۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۸:۵۱
کد خبر: 85477507
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

آمادگی نیروگاه مفتح برای ورود به روزهای گرم بدون خاموشی

همدان- ایرنا- تلاش برای تامین برق پایدار و بدون اعمال خاموشی در روزهای گرم سال، سبب شد تا تعمیرات هر چهار واحد تولیدی نیروگاه برق شهید مفتح همدان با موفقیت انجام شود و حالا این نیروگاه با ظرفیت یک هزار مگاوات به کمک تامین برق کشور آمده است تا سومین تابستان بدون خاموشی را هم رقم بزند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دولت سیزدهم پس از استقرار برنامه‌ دقیق و هدفمندی را در صنعت برق کشور از جمله استان همدان طراحی و اجرا کرد به طوری که ۲ تابستان گذشته با مدیریت شبکه و افزایش تولید، ضمن تامین برق پایدار مصرفی، هیچ‌گونه قطعی را شاهد نبودیم تا خاموشی‌های سال‌های گذشته به فراموشی سپرده شود.

پس از خاموشی‌هایی که سال‌های گذشته کشورمان را درگیر خود کرد، دولت سیزدهم و به‌ خصوص وزیر نیرو همه همت خود را بکار گرفت تا با برطرف‌کردن مشکلات، روند تأمین پایدار برق را بهبود بخشد تا مشکلاتی در زمینه خاموشی‌ها بروز نکند.

وزارت نیرو در دولت سیزدهم با هدف تامین برق پایدار برای همه، تمام تلاش خود را به کار گرفت تا مردم تجربه تلخ خاموشی را نداشته باشند.

بر این‌ اساس وزارت نیرو در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ اقدام‌های گسترده‌ای را عملیاتی کرد و توانست در نهایت تابستانی بدون خاموشی برای مردم رقم بزند.

وجود ناترازی در تولید و مصرف برق گرچه در تابستان ۱۴۰۱ اثری در تامین برق پایدار نداشت، اما نگرانی از تابستان ۱۴۰۲ را برای فعالان صنعت برق به همراه داشت. همین نگرانی سبب شد وزارت نیرو مجدد همه تلاش خود را به کار گیرد تا تابستان ۱۴۰۲ هم بدون خاموشی سپری شود.

آمادگی نیروگاه مفتح برای ورود به روزهای گرم بدون خاموشی

امسال نیز وزارت نیرو کمر همت را بسته و با تدوین ۱۸۰ برنامه عملیاتی مصمم است تا تابستان ۱۴۰۳ هم بدون اعمال خاموشی پشت سر گذاشته شود.

طرح‌های افزایش توان تولید برق برای روزهای اوج مصرف تابستان امسال کمک زیادی در کاهش خاموشی ها دارد.

وزارت نیرو در دولت سیزدهم، امسال و برای نخستین‌بار نزدیک به ۱۰۰ هزار مگاوات برنامه تعمیرات و آماده‌سازی نیروگاه‌های حرارتی را پیش از شروع خردادماه و پیک مصرف برق تابستان به پایان رساند تا رکورد جدیدی را در زمینه تعمیرات نیروگاهی به ثبت برساند.

مدیرعامل نیروگاه شهید مفتح همدان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با انجام مراحل تعمیرات هر چهار واحد تولیدی نیروگاه شهید مفتح، این نیروگاه یک هزار مگاواتی با همه توان آماده تامین برق در اوج مصرف فصل تابستان شد.

عبدالمجید دیناروند با اشاره به اینکه این نیروگاه آمادگی ۹۹ درصدی برای تامین برق فصل تابستان دارد، افزود: در دولت سیزدهم ۹ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده است تا بخش قابل توجهی از نیاز شبکه تامین شود.

وی اظهار کرد: نیروگاه کلاس اف با بهره‌وری ۶۵ درصد، به‌روزترین و تازه‌ترین نسل نیروگاه‌های برقی ایران است و امسال در کشور بومی سازی می‌شود.

نیروگاه برق شهید مفتح با بهره‌وری ۳۹ درصد توسط تولید کننده ژاپنی ۳۰ سال پیش تحویل ما داده شد و اکنون پس از گذشته سه دهه با بهره‌وری ۳۸ درصدی در مدار بهره‌برداری قرار دارد.

دیناروند تصریح کرد: نیروگاه برق شهید مفتح با بهره‌وری ۳۹ درصد توسط تولید کننده ژاپنی ۳۰ سال پیش تحویل ما داده شد و اکنون پس از گذشته سه دهه با بهره‌وری ۳۸ درصدی در مدار بهره‌برداری قرار دارد.

وی تاکید کرد: عمر نیروگاه‌های ژاپنی ۲۵ سال است و خود ژاپنی‌ها هم نگهداری این نیروگاه را تحسین برانگیز عنوان کردند.

