تهران - ایرنا - رئیس مجمع ملی صادركنندگان دام زنده كشور از ایجاد زنجیره توزیع گوشت قرمز در تهران خبر داد و پیش بینی كرد، با اقدامات اخیر وزارت جهادكشاورزی قیمت گوشت قرمز تا نیمه اول اسفندماه جاری متعادل شود.

منصور پوریان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، علت موفق نبودن دولت در كاهش قیمت گوشت قرمز را حضور نداشتن جدی سازمان تعزیرات و سازمان حمایت از مصرف كنندگان در بازار دانست.
وی افزود: شركت پشتیبانی امور دام برای تنظیم بازار گوشت قرمز اقدام به واردات گوشت گرم گوسفندی كرد، اما به دلیل وجود دلالان این محصولات با قیمت های 290هزار ریال خریداری و با نرخ 325 هزار ریال فروخته می شد كه تا زمانی كه بدست مصرف كننده برسد، قیمت ها به بیش از 350 هزار ریال می رسید.
وی با بیان این كه نیازمند ایجاد زنجیره توزیع (فرایند تولید، خرید، كشتار و عرضه) هستیم، اظهار داشت: به همین منظور اكنون با ایجاد زنجیره توزیع از تولید به كشتار و كشتار به مصرف توسط وزارت جهادكشاورزی هر كیلوگرم گوشت گوسفندی باید با قیمت 290 هزار ریال توزیع و با نرخ 315 هزار ریال به دست مصرف كنندگان برسد.
وی تصریح كرد: بنابراین وزارت جهاد كشاورزی برای تعدیل قیمت بازار گوشت قرمز به تازگی علاوه بر تامین دام زنده از منابع داخلی به توزیع گسترده گوشت گرم گوسفندی روزانه به میزان 2 هزارتن در میادین تهران اقدام كرده كه این امر ادامه خواهد داشت.
پوریان اظهار داشت: همچنین برای كنترل قیمت ها و جلوگیری از سوء استفاده دلالان، لاشه گوشت قرمز تامین شده به صورت چهار تكه و با برچسب تنظیم بازار عرضه می شود.
وی اضافه كرد: در صورتی كه گوشت گوسفندی به شكل شقه كامل عرضه شود، می تواند شرایط خوبی برای سوء استفاده دلالان در عرضه این محصول ایجاد كند به طوری كه هركیلوگرم لاشه را به جای قیمت 290 هزار ریال، 340 هزار ریال عرضه كنند، اما در صورت چهارتكه شدن لاشه، دیگر این امكان وجود ندارد.
رئیس مجمع صادركنندگان دام زنده گفت: همچنین به تازگی برای تامین گوشت قرمز، با تعاونی های مصرف ادارات و سازمان های دولتی نیز قراردادهایی منعقد شده است كه این امر نیز می تواند در كاهش و تعدیل قیمت این محصول در بازار مصرف تاثیرگذار باشد كه اندكی زمانبر است.
وی با تاكید بر این كه مبارزه با گران فروشی گوشت قرمز نیازمند حضور جدی سازمان تعزیرات و سازمان حمایت از مصرف كنندگان است اضافه كرد: طبق برنامه ریزی وزارت جهادكشاورزی، فرایند توزیع گوشت قرمز در زنجیره تولید تا مصرف پس از تهران در اهواز، مشهد و اصفهان نیز عملیاتی خواهد شد.
پوریان یكی از مشكلات را نداشتن جایگاه های ثابت برای عرضه گوشت گرم گوسفندی توسط وزارت جهاد كشاورزی دانست و افزود: اكنون عرضه 2 هزارتن گوشت قرمز در تهران به صورت سیار در میادین انجام می شود كه به همكاری شهرداری ها برای تخصیص جایگاه های ثابت نیازمندیم.
وی اظهار امیدواری كرد: با اقدام های انجام شده از سوی وزارت جهادكشاورزی، بزودی مصرف كنندگان گوشت قرمز را طبق نرخ های مصوب خریداری كنند.
این در حالی است كه پیگیری میدانی خبرنگار ایرنا از فروش هر كیلوگرم گوشت گوساله بین 370 تا 398 هزار ریال و گوشت گوسفندی از 390 هزار تا 440 هزار ریال در خرده فروشی ها حكایت دارد.
به گزارش ایرنا، سالیانه 940 هزار تن گوشت قرمز در كشور تولید و نزدیك 60 هزار تن از خارج تامین می شود.
اقتصام** 9186**2025**خبرنگار: هما همت خواه**انتشار: لیلا جودی
اطلاع از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco