لرزش زمین در سرپل ذهاب دل ایرانیان را به تپش می اندازد/ قدردانی زلزله زدگان از مردم سراسر كشور

كرمانشاه- ایرنا- زمین در منطقه غرب استان كرمانشاه به خصوص شهرستان سرپل ذهاب، در پی زلزله 7.3 ریشتری یكشنبه شب بارها طی 2 روز گذشته لرزیده است و هربار كه خبری از آن در رسانه ها منتشر می شود، ضربان قلب ایرانیان نیز بیشتر شده و دل آنها نیز به لرزه می افتد.

به گزارش خبرنگاران اعزامی ایرنا، طی 2 روز گذشته كمك های امدادی بسیاری از سراسر ایران به سرپل ذهاب سرازیر شده و این روند همچنان ادامه دارد كه این مهم نشان دهنده تپش قلب مردم كشور برای اظهار همدردی با زلزله زدگان غرب كشور به ویژه مردم آسیب دیده این شهرستان است.
اگر گشتی كوتاه در شهرستان سرپل ذهاب بزنید در جای جای این منطقه، خودروهایی را می بینید كه حامل كمك های امدادی هستند كه از شهرهای مختلف كشور به این دیار زلزله زده اعزام شده و مشغول امدادرسانی به مردم هستند.
مردم سرپل ذهاب در سومین روز از زمان وقوع زمین لرزه، شاهد حضور گسترده و چشمگیر نیروهای امداد و نجات نسبت به روزهای قبل هستند و با آرامشی بیشتر نسبت به 2 روز گذشته، خدمات امدادی و اقلام موردنیاز را از امدادگران دریافت می كنند.
آب و برق در شهرستان سرپل ذهاب كه پس از وقوع زلزله قطع شده بود، در بیشتر مناطق این شهرستان وصل شده كه همین امر باعث بازشدن بسیاری از مغازه ها و فروشگاههای شهر برای آغاز فعالیت و ارائه خدمات و كالاهای موردنیاز شهروندان شده است.
براساس مشاهدات خبرنگاران اعزامی ایرنا، خیابان شهید رجایی سرپل زهاب كه به محله مسجد صاحب الزمان مشهور است از جمله مناطقی است كه آب و برق آن وصل شده كه این اقدام نویدی برای مردم آسیب دیده سرپل ذهاب است كه در این مدت از نظر تامین آب و برق در مضیقه بوده اند.
براساس برنامه های مدیریت بحران زلزله مناطق غرب استان كرمانشاه، امدادرسانی در سطح شهر سرپل ذهاب برعهده ارتش جمهوری اسلامی است و كار امداد و خدمات رسانی به مناطق روستایی و روستانشینان این شهرستان نیز به نیروهای سپاه پاسداران واگذار شده كه البته نیروهای امداد و نجات جمعیت هلال احمر، اورژانس و نیروی انتظامی نیز در تمام مناطق آسیب دیده از زلزله استان كرمانشاه حضوری فعال، موثر و چشمگیر دارند.

* اظهار رضایت و قدردانی مردم زلزله زده سرپل ذهاب از نحوه توزیع آب شرب و غذا در سطح منطقه
مردم زلزله زده شهرستان سرپل ذهاب نیز در گفت وگو با خبرنگاران اعزامی ایرنا، از نحوه مطلوب امدادرسانی و همچنین توزیع آب شرب و مواد خوراكی در سطح منطقه به ویژه طی 24 ساعت گذشته ابراز رضایت كرده و از تلاش نیروهای امدادرسان و همچنین ابراز همدردی مردم خیر و نوع دوست سراسر كشور برای ارسال محموله های امدادی و كمكی قدردانی كردند.
امروز و در سومین روز از زمان وقوع زمین لرزه در غرب استان كرمانشاه، مردم این مناطق به ویژه شهرستان سرپل ذهاب كه كانون این زلزله بوده و بیشتر خسارت را دیده اند، از روند امدادرسانی و توزیع اجناس مورد نیاز مردم توسط نیروها و عوامل امداد و نجات بسیار راضی هستند.
همچنین با اتصال شبكه گاز خانگی، آب و برق در بیشتر مناطق شهر سرپل ذهاب و برخی از روستاههای زلزله زده، شرایط مردم آسیب دیده نسبت به روزهای گذشته بسیار بهتر شده است.

