۲۱ فروردین ۱۴۰۰، ۱۱:۱۹
کد خبرنگار: 832
کد خبر: 84289893
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اوکراین خواستار توقف «نورد استریم ۲» شد

۲۱ فروردین ۱۴۰۰، ۱۱:۱۹
کد خبر: 84289893
اوکراین خواستار توقف «نورد استریم ۲» شد

مسکو - ایرنا - الکسی رزنیکوف معاون نخست وزیر اوکراین با بیان اینکه تکمیل و اجرای خط لوله انتقال گاز موسوم به نورد استریم ۲» توسط آلمان و روسیه به طرز «غیرقابل جبرانی» اوکراین را از نظر اقتصادی ضعیف خواهد کرد، خواستار توقف اجرای این خط گاز جنجالی شد.

به گزارش روز شنبه ایرنا رزنیکوف در وال استریت ژورنال نوشت تکمیل نورد استریم ۲ به انتقال گاز روسیه از طریق اوکراین خاتمه خواهد داد و در نتیجه میلیاردها دلار برای کیف هزینه خواهد داشت از این روی وی درخواست کرد که این پروژه متوقف شود.

این سیاستمدار ارشد اوکراین ادعا کرد که روسیه با «تهدید به قطع گاز انتقالی به اروپا از طریق خاک اوکراین» سعی کرده است کی یف را اذیت کند و پس از تکمیل خط لوله بحث برانگیز، مسکو می تواند بر اساس آن تهدید خود را عملی کند.

نورد استریم ۲، آلمان را از طریق دریای بالتیک مستقیماً به روسیه متصل می کند. این هدف برای محافظت از امنیت انرژی برلین و وابستگی کمتر فرآیند به حمل و نقل گاز توسط کشورهای ثالث و در نتیجه کاهش قیمت است. بیشتر گاز اروپا از طریق اوکراین از روسیه تأمین می شود و کیف هزینه های هنگفتی را برای استفاده از خط لوله دریافت می کند.

«گازپروم» غول انرژی روسیه در اواخر دسامبر سال ۲۰۱۹(۱۳۹۸)یک قرارداد چند میلیارد دلاری با کیف برای پنج سال انتقال گاز منعقد کرد. بر اساس برآوردها ارزش این توافق نامه  برای اوکراین حدود ۷ میلیارد دلار اعلام شد.

رزنیکوف نوشت: «برخلاف حمله به کریمه، که غافلگیر کننده بود، پایان خط لوله عواقب کاملاً قابل پیش بینی برای امنیت ملی ما خواهد داشت، به محض اینکه روسیه یک اتصال مستقیم گاز مستقیم به آلمان داشته باشد، اوکراین ضعیف خواهد شد.»

به گفته معاون نخست وزیر، هنگامی که خط لوله شروع به کار کند، اوکراین از نظر امنیت انرژی "از اروپای غربی جدا می شود". رزنیکوف معتقد است که آلمان "اندکی سود دارد"، در حالی که اوکراین "میلیاردها دلار درآمد ترانزیت را از دست می دهد".

رزنیکوف همچنین خاطرنشان کرد که پس از اتمام خط لوله، روسیه قادر به قطع حمل و نقل گاز لهستان و کشورهای بالتیک خواهد بود.

بر اساس اخرین اطلاعات پروژه نورد استریم ۲ معادل ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ظرفیت کلی آن ۵۵ میلیارد متر مکعب انتقال گاز در سال است.

تحریم های ایالات متحده به طور قابل توجهی مانع ساخت خط لوله شده است. واشنگتن بسته های تحریمی گسترده ای را علیه شرکت های درگیر در ساخت، نگهداری، بیمه و صدور گواهینامه پروژه وضع کرده است، که منجر به عقب نشینی برخی از آنها از مشارکت در این پروژه شده است.  

به ادعای ایالات متحده، نورد استریم ۲  "امنیت و ثبات کلی انرژی اروپا را تضعیف می کند. " با این حال، برخی آمریکایی ها را به مخالفت با این خط لوله به دلایل اقتصادی متهم کرده اند، زیرا این کشور به دنبال افزایش صادرات گاز مایع به این قاره است.

آلمان، که پس از اتمام نورداستریم ۲  گاز ارزان تری دریافت می کند، طرفدار تکمیل این خط لوله است و بارها به درخواست های شریک خود در ناتو توجه نکرده است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha