پرهام رضایی روز پنجشنبه طی نشستی با فعالان اقتصادی شهرک صنعتی کوثر ضرورت تعریف صحیح و بدون نقص کدهای تعرفه گمرکی را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید کد هر یک از کالاها به گونه ای تعریف شود که به دیگر کالاهای تولیدی هم راستای خود ضربه وارد نشود.
وی در بخش دیگر از اظهاراتش با اشاره به شناسایی کارت های بازرگانی اجاره ای افزود: تعداد انگشت شماری در استان از کارتهای بازرگانی اجاره ای استفاده می کردند که شناسایی و با آنها قاطعانه برخورد کردیم و خوشبختانه دیگر موردی این چنینی در البرز وجود ندارد.
رضایی از اتاق بازرگانی به عنوان تریبونی برای انتقال صحبتهای بخش خصوصی به مدیران دولتی نام برد و بیان کرد: این نهاد بخش خصوصی قانون گذار نیست و قدرت اجرایی ندارد، اما با استفاده از قدرت چانه زنی می تواند بحث تسهیل گری و مطالبه گری فعالان بخش خصوصی از مسوولان را پیگیری نماید.
رئیس اتاق بازرگانی البرز ادامه داد: اتاق بازرگانی زمانی می تواند ارتباط نزدیک تری با فعالان اقتصادی استان برقرار کند که این افراد عضو اتاق باشند، کما اینکه از گذشته تاکنون هم توسط اتاق بازرگانی خدمات مربوطه به افرادی که عضو نبوده اند، ارائه شده است.
وی در ادامه تاکید کرد: آن عده از فعالان اقتصادی استان که کارت بازرگانی و عضویت در اتاق بازرگانی را ندارند، ضروری است در این زمینه اقدام کنند.
رضایی افزود: با داشتن کارت بازرگانی، شرکتها، افراد و مجموعه های اقتصادی می توانند در کنار دریافت خدمات و قدرت مطالبه گری از اتاق، در جلسات کمیسیونهای تخصصی هم حضور پیدا کنند.
وی ادامه داد: درگذشته تمامی مراحل صدور کارت بازرگانی به عهده اتاق بازرگانی بود، اما اکنون اقدام در این مورد از طریق سامانه جامع تجارت وزارت صمت صورت می گیرد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز به مطرح شدن قطعی برق واحدهای صنعتی در نشست اخیر شورای گفتگو در حضور استاندار اشاره کرد و افزود: در این رابطه صدای خود را به گوش دولت رساندیم. وی با بیان اینکه سهم بخش خصوصی در تجارت و اقتصاد کشور تنها ۲۰ درصد است، عنوان کرد: امیدواریم در دولت سیزدهم به جایگاه و اهمیتی که اتاق بازرگانی در این بخشها دارد بیشتر توجه شود و حمایت کافی را دریافت کنیم.
رضایی با اشاره به اینکه قوه قضائیه در یکسال و نیم گذشته همکاری خوبی در جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی و توقف چرخه صنعت ایفا کرده است، توضیح داد: امروز اتاق البرز مشاوران خوبی در بحثهای حقوقی، مالیاتی و بانکی دارد، ضمن آنکه مرکز داوری اتاق هم نسبت به قبل تقویت شده است.
وی در مورد ضرورت ایجاد برخی تشکل ها در البرز گفت: تا کنون در این زمینه انجمنی در استان به ثبت نرسیده است و تحقق این مهم تحت پیگیری است.
رضایی گفت: اتاق بازرگانی البرز بعد از بررسی مستندات لازم، در نهایت درخواست تشکیل انجمنهای مورد تقاضا را به اتاق ایران ارائه می دهد و در صورت عدم موازی کاری امکان ایجاد آن انجمن های مورد تقاضادر البرز وجود دارد.
وی راه اندازی اورژانس کسب و کار اتاق بازرگانی البرز در راستای رسیدگی به مشکلات تمامی فعالان اقتصادی استان را حرکتی موثر ذکر کرد و گفت: تاکنون از کل پرونده های ارجاع داده شده به اورژانس کسب و کار البرز بیش از ۸۰ درصد موارد حل شده است.
رئیس اتاق بازرگانی استان با بیان اینکه تنها حدود ۲۰درصد مشکلات صادرکنندگان مربوط به امور گمرکی است، افزود: مشکل اصلی تجار و بازرگانان با بانک مرکزی و سیاست های ابلاغی آن است و بعضا با بخش نامه های خلق الساعه موجب اقدامات جزیره ای شده و در مواردی موجب تهدید جدی به هدر رفتن سرمایه های کشور شده است.
وضعیت ارزی کشور نسبت به سال گذشته بهتر شده است
وی با بیان اینکه نسبت به یکسال قبل وضعیت ارزی کشور بهتر شده است، افزود: امید است که در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ در این راستا شاهد اتفاقات خوب باشیم. وی گفت: در البرز خوشبختانه به مدیران استانی دسترسی خوبی داریم و در زمینههای مالیاتی، گمرکی و بانکی کمتر با مشکلات حل نشده مواجه هستیم.
رضایی افزود: اتاق البرز در حوزه بین الملل با کمرنگ شدن کرونا اقدامات لازم را انجام می دهد تا مجددا حضور هیاتهای تجاری تخصصی خارجی در استان و اعزام هیات تجاری داخلی پررنگ شود.
استان البرز حدود سه هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی و تولیدی دارد.