* روند مطلوب ارائه خدمات درمانی با راه اندازی بیمارستان های مجهز سیار
درهمین ارتباط و با توجه به آسیب دیدگی و تخریب بخش هایی از ساختمان بیمارستان شهدای سرپل ذهاب، اورژانس، ارتش و سپاه پاسداران، وزارت بهداشت و هلال احمر اقدام به راه اندازی چندین بیمارستان صحرایی با بهره گیری از تمامی امكانات تخصصی درمانی كرده اند كه دراین مراكز با حضور كادر پزشكی و درمانی بیمارستانی و همچنین داوطلب خدمات درمانی و بهداشتی مناسبی به آسیب دیدگاه و مصدومان زلزله ارائه می شود.
دكتر پیرحسین كولیوند در خصوص راه اندازی بیمارستان های صحرایی در مناطق زلزله زده استان كرمانشاه به خبرنگار اعزامی ایرنا گفت كه یك بیمارستان سیار 50 تخت خوابی وزارت بهداشت مجهز به اتاق عمل و بخش های مراقبت های ویژه دیروز(سه شنبه) در محوطه بیمارستان تخریب شده سرپل ذهاب دایر شد.
وی افزود: این بیمارستان كه در محوطه بیمارستان تخریب شده شهدا در سرپل ذهاب كار خود را شروع كرده، تمام امكانات درمانی لازم مانند اتاق عمل، بخش سی سی یو، آی سی یو و آزمایشگاه را داراست.
وی ادامه داد: علاوه بر این بیمارستان، یك بیمارستان سیار 30 تخته دیگر نیز كه متعلق به وزارت بهداشت است در شهرستان سرپل ذهاب مشغول خدمت رسانی به مردم است.
وی گفت: ارتش جمهوری اسلامی نیز یك بیمارستان سیار 60 تخته را برای ارائه خدمت به مصدومان و بیماران زلزله غرب كشور در سرپل ذهاب ایجاد كرده است و یك بیمارستان سیار 30 تخته متعلق به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز مشغول خدمت رسانی به مصدومان زلزله زده این شهر است.
مشاور وزیر بهداشت در امور پدافند غیر عامل گفت: یك بیمارستان 50 تخته نیز در شهر ثلاث باباجانی و یك بیمارستان 50 تخته دیگر نیز در اسلام آباد غرب مسئولیت ارائه خدمت به زلزله زدگان را به عهده دارند.
كولیوند گفت: 70 دستگاه آمبولانس، هشت دستگاه اتوبوس آمبولانس، 20 بالگرد و دو هواپیما انتقال مصدومان برای جا به جایی مصدومان زلزله به كار گرفته شده است.
درهمین ارتباط و در زمینه امدادرسانی به مردم آسیب دیده شهرستان سرپل ذهاب، تانكرهای حامل آب شرب كه از استان هایی مانند آذربایجان غربی، شرقی و لرستان به منطقه اعزام شده اند، در نقاط مختلف سطح شهر آب شرب را به مردم می رسانند.
كاركنان سازمان حفاظت محیط زیست، اداره كل راه و شهرسازی، شهرداری های مختلف شهرهای كشور، بهزیستی، اورژانس اجتماعی، آتش نشانی و راهداری و بنیاد مسكن انقلاب اسلامی از دیگر دستگاه های اجرایی هستند كه همچنان به مردم آسیب دیده شهرستان سرپل ذهاب خدمت رسانی می كنند.
حضور نماینده ویژه مقام معظم رهبری و همچنین سفر رئیس جمهوری، رئیس سازمان مدیریت بحران كشور، وزرای كشور و بهداشت ، فرمانده نیروی زمینی ارتش و فرمانده سپاه پاسداران به شهرستان سرپل ذهاب نیز نشاندهنده توجه و عنایت ویژه مسئولان كشور برای خدمت رسانی بهینه و مطلوب به مردم آسیب دیده غرب كشور است.
زلزله 7.3 ریشتری یكشنبه شب در استان كرمانشاه تاكنون بیش از 432 كشته و حدود 7800 مصدوم داشته است.
این زلزله به هفت شهرستان و یك هزار و 950 روستای استان كرمانشاه خسارت وارده كرده است.
به گفته استاندار كرمانشاه، براساس برآوردهای انجام شده براثر این زلزله به 40 هزار واحد مسكونی در محدوده غرب استان خسارت های كلی و جزیی وارده شده است3034/8066 /7355**1625
خبرنگاران: حسن حسین زاده و وریا كرمی **انتشار- محسن فتاحی

سرخط اخبار استان‌ها