا، اتاق بازرگانی اصفهان روز پنجشنبه به نقل از محسن طلایی مینایی افزود: مهمترین مساله تولیدكنندگان و صادركنندگان طلا محاسبه مالیات بر ارزش افزوده بر اصل طلاست.
به گفته فعالان صنف طلا و جواهر در زمان حاضر مالیات بر ارزش افزوده در زمان ورود طلا به كشور و همچنین در زمان تولید طلا و عرضه آن به بازار به میزان 9 درصد دریافت می شود.
وی كه در جلسه میز توسعه صادرات طلا و جواهر استان اصفهان سخن می گفت، افزود: ورود شمش بدون حقوق و عوارض گمركی (برای صادركنندگان)، اعطای تسهیلات ارزان قیمت برای تولیدكنندگان، ورود مصنوعات خارجی با كنترل مراجع قانونی و كمك در جهت كاهش هزینه های تولید (بیمه، واردات دستگاه ها و لوازم یدكی تولید، مواد اولیه شیمیایی) از دیگر خواسته های فعالان این بخش است.
وی كمك در جهت صادرات طلای ساخته شده (با توجه به نرخ ارز) و حضور نماینده انجمن تولیدكنندگان و صادركنندگان طلا جواهر در جلسات تخصصی (گمرك، اداره امور مالیاتی، بانك مركزی) را از دیگر خواسته های فعالان این بخش عنوان كرد.
طلایی مینایی همچنین گفت: یكی از شروط تبادلات تجاری با كشورهای حاشیه خلیج فارس، تهاتر كالا با كالاست و با تسهیل شرایط از سوی دولت می توان طلای ساخته شده ایران را با طلای ساخته شده این كشورها مبادله كرد.
یك تولیدكننده و صادركننده طلای استان اصفهان نیز در این جلسه گفت: فرایند ورود موقت طلا كه سال های گذشته به آسانی انجام می شد امروز با موانع بسیاری روبرو شده و تولیدكننده و صادركننده را بی انگیزه كرده است.
لشگری اضافه كرد: برای ورود موقت طلا با هدف صادرات طلای ساخته شده علاوه بر آزمایش های استاندارد باید ضمانت نامه بانكی یا وثیقه قرار داد كه این خود مانعی پیش روی صادرات طلای كشور است.
وی با انتقاد از دریافت عوارض مالیات بر ارزش افزوده شمش طلا با هدف ورود موقت و صادرات گفت: تولیدكنندگان و صادركنندگان طلا با این شرایط نمی توانند فعالیت كنند.
از طرفی مدیر گمرگ فرودگاه اصفهان در این جلسه گفت: ورود موقت طلا با مجوز بانك مركزی با هدف صادرات هیچ منعی ندارد.
اصغر خودسیانی افزود: برای آزمایش شمش طلا توسط سازمان استاندارد در گمرك هیچ شمشی برای یك ساعت هم بلوكه نمی شود.
وی حضور نماینده بانك مركزی در میز توسعه صادرات طلا را مهم و اثرگذار دانست و گفت: همه تصمیم های مربوط به طلا بر اساس بخش نامه های بانك مركزی انجام می شود.
همچنین رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان در این جلسه گفت: میزهای توسعه صادرات شش گروه كالایی شامل شیرینی جات سنتی، طلاو جواهر، گلاب، فرش ماشینی، نساجی و روغن صنعتی از سوی سازمان توسعه تجارت ایران به استان اصفهان واگذار شده است.
اسرافیل احمدیه تصریح كرد: مسائل و مشكلات طلا و جواهرات بویژه در بخش صادرات پس از بررسی و ارائه راهكار به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارجاع داده می شود.
مدیر كل مالیاتی استان اصفهان نیز از تحقق نیافتن بیش از 23 درصد درآمد مالیاتی استان در سال گذشته خبر داد و گفت: این استان پس از تهران با 200 میلیارد تومان استرداد مالیاتی به مودیان، رتبه دوم كشور را به خود اختصاص داده است.
مراد امیری با اشاره به مسائل واحدهای تولیدی و صادركنندگان طلا و جواهرات افزود: پرونده های مالیاتی تولیدكنندگان و صادركنندگان طلا و جواهر بصورت ویژه پیگیری می شود تا فعالان این بخش در شرایط مناسب به فعالیت خود ادامه دهند.
بیش از 2 هزار كارگاه طلا سازی در اصفهان فعال است.
ارزش صادرات طلا و جواهر استان اصفهان به كشورهای دیگر در سال 90 حدود 750 میلیون دلار اعلام شده است كه در سال گذشته به حدود 30 میلیون دلار رسید.
ت/3011/ 6022

سرخط اخبار استان‌ها