۲۳ دی ۱۳۹۷، ۱۲:۰۷
کد خبر: 83168669
T T
۰ نفر
ماهواره ها به كمك مدیریت بحران های زیست محیطی می آیند

تهران- ایرنا- سرپرست معاونت توسعه كاربرد و خدمات فضایی سازمان فضایی ایران با بیان اینكه كشورمان از نظر ریسك وقوع بلایای طبیعی رتبه یازدهم را در جهان دارد، گفت: داده های ماهواره ای به كمك مدیریت بهینه بحران های زیست محیطی می آیند.

«علی صادقی نایینی» روز یكشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: سازمان ملل متحد گزارشی منتشر كرده كه در آن 191 كشور جهان از جهت ریسك وقوع بلایای طبیعی رتبه بندی شده است.
وی ادامه داد: ایران از نظر وقوع انواع بلایای طبیعی در این رتبه بندی از بین 191 كشور جهان رتبه یازدهم را دارد.

** ایران رتبه نخست زلزله خیزی جهان
صادقی نائینی خاطر نشان كرد: بر اساس این گزارش، ایران در زمینه زلزله رتبه نخست ریسك جهان را دارد یعنی در بین همه كشورهای جهان خطر وقوع زلزله در كشورمان بیشتر است.
«ایران در زمینه خشكسالی رتبه سی و دوم جهان و در حوزه سیل رتبه بالای 50 دارد و بنابراین وقوع بلایای طبیعی در كشورمان موضوع حادی است كه برای مقابله با آن باید فكری اساسی كرد.»

** داده های ماهواره ای در خدمت مدیریت بحران
به گفته معاون سازمان فضایی ایران، سازمان های فضایی در جهان به طور معمول در تعامل با ارگان های متولی بلایای طبیعی طرح هایی را به صورت مشترك انجام می دهند و از این فناوری به عنوان یك ابزار مهم در اختیار مدیریت بحران استفاده می شود.
صادقی نائینی افزود: در چند سال گذشته سازمان فضایی ایران ارتباط تنگاتنگی با سازمان مدیریت بحران داشته است و اكنون نیز در حوادث حادی كه پیش می آید، تعامل خوبی با این سازمان وجود دارد.
سرپرست معاونت توسعه كاربرد و خدمات فضایی ایران ادامه داد: سازمان فضایی ایران اكنون به صورت دائم پدیده خشكسالی، گرد و غبار و نیز سیل و زلزله را پایش می كند كه این پایش ها در بحث زلزله تنها مربوط به آنهایی می شود كه با تخریب روبرو بوده و خسارت به همراه دارند و از این رو زلزله های كمتر از 6 ریشتر پایش نمی شوند.
به گفته این مقام مسئول در سازمان فضایی ایران، در زمینه پایش زلزله با آثار تخریبی بالا، بلافاصله داده های ماهواره ای دریافت و تحلیل شده و همه ابعاد و وضعیت برآورد می شود؛ سپس نتایج آن در اختیار سازمان مدیریت بحران قرار می گیرد و خلاصه ای از آن نیز در سایت سازمان فضایی منتشر می شود.

** گرد و غبار از سمت جنوب غرب به جنوب شرق تغییر جهت داده است
وی به قرار گرفتن اطلاعات پایش روزانه گرد و غبار در سایت سازمان فضایی ایران اشاره كرد و گفت: از ابتدای امسال تاكنون بیش از 30 رویداد مختلف گرد و غباردر كشور رخ داده كه بیشتر تمركز آن در منطقه جنوب شرق كشور بوده است در حالی كه پارسال هم جنوب شرق و هم جنوب غرب ایران متاثر از این پدیده بودند.
صادقی نائینی تاكید كرد: بررسی ها نشان می دهد پدیده های گرد و غباری كه امسال در جنوب شرق كشور روی داده، شدت بیشتری داشته و از شدت وقوع طوفان های گرد و غبار در مناطق جنوب غرب كاسته شده است.
وی علت این پدیده را خشكسالی و كاهش رطوبت خاك دانست.
سرپرست معاونت توسعه كاربرد و خدمات فضایی ایران معتقد است: به طور عمومی منشاء گرد و غبارها بیرون از كشور قرار دارد و كانون های داخلی آن كمتر است.

** یازده هزار هكتار از اراضی هورالعظیم در آتش سوزی تخریب شد
وی درباره استفاده از داده های ماهواره ای برای پایش آتش سوزی در عرصه های طبیعی كشور گفت: در زمینه آتش سوزی، آخرین اقدام هایی كه انجام شد، مربوط به پایش تالاب هورالعظیم بود كه به طور روزانه محل آتش سوزی و مساحت آن بررسی می شد.
صادقی نائینی ادامه داد: تحلیل داده های ماهواره ای از روز وقوع آتش سوزی در 20 خرداد امسال تا اواخر مهرماه ادامه داشت كه در نهایت مشخص شد حدود یازده هزار هكتار از اراضی هور به صورت كامل تخریب شده است.
سرپرست معاونت توسعه خدمات و كاربرد سازمان فضایی ایران افزود: همچنین آتش سوزی جنگل های مریوان كه شهریورماه امسال به وقوع پیوست نیز در این سازمان بررسی و اطلاعات آن در اختیار سازمان مدیریت بحران و سایر متقاضیان به صورت رایگان قرار داده شد تا از آن استفاده كنند.
به گزارش ایرنا، حسن روحانی رئیس جمهور پنجشنبه 21 دی ماه در آیین دومین سالگرد رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: موشك امروز وسیله دفاعی ماست و به آن افتخار می‌كنیم و در هفته‌های آینده با موشك‌های ساخت خود دو ماهواره جدیدی را به فضا خواهیم فرستاد.
اقتصام**2078**2025

سرخط اخبار اقتصاد