۳۰ دی ۱۳۹۶، ۸:۳۸
کد خبر: 82801256
T T
۰ نفر
واردات گوشت گوسفندي در ازاي صادرات دام زنده از اول بهمن ماه امسال

تهران - ايرنا - رئيس مجمع ملي صادر كنندگان دام زنده از واردات گوشت گوسفندي در ازاي صادرات دام زنده از ابتداي بهمن ماه سالجاري خبرداد و گفت: گوشت قرمز مورد نياز كشور براي شب عيد تامين است و كمبودي در اين زمينه نداريم.

«منصور پوريان» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا با بيان اين كه صنعت دامپروري با بحران مواجه است، افزود: در پيگيري هاي صورت گرفته معاونت توسعه بازرگاني و صنايع كشاورزي وزارت جهاد كشاورزي براي حمايت از دامپروران با واردات گوشت گوسفندي در ازاي صادرات دام زنده موافقت كرد.
وي اظهارداشت: به دليل خشكسالي هاي پي در پي و نبود غذاي كافي توليدكنندگان دام زنده توان نگهداري دام زنده خود را ندارند؛ بنابراين ناچارند دام خود را با وزن پايين كشتار كنند كه اين امر در كاهش قيمت دام زنده گوسفندي تاثيرگذار است.
به گفته وي، اكنون لاشه ٢٣ كيلويي به بازار عرضه مي شود، اين درحاليست كه كشورهاي خارجي نيز دام زنده پرواربندي شده با وزن بالا را خواهان هستند؛ بنابراين توسعه صادرات مي تواند به صنعت پرواربندي كمك كند.
رئيس مجمع ملي صادركنندگان دام زنده گفت: مردم نگراني نداشته باشند گوشت قرمز گوسفندي گرم و منجمد مورد نياز كشور براي شب عيد و ايام نوروز تامين است و صادارت دام زنده تاثيري در قيمت اين محصول نخواهد داشت.
وي اضافه كرد: اكنون قيمت هركيلوگرم دام زنده در دامپروري ها بين ١٣٥ تا ١٤٠ هزارريال است و با قيمت ١٦٠ هزار ريال در بازار عرضه مي شود.
به گفته وي، نرخ هركيلوگرم لاشه زنده گوسفندي ٣٢٠ تا ٣٣٠ هزار ريال به قصابي ها عرضه مي شود كه براي مصرف كننده ٣٧٠ هزاريال است.
پوريان براين باورست كه سالانه ٧٠ درصد گوشت گوسفندي در داخل كشور توليد مي شود و سالانه نزديك ٣٠ درصد نياز كشور را از طريق واردات تامين مي شود.
وي اظهارداشت: اكنون براي تنظيم بازار گوشت قرمز علاوه بر گوشت منجمد روزانه بين ٨٠ تا ١٠٠ تن گوشت گرم گوسفندي وارد كشور مي شود.
به گزارش ايرنا، ماه رمضان امسال (اوايل خرداد) براي تنظيم بازار گوشت قرمز و تنظيم بازار در كنار واردات شركت پشتيباني امور دام كشور، واردات گوشت گوسفندي گرم از كشورهاي استراليا ، ارمنستان، گرجستان، داغستان، مغولستان، روسيه، قرقيزستان و قزاقستان كليد خورد.
در آن زمان قيمت گوشت قرمز گوسفندي و گوساله در خرده فروشي هاي سطح شهر با قيمت هايي بيش از نرخ مصوب بين 380 تا 450 هزار ريال عرضه مي شد به طوري كه با قيمت هاي بيش از 500 هزار ريال به دست مصرف كنندگان مي رسيد.
سالانه 840 هزار تن گوشت قرمز در كشور توليد و 100 هزارتن گوشت قرمز نيز وارد مي شود.

اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام**9186* 6075
خبرنگار: هما همت خواه** انتشاردهنده: زهرا هجيني نژاد

سرخط اخبار اقتصاد