دكتر محمد مهدی رزمجو روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: 18 محصول عمده كشاورزی تحت پایش مداوم سنجش سموم و كودهای شیمیایی و فلزات است و گوجه فرنگی یكی از این محصولات است.
وی اظهار كرد: رگه های سفید رنگ در گوجه فرنگی می تواند ناشی از كم و یا زیاد شدن نور ، آبدهی نامناسب ، تاخیر یا تعجیل در برداشت و موارد اینچنین باشد ، نیترات و فلزات سنگین در گوجه و سایر محصولات كشاورزی در آزمایشگاههای معتبر علوم پزشكی كنترل و پایش می شود و اگر نموهای فراتر از حدود مجاز دیده شود قطعا تذكر داده می شود .
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی ،آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی شیراز با ببیان اینكه عامه مردم تصور درستی از این موضوع ندارند از انها خواست تا به فضا سازی های مجازی و آنچه در شبكه های اجتماعی در این زمینه گفته می شود توجه نكنند.
وی اضافه كرد : این مباحث در باره تزریق رنگ به هندوانه هم گفته می شود ، اگر هندوانه پوك است یا رنگ غیر متناسب دارد ناشی از تزریق رنگ به درون آن نیست ، مباحث مطرح شده در این زمینه هیچ پایه و اساس درستی ندارد.
رزمجو گفت: گوجه فرنگی ، خیار سبز ، سیب زمینی ، پیاز ، سیب درختی ، گندم ، جو ، برنج ، ذرت ، سبزیحات ، كاهو ، هندوانه ، گیلاس ، خرما ، پرتقال وبرخی از محصولات دیگر از جمله محصولاتی هستند كه تحت نظارت و پایش مستمر رسوب سموم و كود شیمایی و فلزات قرار دارند ، مردم با اطمینان این محصولات را مصرف كنند.
وی اضافه كرد: در آزمایشگاه های معتبر و معتمد دانشگاه علوم پزشكی شیراز نمونه گیری از یك هزار و 800 نوع فراورده كشاورزی انجام شده است كه 10 درصد از آن عدم انطباق با استاندارد داشته و مابقی استاندارد بوده است، این پایش ها مستمر و همیشگی است و برای 18 نوع محصول كشاورزی به صورت اجباری انجام می شود.
مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی شیراز گفت: از جمله محصولاتی كه عدم انطباق بیشتری با استانداردها داشته در این بررسی ها مربوط به پیاز و سیب زمینی است ، این 2 محصول در 2 سال قبل عدم انطباق بیشتر و در سال گذشته عدم انطباق كمتر داشته و امیدواریم امسال این عدم انطباق ها به صفر رسیده باشد.
6113/ 2027
مصاحبه : نیكنام خشنودی ** انتشاردهنده: سیداحمد نجفی
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۶
شیراز - ایرنا - مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی شیراز گفت: رگه های سفید رنگ در گوجه فرنگی ناشی از رسوب نیترات و فلزات سنگین نیست، از این رو مردم می توانند كه این محصول را با اطمینان خاطر مصرف كنند.