تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۴

تهران - ایرنا - وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشكی گفت: از یك طرف به شركت های غذایی فشار می آوریم كه نمك موجود در مواد غذایی را تا كمتر از یك گرم و گاهی یك دهم گرم كاهش دهند و از سوی دیگر نان باسه برابر حدمجاز نمك در اختیار مردم قرار می دهیم.

به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، سید حسن هاشمی روز یكشنبه در حاشیه همایش روز جهانی غذا و در جمع خبرنگاران افزود: هنگامی كه به نانوا می گوییم چرا تااین اندازه نمك در نان استفاده می كند ، علت آن را آرد نامناسب می داند و پاسخ می دهد برای شل نبودن خمیر و نریختن آن در تنور حتما باید به آن ، آرد وارداتی ، مخلوط شود.
وی اضافه كرد: بررسی های انجام شده ، اظهارات نانواها را تایید كرده است و امیدوارم مسئولان حرف نانواها را بشنوند.
وزیر بهداشت تاكید كرد: رودرباستی را باید كنار بگذاریم چراكه حقیقت برهمه چیز مقدم است و خوب است كه بگوییم در گندم ، خودكفا شده ایم اما خودكفایی می تواند به معنای صادركردن بخشی از آن نیز باشد.
وی تصریح كرد: از یك سو ، دو برابر پول بین المللی برای خرید گندم می دهیم و از طرف دیگر نمكی به آن اضافه می كنیم كه موجب بیماری های قلبی و فشارخون می شود و بیمار تا آخر عمر باید دارو مصرف كند؛ این در حالی است كه اگر نان ما سالم باشد می توان از بخش قابل توجهی از بیماری ها پیشگیری كرد.
هاشمی افزود: ما به دنبال كاهش نمك و جوهر نمك در مخمرهای نان هستیم چراكه بخشی از بیماری های گوارشی به این دلیل است.

**مواد غذایی قاچاق از گرفتاری های مهم ما
هاشمی افزود: مردم، ما را امانت دار خود می دانند و ضرورت دارد به تمام مواد غذایی نظارت كنیم . طبیعی است كه این مساله فقط برعهده وزارت بهداشت نیست ، بخش مهمی از آن در اختیار جهادكشاورزی ، وزارت صنعت ، معدن و تجارت و متاسفانه بخشی از آن هم در اختیار ستاد مبارزه با قاچاق كالا است.
وی تاكید كرد: مهم ترین گرفتاری ما در این حوزه ، مواد غذایی قاچاق است كه مردم هم آنها را در بازار می بینند .
وزیر بهداشت اضافه كرد: به هرحال تاكید ما روی كاهش مصرف نمك است و خوشبختانه توانستیم با كمك مردم ، صدا و سیما، آموزش و پرورش و تولیدكنندگان به مقدار كمی میزان مصرف نمك را كاهش دهیم.
وزیر بهداشت گفت: مصرف شكر ایرانی ها 85 گرم در روز است درحالیكه حداكثر باید 60 گرم در روز باشد به آن معنا كه روزانه 25 گرم ، شكر، اضافه استفاده می كنیم و به همین علت كودكانمان چاقی دارند و ایرانیان نیز حدود 45 درصد اضافه وزن دارند.
هاشمی،80 درصد علت مرگ و میرها در كشور را به علت ابتلای افراد به بیماری های غیر واگیر دانست و به تجدید نظر در تغذیه و سبك زندگی تاكید كرد.
وزیر بهداشت در ادامه به روغن ها اشاره كرد و با تاكید بر مصرف نكردن روغن جامد ، گفت: دولت با تصمیمات شورای عالی سلامت و امنیت غذایی ، مكلف است ظرف چند سال آینده ، میزان روغن های با ترانس بالا را به صفر برساند.
هاشمی افزود: طی دو سال آینده ، مصرف نمك را كمتر و مصرف شكر را نیز به ویژه در نوشیدنی های صنعتی كم خواهیم كرد كه البته این كم كردن باید با احتیاط باشد تا ذائقه مردم به این تغییر عادت كند.
وی با ابراز امیدواری مبنی بر همكاری دستگاه های اجرایی در حوزه مبارزه با قاچاق غلات، برنج و گندم اظهار كرد: حدس می زنم گندم قاچاق وارد می شود چون قیمت جهانی گندم، نصف قیمتی است كه دولت دارد خرید می كند و این مصیبتی برای كشور شده است.
وی در عین حال استانداردهای سازمان غذا و دارو در خصوص برنج و غلات اشاره و تاكید كرد كه مردم باید اعتماد كنند و به شایعات توجه نكنند چراكه سازمان غذا و دارو در مورد استانداردها از جمله در مورد برنج، غلات و كره ، سختگیر است .

**با لبنیات سنتی مشكل داریم
وی اضافه كرد: برخی مواد غذایی مثل لبنیات سنتی هم ز در مبادی غیرقانونی تولید می شوند كه در این خصوص خیلی مشكل داریم . من به عنوان وزیر بهداشت ضابط قضایی ندارم كه با آنها برخورد كنم و دستگاه های دیگر باید وظیفه شان را درست انجام دهند.
وزیر بهداشت اظهاركرد: وقتی در حوزه لباس و بقیه موارد، قاچاق را می بینیم حتما در حوزه غذا و دارو هم قاچاق وجود دارد و امیدوارم این بلاها به طور انقلابی حل شوند.
همایش یك روزه روز جهانی غذا در سالن همایش های صدا و سیما امروز یكشنبه برگزار شد.
اجتمام**9185**1776
خبرنگار: سادات حسینی خواه ** انتشار: لیلا خطیب زاده