مدیرعامل نیروگاه برق شهید مفتح همدان افزود: قطعات این نوع نیروگاه‌ها انحصار کشور ژاپن است اما مهندسان ما همه تجهیزات را بومی سازی کرده‌اند و در بازدیدی که ژاپنی‌ها سال گذشته از نیروگاه داشتند، نگه داشت نیروگاه رو تحسین کردند.

وی ادامه داد: همکاران نیروگاه دستگاهی با عنوان توربینوسکوپی ساخته اند که با نفوذ از یک حفره به داخل توربین، ایرادات احتمالی را قبل از باز کرد توربین، بررسی می‌کند.

دیناروند تاکید کرد: تامین برق خانگی و صنعتی اولویت نخست ما است و تلاش داریم با مدیریت مصرف در روزهای مختلف سال، تولید و مصرف را به صورت متوازن مدیریت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: برای تامین برق هموطنان از مهرماه سال گذشته تعمیرات و پایش واحدهای تولیدی انجام شد و با استفاده از روش‌های پیشگیرانه، هزینه‌ها را به کمترین میزان رساندیم.

نیروگاه برق شهید مفتح ظرفیت تامین ۲ درصد برق کشور را دارد اما حدود پنج درصد از مصرف برق کشور را مدیریت می‌کند.

مدیر عامل نیروگاه برق شهید مفتح همدان گفت: نیروگاه برق شهید مفتح ظرفیت تامین ۲ درصد برق کشور را دارد اما حدود پنج درصد از مصرف برق کشور را مدیریت می‌کند.

وی با بیان اینکه برای تحقق شعار سال ۲ برنامه مهم را در دستور کار قرار دادیم، تصریح کرد: تلاش داریم میزان تریب ها را کمتر کنیم و درصد آمادگی را افزایش دهیم.

به گفته وی در صورت کاهش فاصله تولید و مصرف، گام بلندی در تحقق شعار سال برداشته‌ می شود.

دیناروند ادامه داد: میزان مصرف ما بین ۲ تا ۲.۵ برابر استانداردهای جهانی به ازای بک نفر است و به نوعی میزان مصرف برق توسط کولر در کشور ما معادل مصرف برق توسط یک کشور با جمعیت ۱۲۰ میلیون نفر است.

وی گفت: عملیات اجرای برج خشک شماره ۲ نیروگاه توسط پیمانکار در حال ساخت است و پس از ساخت و بهره برداری در اختیار نیروگاه قرار می‌گیرد.

آب مورد نیاز نیروگاه از طریق پساب تصفیه شده فاضلاب همدان تامین می‌شود و پساب آن نیز پس از تصفیه به چرخه طبیعت بازمی‌گردد.

مدیرعامل نیروگاه برق شهید مفتح همدان افزود: آب مورد نیاز نیروگاه از طریق پساب تصفیه شده فاضلاب همدان تامین می‌شود و پساب آن نیز پس از تصفیه به چرخه طبیعت بازمی‌گردد.

وی اظهار کرد: مصرف کنونی آب نیروگاه ۲۶۰ متر مکعب است و در بیشترین حالت ممکن در فصل تابستان به یک هزار و ۷۰۰ متر مکعب افزایش می‌یابد.

دیناروند خاطرنشان کرد: با توجه به بهره برداری از برج خشک نیروگاه در سال ۱۳۹۴، مصرف آب نیروگاه اکنون به سالانه هفت میلیون متر مکعب کاهش یافته است.

آمادگی نیروگاه مفتح برای ورود به روزهای گرم بدون خاموشی

وی بیان کرد: پارسال پنج درصد نیاز برق کشور در پیک مصرف را تامین کردیم و پیش‌بینی می‌شود امسال نیز همین میزان برق را تامین کنیم.

مدیرعامل نیروگاه برق شهید مفتح همدان با اشاره به اینکه این نیروگاه پارسال رکورد تولید ۳۰ سال گذشته را پشت سر گذاشت، افزود: آمادگی این نیروگاه یک هزار مگاواتی بالای ۹۹.۹ درصد است و عین همان ظرفیت نامی را تولید می‌کند.

وی با اشاره به اینکه فصل تعمیرات نیروگاهی به پایان رسیده است، گفت: سال گذشته‌ آمادگی تامین برق فصل تابستان از خرداد ماه آغاز شد و امسال بر حسب دستور وزیر نیرو از ۱۵ اردیبهشت باید آماده اوج مصرف باشیم.

دیناروند با اشاره به اینکه نوع این نیروگاه به گونه‌ای هست که باید آلایندگی داشته باشد، افزود: در این چهار سال بیش از ۱۳۰ هزار نهال در نیروگاه کاشته شده است و پارسال ۴۰ هزار نهال در نیروگاه کاشته و ۴۰ هزار نهال نیز در بین روستاهای اطراف نیروگاه توزیع شد.

وی ادامه داد: ۲۰۰ هزار نهال آماده شده است تا در روز درختکاری سال ۱۴۰۳ در بین روستاهای اطراف توزیع شود.

مدیرعامل نیروگاه برق شهید مفتح همدان گفت: در کارهای آزمایشگاهی عنصر والادیوم از دوده‌های خروجی نیروگاه استخراج شده است و تلاش می‌شود تولید آن به مرحله صنعتی برسد.

تخصیص سهمیه گاز و سوخت مایع در دیسپاچینگ گاز کشور رخ می‌دهد و بر اساس سهمیه‌های اختصاصی نوع سوخت به نیروگاه ها اعلام می‌شود.

وی تصریح کرد: تخصیص سهمیه گاز و سوخت مایع در دیسپاچینگ گاز کشور رخ می‌دهد و بر اساس سهمیه‌های اختصاصی نوع سوخت به نیروگاه ها اعلام می‌شود.

آمادگی نیروگاه مفتح برای ورود به روزهای گرم بدون خاموشی

تدوین ۱۸۰ برنامه برای گذر از اوج مصرف برق استان همدان در فصل تابستان

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با اشاره به ضرورت مدیریت مصرف انرژی گفت: به منظور مدیریت مصرف برق و گذر از اوج بار مصرف برق تابستان، ۱۸۰ برنامه در سطح استان پیش‌بینی شده است.

علی سهرابی بیدار با اشاره به اینکه ماموریت شرکت برق استان همدان، توزیع برق مطمئن و پایدار برای مشترکان است، افزود: برای افزایش سرعت در رسیدن به مأموریت اصلی شرکت، ما چهار محور راهبردی تعریف کردیم که بیشتر برنامه‌ها بر این محورها استوار است.

وی اظهار کرد: محور نخست هوشمندسازی است که این محور در سه بخش دنبال می‌شود که از سال ۱۴۰۱ مرکز مدیریت هوشمند شبکه برق استان راه اندازی شده و در حال حاضر در راه رشد و تکمیل برنامه‌های آن هستیم.

سهرابی بیدار با اشاره به هوشمندسازی لوازم اندازه‌گیری و حذف مامور قرائت در بخش دیماندی تصریح کرد: کنترل‌پذیری هوشمند نیز در بسیاری از کنتورهای ما انجام می‌شود که از راه دور قابلیت کنترل و قطع و وصل و مدیریت لوازم اندازه‌گیری را داشته باشیم.

وی با بیان اینکه هوشمندسازی در فرآیندها را به عنوان تحول دیجیتال در شرکت دنبال می‌کنیم، تصریح کرد: افزایش قابلیت اطمینان شبکه یکی دیگر از محورها است که در ۲ بخش الکتریکی و مکانیکی شبکه دنبال می‌کنیم و پروژه‌های خوبی در ۲ سال اخیر به انجام رسیده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان ادامه داد: سومین محور راهبردی ما، افزایش و ارتقای بهره‌وری است و پروژه‌های بهره‌وری زیادی در بخش‌های مختلف راه‌اندازی شده و به عنوان آزمونه(پایلوت) اجرایی می‌شود.

وی اظهار کرد: چهارمین محور مشتری‌مداری و ارتباط مستمر و دو سویه با مشتریان است که بهترین زیرساخت ما در این محور، نرم افزار «برق من» و ۱۲۱ محسوب می‌شود.

وی با اشاره به ضرورت مدیریت مصرف انرژی تصریح کرد: ۱۰۰ برنامه در سال ۱۴۰۱، و ۱۴۰ برنامه در سال ۱۴۰۲برای گذر از اوج بار مصرف برق تابستان اجرا شد.

سهرابی بیدار با بیان اینکه در ۲ سال گذشته توانستیم با برنامه‌ریزی دقیق از اوج مصرف برق گذر کردیم، گفت: برای امسال نیز برنامه‌ریزی بسیار خوب و کاملی صورت گرفته و سال ۱۴۰۳ نیز با قوت در خدمت مردم استان خواهیم بود.

به گزارش ایرنا؛ نیروگاه برق شهید مفتح بیش از ۳۰ سال در زمینه تولید انرژی الکتریکی فعالیت دارد و مهمترین نیروگاه غرب کشور است که علاوه بر تولید نقش مهمی در پایداری شبکه برق ایران دارد و توسط توان و دانش کارکنان بومی استان همدان اداره می‌شود.

هم‌اینک با تکیه بر تولید داخل تامین و ساخت قطعات مورد نیاز این نیروگاه توسط مهندسان ایرانی نگهداری می‌شود.

این نیروگاه با ظرفیت یک هزار مگاوات در چهار واحد ۲۵۰ مگاواتی مشغول به فعالیت است.

استان همدان با داشتن نزدیک به ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت، ۸۲۸ هزار مشترک برق دارد که ۷۹ درصد از آنها، یعنی ۶۵۰ هزار مشترک خانگی هستند.

این استان با یک میلیون و ۷۵۰ هزار نفر جمعیت ۳۲ شهر و یک هزار و ۷۲ روستا دارد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha