به گزارش خبرنگار ایرنا، سعید کیاکجوری روز چهارشنبه در آیین افتتاح رزمایش ترکیبی پدافند غیرعامل که بارویکرد زیستی در ساختمان اداری این اداره کل افزود : این رزمایش نقش اثر بخشی در حوزه آمادگی، بازتوانی و ارتقای تاب آوری به همراه دارد و نکته مهم تر با توجه به نشستی که در گذشته با مسوولان دانشگاه علوم پزشکی استان در ارتباط با ناقلین بیماری زا و بیماری های واگیر داشتیم در باره اینکه ممکن است این بیماری ها از طریق بنادر مبدا به سایر کشورها و حتی بنادر شمالی منتقل شود این موضوعات مطرح شد.
وی بیان داشت : این رزمایش با حضور و مشارکت سازمان پدافند غیر عامل کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان دامپزشکی، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان استاندارد و دیگر دستگاه های استانی و شهرستانی در این بندر منطقه ویژه اقتصادی نوشهر برگزار شده و به طور حتم بستر برای آمادگی بیشتر نیروها در بعد پیشگیری، مقابله و برخورد با بحران های احتمالی فراهم خواهد شد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان مازندران گفت : این مانور در حقیقت زمینه ساز ارتقای سطح آگاهی مدیران سازمان ها در سطوح ملی، استانی و شهرستانی در حوزه انواع تهدیدات زیستی، ایجاد هماهنگی بین سازمانی و دستگاهی با هدف مقابله با این تهدیدات، طراحی تمرین سیستم فرماندهی حادثه با حضور سایر ارگان ها و دستگاه های برون سازمانی از مهم ترین اهدافی است که این رزمایش با رویکرد زیستی دنبال می کند.
حدود ۲۰ درصد امنیتی غذایی کشور مربوط به مازندران است
مدیرکل پدافند غیرعامل مازندران هم گفت : حدود ۲۰ درصد امنیت غذایی استان مازندران در سطح کشور از جمله برنج، انواع فرآورده های گوشتی مربوط به این استان است به عبارتی در فضای ملی خدمات ارایه می دهیم بنابراین ضرورت دارد ورودی و خروجی کالاها رصد شود و با رویکرد زیستی بتوان به مهارت و تجربه ها با برگزاری چنین رزمایش هایی بیفزاییم.
حمیدی بخشی افزود : از ۲ سال گذشته تاکنون افزون بر فعال سازی کمیته های پدافند غیرعامل در فرمانداری ها همچنین شورای عالی پدافند غیرعامل هم در شهرستان ها شکل پیدا کرده و نکته مهم تر آنکه این استان صاحب طرح جامع پدافند غیرعامل هم شده است که پس سال ها این طرح به سرانجام رسیده است.
به گفته وی امروز بیش از هزار ارگان، نهاد و تاسیسات ممیزی و بیش از ۵۳۹ داده های طبقه بندی شده در استان داریم که هرسال به این داده ها افزوده می شود و نکته مهم تر عوامل تهدید کننده متعددی در این استان وجود دارد و موضوع محرمانه و تازه ای نیست و باید برای پیشگیری و مقابله با این تهدیدات برنامه ریزی و مدیریت کرد و این رزمایش ها یکی از راه های پیشگیری است که باید تداوم داشته باشد.
روند روز افزون انقراض ماهی کفال در آب های ساحلی نوشهر
فرماندار نوشهر هم گفت : نوشهر جزو یکی از شهرستان های مازندران بوده که با برخورداری از ۶۰ کیلومتر محدوده ساحلی بیشتر محدوده را در سطح این استان دارد و امروز برابر بررسی ها و گزارش ها آبزیان دریای خزر به ویژه ماهی کفال در این شهرستان به شدت کاهش یافته است و ممکن است علت آن مسائل زیستی باشد.
رستم زرودی با بیان آنکه حدود چهار دریاچه به عنوان اثر طبیعی در این شهرستان شناسایی و معرفی شده است، دریاچه ارواح، خضر نبی، آویدر و ... را از جمله این دریاچه ها برشمرد و گفت : گزارش برخی از کارشناسان نشان داده گونه های گیاهی که در این دریاچه ها روییده بومی نیستند ممکن است در آینده این گیاهان مهاجم تهدید زا باشند و بنابراین این رزمایش می تواند گامی همسو در برابر این تهدیدات باشد
این رزمایش با موضوع مقابله با تهدید زیستی ترکیبی، نفوذ افت نباتی، افلاتوکسین و ناقل بیماریزا (پیشه ائدس) در حوزه های تخصصی و عملیاتی مرزبانی زیستی، قرارگاه زیستی، عملیات دریایی و جستجو نجات دریایی، قرنطینه نباتی، قرنطینه دامی و انسانی با میزبانی اداره کل بنادر و دریانوردی استان مازندران و دیگر دستگاه های اجرایی مرتبط سطوح استانی و کشور در حوضچه منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر برگزار شد.
آمادگی به منظور تهدید زیستی ترکیبی، نفوذ آفت نباتی، افلاتو کسین و ناقل بیماریزا (پشه ائدس)، ارتقای آگاهی مدیران سازمان ها در سطوح کشوری، دستگاه ها در سطوح استانی به تهدیدات زیستی، ایجاد هماهنگی بین سازمانی و دستگاهی در مقابل این تهدیدات، طراحی و تمرین سیستم فرماندهی حادثه (ics) با حضور سایر ارگان ها و دستگاه های برون سازمانی از جمله اهداف این رزمایش اعلام شد.
بندر نوشهر به مساحت حدود ۴۰ هکتار درحال حاضر دارای ۹ پست اسکله تجاری و خدماتی است و یکی از نزدیک ترین بنادر به پایتخت کشور است.
استان مازندران به دلیل دارا بودن سه بندر، مهم ترین استان ساحلی کشور محسوب می شود که نقش اساسی در زمینه صادرات و واردات دارد. بندرنوشهر نیز به عنوان قدیمی ترین بندر مازندران از دیرباز سهم ویژه و استراتژیکی در زمینه درآمدزایی، فرصت های شغلی و سرمایه گذاری داشته است.