تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۸

تهران- ایرنا- سازمان جهانی بهداشت و صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) در مورد «وضعیت قرمز» واکسیناسیون کودکان در سراسر جهان و احتمال بروز بیماری‌های همه‌گیر بیشتر، زنگ خطر را به صدا درآوردند.

به گزارش روز جمعه ایرنا از خبرگزاری فرانسه، در سال۲۰۲۱ حدود ۲۵ میلیون کودک در سراسر جهان از تزریق کامل واکسن‌های دیفتری، کزاز و فلج اطفال محروم مانده‌اند که این امر به ظهور همه‌گیری‌های قابل پیشگیری منجر شده است.

 سازمان جهانی بهداشت و یونیسف در گزارش مشترکی، بحران کووید ۱۹ و اخبار نادرست را عاملان اصلی بزرگترین کاهش مداوم واکسیناسیون دوران کودکی در تقریباً سه دهه گذشته عنوان کرده اند.

میزان کودکانی که هر سه دوز واکسن دیفتری، کزاز و فلج اطفال را دریافت کردند از ۸۶ درصد در سال ۲۰۱۹ به تنها ۸۱ درصد در سال ۲۰۲۱ کاهش یافت. این واکسن به عنوان شاخص کلیدی پوشش واکسیناسیون در سراسر جهان استفاده می شود. این کاهش در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ به دنبال یک دهه پیشرفت واکسیناسیون رخ داده است.

کاترین راسل مدیرکل یونیسف در این بیانیه عنوان کرد: این یک وضعیت قرمز برای سلامت کودکان است. ما شاهد بزرگترین کاهش مستمر ایمن سازی دوران کودکی در یک نسل هستیم و عواقب آن در زندگی‌ های زیادی خود را نشان خواهد داد.

در سال ۲۰۲۱ حدود ۲۵ میلیون کودک یک دز و یا کمتر واکسن دیفتری، کزاز و فلج اطفال را دریافت کرده اند که این تعداد ۲ میلیون بیشتر از آمار سال ۲۰۲۰ و شش میلیون بیش از آمار سال ۲۰۱۹ است.

از این ۲۵ میلیون کودک، ۱۸ میلیون نفر هیچ دز از این واکسن‌ها را نزده‌اند که بیشتر این جمعیت نیز در کشورهایی با درآمد متوسط و ضعیف همچون هندف نیجریه، اندونزی، اتیوپی و فیلیپین زندگی می کنند.

برای این کاهش واکسیناسیون دلایل متعددی چون درگیری ها، افزایش اخبار نادرست و مشکلات تامین یا تداوم مراقبت های مرتبط با همه گیری کووید-۱۹ عنوان می‌شود. امید می رفت که سال ۲۰۲۱ پس از قرنطینه ها واکسیناسیون از سرگرفته شود، اما به عکس نرخ آن در تمام مناطق جهان کاهش یافت.

بر پایه این گزارش که دیروز (پنجشنبه) منتشر شده است: واکسیناسیون ضعیف به همه‌گیری قابل پیشگیری سرخک و فلج اطفال در ۱۲ ماه گذشته منجر شده است. حدود ۲۴ میلیون و ۷۰۰ هزار کودک اولین دز سرخک خود را در سال ۲۰۲۱ از دست دادند که بیش از ۵ میلیون بیشتر از آمار سال ۲۰۱۹ است. همچنین ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار کودک دیگر دز دوم خود را دریافت نکردند. بنابراین پوشش واکسیناسیون برای اولین دز ضد سرخک در سال ۲۰۲۱ ۸۱ درصد بود که کمترین میزان از سال ۲۰۰۸ محسوب می شود.

این اخبار بد در حالی منتشر می شود که میزان سوء تغذیه نیز در حال افزایش است. کودکی که سوءتغذیه دارد از قبل سیستم ایمنی ضعیف تری دارد و بنابراین احتمال ابتلا به موارد شدید این بیماری های قابل پیشگیری بیشتر می شود.

کاترین راسل گفت: ما باید میلیون‌ها کودک را واکسینه کنیم، در غیر این صورت ناگزیر شاهد بیماری‌های همه گیر بیشتر، کودکان بیمار بیشتر و افزایش فشار بر نظام بهداشت و سلامتی که از قبل تحت فشار بوده، خواهیم بود.