نظارت بر بازار لوازم خانگی در خراسان رضوی تشدید شد

مشهد- ایرنا- مسوول واحد رسیدگی به شکایات سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی به تشدید نظارت بر بازار لوازم خانگی اشاره و بیان کرد: ۱۵ پرونده تخلف پیرامون گرانفروشی و نداشتن شناسه کالا از ۲۸ خرداد ماه تاکنون در بازار لوازم خانگی این استان تشکیل و به تعزیرات حکومتی ارجاع شده است.

مهدی مقدسی روز سه‌شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: پنج مورد از این تعداد پرونده با موضوع گرانفروشی و نداشتن شناسه کالا بر روی لوازم خانگی، مربوط به شکایات مردمی و خریداران از فروشندگانی است که خودسرانه اقدام به افزایش قیمت لوازم خانگی کرده‌اند.

وی ادامه داد: افزایش اخیر نرخ ارز با تاثیر بازار، موجب افزایش قیمت برخی کالاها شده که تاثیر لحظه‌ای آن در سطح بازار محسوس است. 

مسوول واحد رسیدگی به شکایات سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: برخی فروشندگان لوازم خانگی در چنین اوضاعی قیمت اجناس خود را تا ۵۰ درصد بالا برده‌اند در حالی که قیمت مصوب همه اقلام در "سامانه ۱۲۴" ثبت شده و فروشندگان بر اساس قوانین و ابلاغیه‌های قانونی ملزم به رعایت آن هستند.

وی افزود: عموم شهروندان خریدار لوازم خانگی می‌توانند با مراجعه به "سامانه ۱۲۴" از قیمت انواع لوازم خانگی آگاه شده و در صورت مواجهه با فروشندگان گرانفروش، بلافاصله شکایت خود را در همین سامانه ثبت کنند یا با مراجعه حضوری به معاونت بازرسی و نظارت سازمان صمت در مشهد و شعبه‌های سازمان در شهرستانها شکایت خود را طرح و پیگیری نمایند. 

مقدسی همچنین "درج نکردن شناسه کالا" از سوی فروشندگان را بر روی هشت قلم لوازم خانگی مغایر با مصوبات اجرایی ستاد مبارزه با قاچاق کالا اعلام و بیان کرد: کالای هر فروشنده‌ای که مرتکب چنین تخلفی شود "قاچاق" محسوب شده و با وی مطابق قانون برخورد می‌شود. 

نصب و در معرض دید مشتری قرار دادن "برچسب شناسه کالا" بر روی هشت قلم لوازم خانگی شامل "یخچال فریزر، تلویزیون، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، کولر گازی، اسپلیت، جاروبرقی و ماکروویو" از سوی فروشندگان، یک الزام قانونی و اجباری است.

الزام به ثبت در سامانه جامع انبارها

رییس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم خانگی مشهد هم به خبرنگار ایرنا گفت: همه نمایندگیهای شرکتهای تولید لوازم خانگی باید انبارهای کالاهای خود را در "سامانه جامع انبارها" ثبت کنند.

رضا رزقیان‌مقدم افزود: بر این اساس کالای هر تولیدکننده و یا فروشنده‌ای که از ثبت انبارهای خود در "سامانه جامع انبارها" غافل شده باشد از سوی مراجع قانونی ذیربط "کالای قاچاق" محسوب شده و با برخورد و مجارات قانونی روبرو می‌شود.

وی در ادامه همچنین اظهارداشت: تولیدکنندگان برخی اقلام لوازم خانگی از اردیبهشت ماه گذشته قیمت تولیدات خود را از پنج تا ۲۵ درصد افزایش داده‌اند. این افزایش از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت و نیز سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان بررسی و در "سامانه ۱۲۴" ثبت شده است.

رییس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم خانگی مشهد ادامه داد: برخی تولیدکنندگان لوازم خانگی علت افزایش قیمت‌تمامشده تولیدات خود را افزایش قیمت مواد اولیه اعلام کرده‌اند.

وی گفت: تولیدکنندگان بخاری و آبگرمکن از اسفند پارسال اقدام به افزایش نرخ عرضه این دو قلم کالا کرده‌اند.

رزقیان‌مقدم  افزود: گرچه ممکن است برخی فروشندگان لوازم خانگی در بازار اقلام را گرانتر از قیمت مصوب به فروش برسانند اما فروشگاههای معتبر و نمایندگیهای شرکتهای تولیدکننده لوازم خانگی نه تنها عرضه کننده کالای قاچاق نیستند بلکه به هیچوجه اقلام خود را بدون در نظر گرفتن نرخهای مصوب عرضه نکرده‌اند. 

اجرای "طرح نظارت ویژه بر شبکه تولید، توزیع و فروش لوازم خانگی و همچنین ثبت الزامی نرخ کالاهای این حوزه در سامانه ۱۲۴" از ۲۸ خرداد ماه گذشته آغاز شده است. 

بر این اساس خریداران لوازم خانگی می‌توانند پیش و یا هنگام خرید کالا با مراجعه به "پایگاه اطلاع‌رسانی قیمت کالا و خدمات" سازمان حمایت از حقوق تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان کشور به نشانی  www.۱۲۴old.ir در بخش "خوداظهاری بنگاههای اقتصادی" با جستجوی برند و مدل کالای مورد نظر خود، از آخرین قیمتهای اظهارشده توسط شرکتهای تولیدی آگاه شوند. نرخ کالاها از طریق "فهرست مشاهده قیمت خوداظهاری شرکتها" در مرورگر موبایلی سامانه ۱۲۴ به آدرس ۱۲۴.ir نیز قابل مشاهده است.

همچنین این امکان برای خریداران وجود دارد که در صورت مشاهده گرانفروشی، از طریق تماس با شماره تلفن ۱۲۴ و یا با مراجعه به "اپلیکیشن آپ" نسبت به ثبت شکایت و پیگیری موضوع اقدام کنند.

سامانه تلفنی و اینترنتی ۱۲۴ که وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمانهای استانی و ادارات شهرستانی این وزارتخانه متولی آن هستند عهده‌دار دریافت، ثبت و رسیدگی به شکایتهای مردم از تخلفات واحدهای صنفی در سراسر کشور است. این سامانه همچنین نرخ تصویب و اعلام شده انواع کالاها از سوی "سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان کشور" را در اختیار مردم قرار داده است.  

یک ماه پیش رییس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم خانگی مشهد گفته بود امسال با مجوز وزارت صنعت، معدن و تجارت و مصوبه سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان قیمت مصوب برخی از اقلام لوازم خانگی بین پنج تا ۲۰ درصد نسبت به نرخ پارسال افزایش یافته اما برخی فروشندگان به دلیل تعهدات مالی و بانکی، کالاهای خود را به همان قیمت پارسال عرضه می‌کنند تا برای کسب درآمد مشتری جذب کنند.

۸۵۰ واحد فروش و عرضه لوازم خانگی در کلانشهر سه و نیم میلیون نفری مشهد دارای پروانه‌ معتبر کسب از سوی اتحادیه صنف فروشندگان لوازم خانگی مشهد هستند. درخواست ۲۵۰ واحد دیگر نیز برای دریافت پروانه کسب فروش لوزم خانگی در این کلانشهر در مرحله صدور قرار دارد. 

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha