تحریم های آمریكا پیش درآمدی برای جنگ با اقتصادهای نوظهور است

تهران- ایرنا- دبیركل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی تهران گفت: تحریم های آمریكا علیه ایران، پیش درآمدی برای جنگ های اقتصادی بزرگتر بر علیه اقتصادهای نوظهور است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «بهمن عشقی» شامگاه چهارشنبه در همایش «هند، پنجره ای فراسوی تحریم ها» – كه در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی تهران برگزار شد افزود: رابطه ایران و هند سابقه ای چهار هزار ساله دارد و امروز همانطور كه ایران بر منطقه تاثیرگذار است، هند به یك قدرت فرامنطقه ای تبدیل شده است.
وی ادامه داد: دموكراسی و گستره فرهنگ، تمدن و آمیختگی ادیان در هند، این كشور را در بین جهانیان به كشوری صلح جو تبدیل كرده است.
عشقی اظهار داشت: در دوره نخست تحریم ها، هند نقشی مهم در تامین نیازهای ایران داشت؛ هر چند، سطح مبادلات تجاری ما با هند از 15 میلیارد دلار فراتر نرفته است.
دبیركل اتاق بازرگانی تهران افزود: با وجود تحریم های یك جانبه آمریكا علیه ایران، هندی ها دوستانی پایدار برای ایران باقی مانده اند و كماكان خریدار نفت ما هستند كه امیدواریم حتی پس از پایان زمان معافیت ها، هند جزو دوستان ایران باقی بماند.
وی ایران و هند را مكمكل یكدیگر در بسیاری از زمینه های اقتصادی و سیاسی عنوان كرد و افزود: تامین انرژی، پاشنه آشیل هند است و هر خدشه ای كه به جریان تامین انرژی هند وارد شود، برای اقتصاد این كشور خطرناك است.

** دعوت از هندی ها برای قطعه سازی در ایران
«محمدرضا نجفی منش» رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محركه و قطعه سازان كشور نیز در این نشست خطاب به سفیر هند گفت: در ایران موقعیت های مناسبی برای همكاری با بخش خصوصی هند وجود دارد و می توان روابطی ایجاد كرد كه بعد از تحریم ها هم ادامه داشته باشد.
وی با بیان اینكه ظرفیت بسیار بالایی در قطعه سازی خودرو برای همكاری ایران و هند وجود دارد، گفت: در هند قانونی وجود دارد كه 80 درصد قطعات خودروهای هندی باید تولید داخل باشد؛ در این زمینه، قطعه سازان ایرانی و هندی می توانند با یكدیگر همكاری داشته باشند.
نجفی منش كه ریاست كمیسیون تسهیل كسب و كار اتاق بازرگانی تهران را نیز بر عهده دارد، افزود: قطعه سازان ایرانی و هندی می توانند در ایران شركت های مشترك تشكیل دهند و تولیداتی مشترك داشته باشند؛ بخشی از مواد اولیه این تولیدات می تواند از هند تامین شود و در نهایت، محصولات به بازارهایی همچون آفریقا صادر شود.
رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محركه و قطعه سازان كشور، با بیان اینكه در تولید یك خودرو، سه هزار و 300 قطعه بكار می رود، گفت: ما هنوز بعضی از قطعات از جمله ایربك(كیسه هوا)، ای.بی.اس و سنسورها را داخلی سازی نكرده ایم و امكان این وجود دارد كه چنین قطعه هایی را شركت های مشترك ایرانی-هندی تولید كنند.
به گزارش ایرنا، همایش «هند، پنجره ای فراسوی تحریم ها» شامگاه چهارشنبه با حضور سفیر هند در تهران، معاون امور بین الملل اتاق بازرگانی تهران و مدیر كل آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی تهران برگزار شد.
شبك*9189**1983**1908

سرخط اخبار اقتصاد