۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۳:۵۹
کد خبرنگار: 2211
کد خبر: 85475587
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آتش سوزی در بافت تاریخی دهدشت مهار شد

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۳:۵۹
کد خبر: 85475587
آتش سوزی در بافت تاریخی دهدشت مهار شد

یاسوج - ایرنا -مدیر پایگاه بافت تاریخی شهر دهدشت گفت: آتش سوزی در محوطه بافت تاریخی این شهر (بلاد شاپور ) با تلاش نیروهای مردمی و آتش نشانی مهار شد.

اسفندیار اباب روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: آتش که پیش از ظهر امروز در بخشی از محوطه تاریخی بلاد شاپور ( دهدشت قدیم) زبانه کشید که با حضور به موقع نیروهای آتش نشانی و یگان حفاظت میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد مهار شده است.

مدیر پایگاه بافت تاریخی دهدشت تصریح کرد: با تلاش نیروهای یگان حفاظت و آتش نشانی هیچ کدام از بناهای تاریخی در بافت خسارت ندیده است.

اباب تصریح کرد: علت این آتش سوزی هنوز مشخص نیست و پس از بررسی از سوی اطلاع رسانی می شود.

کاروانسرای بلادشاپور به عنوان بخشی از این یادگار ارزشمند تمدن ایران در کهگیلویه و بویراحمد پارسال در فهرست آثار جهانی یونسکو ثبت شد،

این کاروانسرای به‌جا مانده از عصر طلایی صفویه در بافت تاریخی و منحصربفرد بلادشاپور دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه عصر یکشنبه، ۲۶ شهریور(۱۷ سپتامبر ۲۰۲۳)، در چهل‌وپنجمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو (UNESCO) در شهر ریاض عربستان به همراه ۵۳ کاروانسرای تاریخی در ایران ثبت جهانی شد.

بافت قدیمی بلاد شاپور با ۴۵ هکتار وسعت یکی از بزرگترین بافت های تاریخی کشور به شمار می آمد اما این بافت به دلایل توسعه شهرنشینی تخریب شد و هم اینک ۳۵هکتار از این شهر قدیمی باقی مانده است براساس شواهد تاریخی موقعیت جغرافیایی این شهر به عنوان یکی از مراکز سکونت صفویان و تجارت با بنادر جنوبی ، نقش مهمی در اقتصاد و تجارت زمان خود داشته است.

وجود بیش از ۲هزار خانه، مسجد، حمام، کاروانسرا و بازار بزرگ در این بافت قدیمی نشان از اهمیت بالای آن دارد،در ضلع غربی بافت تاریخی دهدشت کاروانسرایی به‌جا مانده از عصر طلایی صفویه وجود دارد، این بنا دارای ۳۷ حجره و ۳۰ ایوان در جلوی حجره‎ها بوده که دور تا دور حیاط بنا شده‎ اند.

چهار ایوان بزرگ در چهار گوشه آن به شکل متقارن وجود دارد که هر ایوان به سه یا چهار حجره راه دارد و این کاروانسرا محل بیتوته بازرگانان آن روزگار بوده است.

کهگیلویه و بویراحمد بخشی از تمدن عیلام بوده و در دوره بعد از اسلام و همچنین بعد از ورود آریایی‌ها جزئی از خاک تمامی حکومت‌های ایران بوده است.

این استان با بیش از ۸۰۰ اثر منقول و غیر منقول ثبت شده در آثار ملی ظرفیت‌های خوبی برای ایجاد موزه دارد.

کهگیلویه و بویراحمد در دوره‌های تاریخی مختلف با نام‌هایی مانند بلاد شاپور، جبال گیلویه و کهگیلویه شناخته می‌شد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha