علی علیزاده روز پنجشنبه در حاشیه بازدید چندساعته مسئولان راهداری و حملونقل جادهای کشور از راههای روستایی بخش «قوریچای غربی» این شهرستان افزود: بر همین اساس باید ۱۶۸ کیلومتر راه روستایی برای این روستاهای محروم ساخته شود.
وی بیان کرد: بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، تخصیص اعتبارات برای بهسازی راههای روستایی نه براساس جمعیت بلکه براساس میزان برخورداری آنها خواهد بود و این امر میتواند گام مهمی در عمران و محرومیتزدایی مناطق محروم در کشور باشد.
وی به فعالیتهای عمرانی جاری در بخش راههای روستایی شهرستان اشاره کرد و ادامه داد: با تخصیص اعتبار لازم طرحهای احداث پل زیرگذر داشآتان، خداجو، زیرگذر کهجوق و تازهکند تا پایان فصل کاری امسال تکمیل میشود.
وی اضافه کرد: همچنین بر اساس موافقت وزارت راه و شهرسازی با تخصیص اعتبار از محل اعتبارات ملی بخشی از محور مراغه – هشترود روکش آسفالت شده و آسفالت کنونی محور مراغه – بناب روبروی پادگان امام رضا (ع) این شهرستان نیز ترمیم و بهسازی خواهد شد.
درصد برخورداری روستاهای مراغه از راههای روستایی پایین است
معاون سازمان راهداری و حملونقل جادهای کشور نیز گفت: در حال حاضر درصد برخورداری روستاهای مراغه از راههای روستایی نسبت به میانگین کشوری که ۸۱ درصد بوده، پایینتر است.
خداداد مقبلی افزود: برای مناسبسازی راههای روستایی در کشور و به ویژه در این شهرستان تلاش میشود، میزان برخورداری روستاهای بالای ۲۰ خانوار ارتقا یابد.
وی ادامه داد: بر اساس تاکید وزارت راه و شهرسازی، احداث راههای روستایی در روستاهای فاقد راه اولویتبندی شده و در صورت اخذ موافقتنامه برای ساخت آنها اقدام میشود.
وی اضافه کرد: در اولویتبندیها و برنامهریزیها وزارت راه و شهرسازی، اعتبارات به صورتی اختصاص مییابد که بتوان روستاهای محروم از راه مناسب را بهرهمند کرد.
اعتبار ۵۰ میلیارد تومانی برای احداث راه روستایی و روکش آسفالت در مراغه
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای آذربایجانشرقی نیز گفت: امسال ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای احداث راه روستایی و روکش آسفالت راههای روستایی مراغه پیشبینی شده است.
اروجعلی علیزاده افزود: در این راستا روکش آسفالت در محورهای روستایی علویان - یایشهری، خرمازرد، خطب، داشآتان – کردهده، کهجوق- کهلان، خداجو، جیبینلو، نرجآباد، جهانگیر - اصفهانجیق پیشبینی شده است.
وی ادامه داد: همچنین تکمیل پل خطب و بهسازی راه روستایی آغبلاغ علیا، داش بلاغ بازار- بلبل- اروتاقشلاق و سرکارآباد با تخصیص اعتبار لازم انجام میشود.
وی اضافه کرد: همچنین با تخصیص حدود چهار میلیارد تومان اعتبار نیز احداث راههای روستایی ساروجه، کوسه صفر، خطب سفلی و گلچوان به طول حدود ۲۴ کیلومتر امسال انجام خواهد شد.
وی افزود: برای احداث پل زیرگذر داشآتان نیز ۱.۶ میلیارد تومان اعتبار و برای احداث پل تازهکند و مغانجیق هرکدام حدود ۲ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته است.
لزوم تسریع در روند تخصیص اعتبارات ملی و استانی برای بهسازی راههای روستایی مراغه
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان مراغه گفت: با توجه به اینکه برخی از روستاهای بخش سراجوی این شهرستان از راه روستایی مناسب برخوردار نیست، تسریع در روند تخصیص اعتبارات ملی و استانی برای بهسازی راههای روستایی این شهرستان بیش از پیش ضروری است.
سیدعلی موسوی افزود: در سالهای گذشته برخی از روستاهای منطقه «قوریچای» غربی بخش سراجو از راه مناسب روستایی برخوردار نبود تا جایی که در فصلهای سرد و بارندگیها، روستاییان قادر به تردد به شهرستان نبودند لیکن در یک سال اخیر گامهای عملی و موثری برای مناسبسازی راههای روستایی این منطقه برداشته شده است.
وی ادامه داد: با وجود این اقدامات، نیاز به تخصیص اعتبار مناسب برای بهسازی و احداث راه در روستاهای این منطقه احساس میشود و از این رو تامین اعتبارات ملی و استانی مناسب میتواند موثر و راهگشای مشکلات مردم این منطقه باشد.
وی اضافه کرد: برای این منظور و در پی بازدیدهای انجام شده از روستاهای این شهرستان به ویژه در «قوری چای» غربی، احداث راه و روکش آسفالت محورهای روستایی برای تخصیص اعتبارات لازم اولویتبندی میشود.
وی افزود: همچنین بر اساس موافقت وزارت راه و شهرسازی و با تخصیص اعتبار ملی، پلهای زیرگذر قطار تازهکند، مغانجیق- کهجوق و داشآتان تا پایان فصل کاری امسال به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی اضافه کرد: آسفالت محورهای مراغه-هشترود و نیز مراغه-بناب که در سالهای اخیر با مشکلات عدیدهای روبرو بوده است نیز با تخصیص اعتبار ملی ترمیم و بهسازی خواهد شد.