۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۱:۳۲
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 85472962
T T
۲۲ نفر

برچسب‌ها

بهشتی‌ترین اردیبهشت کردستان

۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۱:۳۲
کد خبر: 85472962
بهشتی‌ترین اردیبهشت کردستان

سنندج - ایرنا - هوا هنوز روشن نشده و مردم مثل همیشه سرگرم ورزش و پیاده‌روی در پارک جنگلی آبیدر سنندج بودند؛ چشمشان صحنه‎ پیش رو را باور نمی‌کرد، رهبر معظم انقلاب با همان لبخند آرامبخش همیشگی در آبیدر قدم می‌زدند.

به گزارش ایرنا، سال ۱۳۸۸ است و از همان روزهای ابتدایی شور و نشاطی در کردستان دیده می شود، همه از اردیبهشت معطر سخن می‌گویند، همه شهرها رنگ و بوی دیگری گرفته است، بر در و دیوار شهر نوشته اند: مهمان داریم...

انتظار به سر می آید و اردیبهشت معطر فرا می رسد، ۲۲ اردیبهشت رهبر انقلاب وارد سنندج می شوند، سفری که آغازگر توسعه فرهنگی و عمرانی برای کردستان شد.

لحظه به لحظه آن روز تاریخی در ذهن مردم حک شده است، مسیری که کاروان مهمان کردستان از آن می گذشت، انگار کوتاهتر از هر زمان دیگری شده بود، مسیری که جمع بزرگ دف‌نوازان صف بسته بودند تا به رسم کردها خوش‌آمد بگویند.

مردم پیاده به دنبال کاروان، شاخه‌های گل و صلوات و اشک و لبخند را فرش راه مهمان کرده بودند، دنیا از این همه دلبستگی انگشت حیرت به دهان گرفته بود و هیچ دوربینی یارای به تصویر کشیدن خیل جمعیت را نداشت.

چند صد برابر استقبال کنندگان در مسیر، جمعیت در میدان آزادی ایستاده بود و مردم مؤمن، غیور، بافرهنگ و با محبت این دیار، در حماسه‌ای که در تاریخ کردستان بی‌نظیر بود، وحدت پربرکت شیعه و سُنی را در دفاع از آرمان‌های انقلابی و ملی، به زیباترین شکل ممکن متجلی ساختند.

کلاس بصیرت در همه جای کردستان برپا و میدان آزادی سنندج میعادگاه همه آنهایی شد که آمده بودند تا وفاداری خود را به ولایت فقیه و رهبری دینی حضرت آیت الله خامنه‌ای نشان دهند.

رهبر معظم انقلاب در مقابل این همه شکوه فرمودند: «کردستان سرزمین فداکاری های بزرگ است؛ سرزمین هنر و فرهنگ است؛ سرزمین صفا و وفاداری است، سرزمین مردمِ وفاداری است که در حساسترین سال های عمر این نظام و این کشور با مردانگی و رشادت خود، توطئه های بزرگی را خنثی کردند».

«سرزمین مردم با رشادت و آگاهی است که توطئه دشمن را در لحظات حساس تشخیص دادند و با فداکاری خود فتنه بزرگی را خاموش کردند، پیش از آنکه آن فتنه بتواند به هدف های شوم خود برسد؛ این از یاد ملت ایران نخواهد رفت.

کردستان در تاریخ انقلاب اسلامی، نشان افتخاری را با خود حمل می کند که در کمتر استانی نظیر آن را می شود دید».

یک ماه پس از این سفر که برکات زیادی برای کردستان به همراه داشت، کشور وارد فتنه پیچیده‌ای شد و ماه ها درگیر آن بود.

اما در کردستان خبری جز آرامش نبود، شاید این به واسطه همان واحد بصیرتی بود که کُردها بارها در برهه های مختلف زمان آن را با موفقیت پاس کرده بودند و آخرین بار هم پای کلاس بزرگ بصیرتی نشستند که مدرس بزرگ آن رهبر انقلاب بود و برایشان هم از فتنه ها گفتند و هم از راه‌های عبور از فتنه.

۱۵سال از روزی که خاک کردستان میزبان رهبر معظم انقلاب بود می‌گذرد، سفری که لحظه به لحظه‌اش برای کردها مهمان‌نواز خاطره شده است، هرچند رهبر انقلاب مهمان نبودند، صاحب‌خانه بودند چرا که این خصلت کردهاست که وقتی مهمانی برایشان می رسد، خود را میزبان نمی‌دانند و همین ویژگی بود که باعث شد رهبر معظم انقلاب طولانی‌ترین سفر استانی خود را در کردستان بگذرانند و بی هیچ تشریفاتی در ۲۵ اردیبهشت در آبیدر و کنار مردم همانند یک فرد عادی قدم بزند تا به دنیا بگوید، مرز کردستان حالا دیگر امنیتی نیست.

مهمترین دستاورد و پیام سفر تاریخی مقام معظم رهبری به استان کردستان تاکید بر وحدت و همچنین نشان دادن امنیت این خطه از ایران اسلامی بود و معظم له با هشت روز اقامت در این استان پیام وجود امنیت پایدار را در این منطقه از کشور به سراسر جهان اعلام کردند و امروز همین دستاوردعظیم، زمینه را برای تقویت زیرساختهای توسعه همه جانبه در کردستان فراهم کرده است.

