فرامرز رستگاري روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين محصول در مناطق گرمسير توليد مي شود اما ارقامي نيز دارد كه در آب و هواي معتدل قابل توليد است و جنوب كرمان با شروع كاشت اين محصول در آبان ماه خربزه خارج از فصل را توليد و روانه بازار كرده است.
وي تصريح كرد: كاشت اين محصول در راستاي اصلاح الگوي كاشت و توليد محصول در جنوب كرمان با محوريت مصرف بهينه آب و كاهش سطح زيركشت محصولاتي چون هندوانه، سيب زمني و پياز در منطقه از سال زراعي 93 آغاز شد.
وي گفت: كاشت و توليد ارقام توده اي اين محصول به صورت خارج از فصل پاييزه، زمستانه و بهاره انجام مي شود كه با توجه به سازگاري كه در منطقه داشته با استقبال عمومي كشاورزان مواجه شده است.
مدير زراعت سازمان جهاد كشاورزي جنوب كرمان بيان كرد: در سال زراعي جاري بيش از 400 هكتار از اراضي شهرستان هاي جنوبي اين منطقه به كشت اين محصول اختصاص يافته است و برداشت اين محصول، كشت پاييزه (خارج از فصل) از اواخر اسفند و كشت زمستانه و بهاره از ارديبهشت آغاز مي شود.
وي متوسط برداشت خربزه در كشت خارج از فصل را 25 تن و در كشت بهاره را 35 تن اعلام كرد و گفت: با توجه به شرايط آب و هوايي، حاصلخيزي خاك و ديگر اقدامات متوسط برداشت اين محصول در جنوب كرمان بيش از 25 درصد از متوسط كشوري بيشتر و از مزيت اقتصادي مناسبي برخوردار است.
رستگاري با بيان اين كه توليد اين محصول در هكتار حدود دو هزار متر مكعب آب لازم دارد تصريح كرد: اين ميزان آب مصرفي حدود 40 درصد آبي است كه در توليد هندوانه در هكتار مصرف مي شود.
وي گفت: در برنامه ششم توسعه پيش بيني شده كشت محصولاتي نظير خربزه به يكهزار هكتار در جنوب كرمان برسد.
سالانه بيش از چهار و نيم ميليون تن انواع محصولات زراعي و باغي در هفت شهرستان جنوب استان كرمان توليد مي شود كه 60 درصد توليدات كشاورزي استان است.
7438/3028
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۷:۵۶
جيرفت - ايرنا - مدير زراعت سازمان جهاد كشاورزي جنوب استان كرمان گفت: برداشت خارج از فصل خربزه از مزارع اين منطقه از اواخر اسفند پارسال آغاز شد و پيش بيني مي شود بيش از 12 هزار تن محصول توليد و روانه بازار شود.