تهران- ایرنا- لیندا توماس گرینفیلد سفیر آمریکا در سازمان ملل با حضور در مرز بین دو کره به همراه تنی چند از مقام‌های نظامی ایالات متحده، از روسیه و چین خواست دست از حمایت کره‌شمالی بردارند و پیونگ یانگ به میز مذاکره بازگردد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری فرانسه، نماینده آمریکا در سازمان ملل امروز سه‌شنبه از مرز بین کره‌جنوبی و کره‌شمالی بازدید کرد و از پیونگ‌یانگ خواست تا به مذاکرات بازگردد.

توماس گرینفیلد روز یکشنبه بمنظور حفظ فشارها بر کره‌شمالی به کره‌جنوبی سفر کرد درحالیکه روسیه ماه گذشته با وتوی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد، به شکل موثری نظارت هیاتی از کارشناسان این نهاد بر تحریم‌های بین‌المللی علیه کره شمالی را لغو کرد.

کارشناسان گفته‌اند که تغییر در وضعیت نظارت سازمان ملل بر تحریم‌ها یک پیروزی برای کیم جونگ اون رئیس کره‌شمالی است که به تازگی روابط با مسکو را افزایش داده است. واشنگتن و سئول مدعی هستند که کره‌شمالی به روسیه تسلیحات برای استفاده در اوکراین می‌دهد.

همزمان با بازدید سفیر آمریکا در سازمان ملل از مرز دو کشور در روستای «پانمونجوم» در منطقه غیرنظامی شده، نیروهای کره‌شمالی در حال نظاره حضور این مقام آمریکایی بودند.

سال جاری میلادی، کیم جونگ اون متحد امنیتی واشنگتن یعنی سئول را «دشمن اصلی» کشورش اعلام کرد و آژانس‌هایی را که برای اتحاد مجدد و هم‌رسانی فعالیت می‌کردند، کنار گذاشت. وی تاکید کرد که اگر کره‌جنوبی «حتی یک هزارم میلی‌متر» حاکمیت کره‌شمالی را نقض کند، جنگ بین دو طرف آغاز می‌شود.

توماس-گرینفیلد در منطقه غیرنظامی که دو کره را از هم جدا می‌کند، گفت که ایالات متحده هیچ قصد خصمانه ای نسبت به کره شمالی ندارد.

وی مدعی شد: ما درب‌ها را برای دیپلماسی هدفمند باز گذاشتیم و همچنان بدون پیش شرط پذیرای گفتگوی واقعی و سازنده هستیم. تمام چیزی که کره شمالی نیاز دارد این است که بگوید بله و سر میز (مذاکره) حاضر شود.

علاوه بر تلاش‌های کره‌شمالی بمنظور تقویت روابط خود با روسیه به ویژه در حوزه دفاعی و ماهواره‌ای، پیونگ یانگ گام‌هایی را برای تقویت روابط با مهم‌ترین متحدش پکن انجام داده است. هفته گذشته، سومین مقام عالی رتبه چین به این کشور سفر کرد و روابط پکن-پیونگ‌یانگ را "دوستی ابدی" خواند.

توماس-گرینفیلد با مداخله در تلاش این کشورها برای همکاری با یکدیگر، بیان کرد: ما از روسیه و چین می‌خواهیم مسیر خود را تغییر دهند و بار دیگر از پیونگ یانگ می‌خواهیم دیپلماسی را انتخاب کند و پای میز مذاکره بیاید.

منبع: Agence France-Presse