به گزارش ایرنا،جمشید امیدی شامگاه سه شنبه در همایش تجلیل از کارگران در سالن پروین اعتصامی مجتمع کوه نور به تعاملات تشکلهای کارفرمایی و کارگری اشاره کرد و افزود: برایند و نتیجه تعامل بیشتر بین کارگر و کارفرما اتفاقات مثبتی در عرصه کار و تولید است.
وی اضافه کرد: استان مرکزی استان صنعتی و کارگری است که در اغلب شهرستانها به دلیل کمبود نیروی مرد از خانم ها استفاده میشود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی با بیان اینکه امنیت شغلی کارگران نه به قراردادی و رسمی بودن، بلکه به پایداری، دوام و بقای واحد تولیدی وابسته است، گفت: کارگر نیازمند امنیت شغلی و امیدواری به امنیت شغلی در آینده است و از سوی دیگر کارفرما هم به واسطه سرمایه گذاری خود نیازمند انجام کار درست از سوی کارگر است.
امیدی خاطرنشان کرد:اگر کارگر و کارفرما به قوانین و مقررات کار بهویژه وظایف و اختیارات و حقوق خود واقف باشند، خیلی از مشکلاتی که در بین آنان ایجاد میشود حلوفصل شده و به ورود مراجع رسیدگی نیاز نخواهد بود.
وی بیان کرد: کارگر و کارفرما لازم ، ملزوم و مکمل همدیگر هستند و این بدان معنی است که اگر کارفرما نباشد فضایی برای معیشت و شغل برای کارگری وجود ندارد و اگر کارگر نباشد کار کارفرما پیش نمیرود و ناقص میماند.
به گزارش ایرنا دبیر اجرایی خانه کارگر اراک هم در این همایش گفت: بالغ بر ۶۵ درصد جمعیت استان مرکزی جمعیت کارگری هستند.
علی غیاثی ادامه داد: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، جهش تولید زمانی اتفاق میافتد که کارگر باشد و بدون کارگر تولید و جهش نخواهد بود و لازمه آن حمایت مسئولین و رفع احتیاجات کارگران است.
وی اضافه کرد: امسال در خصوص افزایش مزد برابر قانون عمل نشد و ما خواهان اجرای قانون کار هستیم، اتفاقی که امسال برای دستمزد در جامعه رخ داده به هیچ عنوان خوب نیست.
دبیر اجرایی خانه کارگر اراک افزود: در سال ۱۴۰۱ که دستمزدها ۵۷ درصد افزایش یافت، تورمی ایجاد نشد و کارگران بیشتر به سمت صنعت گرایش یافتند اما در سالهای اخیر که بحث بند ۲ قانون ۴۱ رعایت نشده، صنایع روز به روز در حال خالی شدن هستند و به جای تعدیل نیروی کار از سوی کارفرمایان، کارگران خود از محیط کار خارج میشوند.
دبیر اجرایی خانه کارگر اراک اظهار کرد: دولتمردان باید هرچه سریعتر دستمزدها را ترمیم کنند و دستیابی به سایر سطوح معیشتی کارگران مانند مسکن را برای این قشر تسهیل کنند.
وی با بیان اینکه اگر به دنبال بهره وری در تولید هستیم باید مشکل جامعه کارگری برطرف شود، تصریح کرد: امنیت شغلی یکی از موارد مهم بهره وری و بهره وری عامل جهش تولید است.
غیاثی در بخش دیگری از سخنانش گفت: امروز با معضلی تحت عنوان ایمنی درگیر هستیم و تشکل های کارگری باید در این حوزه آموزش همگانی داشته باشند و این وظیفه ذاتی آنهاست.
دبیر اجرایی خانه کارگر اراک تصریح کرد: متاسفانه در چند سال گذشته به دلیل تصویب نادرست در مجلس، کارگران ساختمانی نتوانستن د از سهمیه بیمه استفاده کنند که این موضوع نیز باید بازنگری شود.
غیاثی افزود: برای اصلاح بیمه سال گذشته لایحهای در کمیسیون امور اجتماعی تنظیم شد و طرح بسیار خوبی داده شد که متاسفانه نمایندگان مجلس با آن مخالف کردند.
وی اظهار کرد: امیدواریم در مجلس جدید و قولهایی که داده شد، مجدد این بحث در کمیسیون مطرح و لایحهای در این خصوص ارایه شود.
غیاثی با تاکید بر لزوم رعایت اصل سهجانبهگرایی گفت: اگر این اصل رعایت می شود نباید نرخ دستمزد اینچنین میشد و نباید نمایندگان شورای عالی کار در موضوع دستمزد مصوبه را بدون امضا رها میکردند.