رفع دیدگاه‌ها و ذهنیت‌های منفی و امنیتی نسبت به کردستان، پخش اذان اهل سنت از شبکه استانی رسانه ملی، اختصاص بیش از یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای توسعه و آبادانی استان در همان سال، افزایش قابل توجه مسافران و گردشگران ورودی به کردستان بعد از این سفر و هزاران مورد دیگر از برکات و دستاوردی سفر مبارک رهبر معظم انقلاب به کردستان است که هنوز هم برکات آن در این استان استمرار دارد.

سفر رهبری به کردستان بُعد فرهنگی استان را نمایان کرد

نماینده ولی فقیه در کردستان با تشریح ابعاد مختلف دستاوردهای این سفر تاریخی اظهار کرد: می توان برکات این سفر را در ابعاد فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی دسته بندی کرد.

حجت الاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی افزود: در بعد فرهنگی دستاوردهای این سفر بسیار شایسته است و تاریخ، بنا، قدمت، میراث هنری، فرهنگی و موسیقی و هنرپیشگان ابعاد دیگر کردستان است و بعد فرهنگی آن را متمایز کرده و سرپا نگه داشته است.

وی با بیان اینکه کردستان در حساس‌ترین سالهای تاریخ انقلاب اسلامی درگیر مسائل مرزی، جنگ و عملیاتهای مختلف و درگیری گروهک‌های معاند بوده است، اضافه کرد: تاکید رهبر انقلاب بر این بود که از فرهنگی بودن کردستان غفلت نشود.

نماینده ولی فقیه در کردستان با بیان اینکه پیشمرگان کرد مسلمان با مردانگی و رشادت خاص خود، توطئه دشمنان در میادین مختلف را خنثی کرده است، افزود: بعد از درگیری هایی که در جبهه خارجی و داخلی در این استان در طول هشت سال دفاع مقدس شاهد بودیم، این استان باید بعد فرهنگی خود را نمایان می کرد که در سفر تاریخی رهبر معظم انقلاب محقق شد.

حجت الاسلام پورذهبی یادآور شد: در ۱۵ سال گذشته به این فرموده رهبر انقلاب اهمیت داده شده ولی بصورت ویژه نبوده است و باید به جوانان بیشتر بها داده شود.

وی افزود: کتابخانه ها ورزش و آموزش و پرورش ما کمترین بودجه ها را نسبت به برخی استانهای دیگر برای گروهها و تیمهای ورزشی داشته است که نیاز به بازنگری دارد.

نماینده ولی فقیه در کردستان تاکید کرد: تفاوت چشمگیر در بعد اقتصادی از ۱۵ سال گذشته اتفاق افتاده که می شود در این زمینه به قبل و بعد از سفر رهبر معظم انقلاب تقسیم کرد.

حجت الاسلام پورذهبی به ابعاد اجتماعی این سفر پر خیر و برکت نیز اشاره داشت و گفت: دلجویی از مردم استان در این سفر که آسیب های بسیاری را در اوایل انقلاب متحمل شده بودند، نشان از وسعت نظر رهبر معظم انقلاب داشت و به عنوان پدر کشور در این قسمت می شد کار بیشتری کرد و در حال حاضر نیز نباید از آن غفلت کرد.

وی با بیان اینکه مسئولان برای تسریع در رشد توسعه و پیشرفت کردستان در حال حاضر وظیفه سنگینی بر دوش دارند، ادامه داد: یک نگاه ویژه در استان نیاز داشتیم که با سه سفر رئیس جمهور شکل گرفته است و نکته بعدی این است که مرکز کشور نگاه ویژه ای به کردستان داشته باشد.

نماینده ولی فقیه درکردستان گفت: به واسطه ترکیب جمعیتی و قومی و مذهبی و در داخل استان نیز فعالیتهای خوبی شکل گرفته و با استفاده از توانمندی جوانان و استعدادهای بومی، پیشرفت استان قطعا تسریع می شود و جای این مهم هنوز در استان خالی است.

بهشتی‌ترین اردیبهشت کردستان

عطر یک سفر

بیش از یک دهه از سفر رهبرمعظم انقلاب به کردستان می گذرد، سفری که عطر آن هنوز هر اردیبهشت مشام کردستانی‌ها را می نوازد.

پایان این سفر با تقدیر دفتر رهبر انقلاب از مردم کردستان همراه بود و آغاز راهی برای مسئولان کردستان از سال ۱۳۸۸ تا کنون و آینده.

کُردها نشان داده اند هر زمان لازم باشد در صحنه هستند و پای آرمان های انقلاب ایستاده اند، آنها فرزند غیور این آب و خاک هستند که در همه عرصه ها بر پیوند خود با ایران اسلامی تاکید دارند و امسال بعد از اردیبهشت معطر منتظر خرداد هستند تا حماسه‌ای دیگر را برای کشورشان رقم بزنند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی اردیبهشت سال ۱۳۸۸ به کردستان سفر کردند و به مدت هشت روز از ۲۲ تا ۳۰ همان ماه در استان اقامت داشتند و در این سفر اقشار مختلف مردم، روحانیون، نخبگان، اساتید دانشگاهی و دیگر اقشار جامعه با معظم له دیدار کردند.

۲۲اردیبهشت سالروز ورود رهبر معظم انقلاب اسلامی به کردستان به ۲۲ گولان مشهور است؛ در تقویم کُردی گولان مصادف با ماه اردیبهشت بوده و به معنای ماه گل‌ها است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha