۱۵ بهمن ۱۳۹۶، ۱۷:۱۳
کد خبر: 82819795
T T
۰ نفر
نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه از پرونده ناآرامی های اخیر تا ابهام نداشتن شیوه نگهداری زندانیان

تهران - ایرنا - سخنگوی قوه قضاییه امروز در نشست خبری در باره موضوعات مختلف از جمله تشویق قضات شایسته و مجازات قضات متخلف، نحوه برگزاری دادگاه تجدید نظر بقایی، اغتشاشات اخیر، بازداشت شدگان كشف حجاب اخیر و بدهی بانك زنجانی سخن گفت.

به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی ایرنا، حجت اسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای روز یكشنبه در صد و بیست و چهارمین نشست خبری با تاكید بر حفظ آبرو و حیثیت افراد در برخورد با فساد، گفت: قضات متخلف، مجازات و قضات شایسته تشویق می شوند.
وی درباره عملكرد قضات افزود: افراد متخلف همیشه باید مورد مجازات قرار گیرند، اما انسان در كنار افرادی كه می خواهد تنبیه كند، افراد دارای خدمت مفید، صادق و پرتلاش را هم باید پاداش دهد.
محسنی اژه ای اضافه كرد: قضات سالیان سال از وقت شخصی خود، وقف و ایثار می كنند پرونده را به منزل می برند و ساعت ها وقت صرف می كنند و احكام متقنی هم دارند.
معاون اول قوه قضاییه خاطرنشان كرد: دادسرای انتظامی قضات، افرادی را كه خدمات شایسته و بیش از حد موظفی تلاش كردند شناسایی و به رییس قوه معرفی می كند تا مورد تشویق قرار گیرند؛ می تواند این تشویق ها مادی و هم معنوی باشد.
به گفته وی، مركز حفاظت قوه قضاییه هر وقت به افراد بسیار شایسته و خوب رسید، اینها را برای تشویق معرفی می كنند؛ پیش تر این كار سالی یك تا دوبار انجام می گرفت الان چنین نیست و هرجا موردی مشاهده شد مورد تشویق قرار می گیرند و اگر افرادی كه خدای ناكرده شیطان گولشان زد مجازات می شوند و مجازات شان بیش از بقیه افراد است.
محسنی اژه ای با بیان اینكه براین باوریم كه در همه دستگاه ها باید با فساد مبارزه شود، گفت: اگر با فساد مبارزه شود، زحمات و تلاش های تلاش گران بی نتیجه نمی ماند.در دولت ممكن است هزاران كارمند خدوم باشد و یك نَفَر می تواند آنان را مخدوش كند و در قوه قضاییه هم هزاران قاضی مخلص، جهادگر و پاكدست داریم و اگر یك فساد را ببینیم بویژه اگر مالی باشد، حیثیت و زحمات سایر همكاران را خدشه دار می كند.
وی اضافه كرد: اگر جرم قضات اثبات شد این افراد به مردم معرفی می شوند و ممكن است برخی همكاران بگویند به حیثیت قضات خدشه وارد می شود؛ باید تعداد متخلفان و به آنانی كه هشدار داده شد و توجه نكردند باید مشخص شود.

**كیفرخواست حادثه قطار تهران مشهد صادر نشده است
سخنگوی قوه قضاییه درباره آخرین وضعیت پرونده حادثه قطار تهران مشهد گفت: همانطور كه استحضار دارید تعدادی در این حادثه مجروح و تعدادی هم كشته شدند و هر وقت انسان یادش می آید، متاثر می شود.
وی ادامه داد: برای افراد مصدوم، نظر نهائی پزشك باید بیاید كه آیا این مصدوم خوب می شود یا نه و بیمه چقدر است؟ پرونده هنوز منجر به كیفرخواست نشده اما درعین حال معطل هم نمانده است.
محسنی اژه ای گفت: افرادی كه به مباشرت متهم بودند، شناسایی شد و پرونده افرادی كه مسئولیت هایی داشته اند و مسبب حادثه بودند، برای رسیدگی به تهران آمده است. تعداد مباشر، مسبب و معاون این حادثه مشخص نیست.

** علنی یا غیرعلنی بودن دادگاه تجدیدنظر بقایی
معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به پرسشی درخصوص اظهارات وكیل بقایی درباره علنی بودن دادگاه تجدیدنظر این متهم و اجازه ورود ندادن به خبرنگاران ، گفت: از ناحیه قاضی چنین چیزی اعلام نشده است.
وی افزود: اینجا موضوعی مطرح است كه اصولا در دادگاه تجدیدنظر بحث علنی یا غیرعلنی بودن دادگاه وجود دارد یا نه كه در قانون هم شفافیت لازم در این باره وجود ندارد.

** باقر نمازی آزاد نشده است
محسنی اژه ای درباره شایعه آزادی باقر نمازی فرد دو تابعیتی ایران و امریكا، گفت: ایشان آزاد نشده است.
وی ادامه داد: او هم مانند بقیه محكومان به مرخصی سه روزه رفت و بعد تقاضا كرد با توجه به نیازشان برای مراجعه به پزشك و ادامه دادن روند درمان، سه روز دیگر مرخصی اش تمدید شد.

** همه افرادی كه دیماه دستگیر شده اند با اغتشاشات مرتبط نیستند
سخنگوی قوه قضاییه ممكن است افرادی در آن زمان شناسایی نشده بودند و فرار كردند و یا اینكه تعمدا او را دستگیر كردند تا بیشتر كارهای او را دنبال كنند و بعد از دی ماه دستگیر شده اند. افرادی هم در فضای مجازی فعال بودند و جرمی مرتكب شده اند و ممكن است منتسب به فرد یا جناحی باشد اما دلیل بر این نیست كه انجام كار مجرمانه اش به آن جناح مربوط است و تا زمانی كه این مسایل پایان نیابد در حد حدس و گمان است.

**صدور ١٢٠ كیفرخواست در تهران برای اغتشاشات اخیر
محسنی اژه ای با بیان اینكه ٢٤٦ نفر در حال حاضر بابت اغتشاشات اخیر بازداشت هستند ، گفت: البته در اغتشاشات اخیر برخی از این افراد ارتباط مستقیم نداشتند.
وی ادامه داد: در تهران ٤ نفر بازداشت هستند؛ ١٢٠ كیفرخواست در تهران صادر شد و در استان ها اتهامی كه از ناحیه دادسرا اعلام شد، كیفرخواست صادر شد یا در حال صادر شدن است.

** درباره بازداشت شدگان كشف حجاب اخیر
معاون اول قوه قضاییه درباره وضعیت دختران جوانی كه اخیرا بدلیل كشف حجاب بازداشت شده اند، گفت: افرادی بصورت تشكیلاتی و با دستور گرفتن از خارج، این كار را انجام داده اند و هدف شان صرفا بحث حجاب نیست كه این افراد به تناسب جرم و تشكیلاتی بودن شان با آنان برخورد می شود ؛ اگر جرم این افراد ثابت شود برای خود و خانواده هایشان سخت می شود.
وی با بیان اینكه بیشتر این افراد مواد صنعتی زده بودند و فریب خوردند و از كارشان پشیمان هستند، گفت: این افراد طبیعی است نه قرارشان سنگین است و نه سخت گیری به آنان می شود؛ بویژه افرادی كه جوان و مجرد هستند می خواهند ادامه تحصیل دهند و در آینده ممكن است با مشكل مواجه شوند.
محسنی اژه ای اضافه كرد: این افراد هم احساس می شود فریب خوردند و هم
با صرف مواد صنعتی دست به این اقدامات زدند كه از خانواده ها می خواهیم مراقب فرزندانشان باشند.

** ٢ میلیارد و ٦٦٠ میلیون یورو مجموع بدهی بابك زنجانی
سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینكه نه تنها همه بدهی مه آفرید امیرخسروی استیفا شد بلكه ٧٠٠ میلیارد تومان جزای نقدی هم از اموالش دریافت شد، درباره بدهی بابك زنجانی گفت: بابك زنجانی یك میلیارد و ٤٢٧ میلیون و ٥٠٠ هزار یورو باید بابت نفت به شركت نفت می داد كه نداد.
وی ادامه داد: یك میلیارد و ٢٠٠ میلیون یورو هم پولی بود كه به او داده بودند تا به پیمانكاران پرداخت كند و او ٦٥٠ میلیارد یورو بابت حواله ای كه كرده بود، پرداخت كرد. دكل در خارج از كشور ٧٩ میلیون و ٥٠٠ هزار دلار قیمت داشت كه به شركت نفت داد. ٦٠٠ و خورده ای میلیون یورو، نفت به شركت خارجی فروخت طلبكار است و علیه خریدار طرح دعواست كه باید دید به جایی می رسد یا نه.
اژه ای اضافه كرد: ١٦ هزار و ٥٤٠ میلیارد و ٧٥٣ میلیون ریال از اموال داخل كشور او شناسایی شده است؛ اما او دو ادعا دارد یكی اینكه همه اینها كل طلب من نمی شود و از طرفی این مدت پول من دستش مانده است.
سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینكه تا كنون ٦ جلسه دادگاه برای پرونده دكل نفتی برگزار شد ، اظهاركرد: وقت پایان دادگاه را با توجه به میزان دفاع نمی شود، بیان كرد.

**آلودگی هوا
محسنی اژه ای درباره اینكه آیا دستگاه قضاییه در موضوعات آلودگی هوا ورود می كند یا نه، گفت: قوه قضاییه درباره آلودگی هوا و موضوعات تخصصی، نمی تواند از اول ورود كند و تا زمانی كه گزارشات از مرجع رسمی تخصصی روشن نشود، قوه قضاییه نمی تواند برای برخورد با قضیه وارد شود.

**مردم در صورت ارائه گزارش فساد، حمایت می شوند
سخنگوی قوه قضاییه در ادامه درباره اینكه چه حمایتی از مردم برای ارایه گزارش های مردمی وجود دارد، گفت: در خود قانون پیش بینی شده از كسانی كه می خواهند شهادت دهند یا خبری اعلام كنند، چگونه حمایت شوند.
وی افزود: مردم همچنان كه در خیلی از مقاطع انقلاب حمایت كردند و با حضور و گزارش دهی شان بسیاری از ترورها خنثی شد؛ اكنون هم از این امر دریغ نكنند و نسبت به مردم و كشور خود احساس مسئولیت داشته باشند، البته، مردم « فحش دو قلو» یا نسبت ناروا به فردی كه علیه او گزارش ارایه می كنند، ندهند تا اگر جرمی اثبات نشد، طرف در مقام توهین از آنان شكایت كند.

**رابطه قوه قضاییه و وزارت اطلاعات سرد نیست
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این پرسش كه چرا وزارت اطلاعات پاسخ دادستان را درباره دو تابعیتی ها نمی دهد و آیا رابطه وزارت اطلاعات با دستگاه قضایی سرد است، گفت: وزارت اطلاعات همه جا ضابط قوه قضاییه نیست یك سری وظایفی دارد كه در مقام ضابط باید زیر نظر قاضی باشد؛ در سایر موارد ممكن است وظایفی داشته باشد كه زیر نظر قوه قضاییه نباشد.
معاون اول قوه قضاییه با بیان اینكه رابطه بین این قوه و وزارت اطلاعات سرد نیست، اظهاركرد: رابطه خوبی داریم؛ در طول سال استعلام های فراوانی داریم كه وزارت اطلاعات جواب می دهد؛ اما بحث اختلافی برای دو تابعیتی ها وجود دارد كه آیا افراد دو تابعیتی هستند یا نه و اینكه آیا شاغل هستند یا نه . درغیراینصورت محال می بینم كه وزارت اطلاعات نخواهد جواب دادستان كل كشور را مبنی بر دو تابعیتی های این وزارتخانه بدهد.

**درباره احراز صلاحیت نشدن ٢٨ تن از وكلای كانون وكلا برای عضویت در هیات مدیره
سخنگوی قوه قضاییه دربار ردصلاحیت ٢٨ وكیل كانون وكلا برای عضویت در هیات مدیره این كانون، گفت: برای احراز صلاحیت نشدن، لازم نیست طرف جرم داشته باشد.
وی ادامه داد: برای هر فردی كه می خواهد پستی داشته باشد، قانون مرجعی برای احراز صلاحیت در نظر گرفته است و اگر احراز صلاحیت نشد دلیل بر مجرم بودن او نیست.

**٢٣ هزار میلیارد تومان كف بودجه موردنیاز برای قوه قضاییه در سال ٩٧
سخنگوی قوه قضاییه درباره مشكلات بودجه ای دستگاه قضایی گفت: در برنامه ششم توسعه، بودجه قوه قضاییه هر سال ٢.٩ درصد منابع عمومی دولت مصوب شد كه در لایحه دولت متاسفانه این مبلغ كمتر درنظر گرفته شد و ٢.٢ یا ٢.٦ درصد است.
وی ادامه داد: مبلغی هم در كمیسیون تلفیق اضافه شد كه با این همه، هنوز با بودجه برنامه ششم توسعه برای قوه قضاییه فاصله داریم. بخشی از بودجه ما درآمد هزینه است یعنی اگر درآمد دریافت شد هزینه را می دهند درحالی كه همین هم به قوه قضاییه پرداخت نمی شود كه البته بخش عمده ای از آن در هفته های اخیر از خزانه پرداخت شد.
محسنی اژه ای با بیان اینكه گله مند نیستیم ، تصریح كرد: از دولت و مجلس تشكر هم می كنیم.
وی گفت: بیش از ٦٥٠ قاضی تا پایان امسال بازنشسته می شوند و منع قانونی برای جذب مجدد آنان وجود ندارد اما با توجه به اینكه مالیات حقوق های ١٠ میلیونی افزایش قابل توجهی یافته ، قضات می گویند با توجه به این موارد نمی توانیم در قوه قضاییه مجددا فعالیت كنیم و دستگاه قضایی دوباره با توجه به حجم پرونده ها با مشكل كمبود قاضی روبرو می شود.

** درباره تبرئه شدن سعید طوسی
معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به پرسش ایرنا درباره صحت یا سقم خبر تبرئه شدن سعید طوسی ، این خبر را تاییدكرد و گفت: با توجه به نشستی كه با دانشجویان در مشهد داشتم ، مفصل در این باره توضیح دادم.
وی درباره اینكه ، مصاحبه این فرد با یك رسانه بیگانه آیا حكمی دارد یا نه، اظهاركرد: راجع به مصاحبه با رسانه خارجی اطلاعی ندارم.

**گزارشاتی مبنی بر وجود دو تابعیتی ها در نهادها در دست پیگیری است
محسنی اژه ای دباره اظهارنظر یك نماینده مجلس مبنی بر وجود مدیر دو تابعیتی در دستگاه قضایی و امنیتی، گفت: این مطلب را دیدم و بلافاصله به دادستان كل كشور هم پیامك كردم و خواستم تا پیگیری كند؛ دادستانی كل كشور به دنبال این قضیه است.
سخنگوی دستگاه قضایی كشور با بیان اینكه قانون ما تابعیت مضاعف را نمی پذیرد و حق هیچ گونه كار دولتی و عمومی را ندارند، تصریح كرد: چنانچه كسی مدیر دوتابعیتی باشد، می توان اموال غیرمنقول او را به فروش رساند ، هزینه فروش را كسر كرد و مابقی را بازگرداند.
وی ادامه داد: سازمان بازرسی كل كشور به دنبال این قضیه است و مطمئنم برخی افراد پس از تذكر بازرسی یا دستگاه های دیگر بركنار شدند و اینكه اكنون فرد دو تابعیتی شاغلی وجود دارد یا نه، اطلاعی ندارم.
به گفته محسنی اژه ای، گزارشاتی رسیده و بازرسی و دادستانی هر دو این گزارشات را از طریق وزارت اطلاعات و غیر وزارت اطلاعات پیگیری می كند. گزارش شده بود در یك جایی 63 نفر دو تابعیتی وجود دارد كه بررسی و مشخص شد 3 نفر دو تابعیتی هستند و در مورد 60 نفر دیگر هم تحقیقات ادامه دارد.
وی اضافه كرد: درباره گرین كارت هم گزارشاتی با موضوع متفاوت وجود دارد كه این هم پیگیری می شود.

**آخرین وضعیت پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان و بانك سرمایه
سخنگوی قوه قضاییه با تشریح آخرین وضعیت پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان و بانك‌ سرمایه‌‌ و همچنین اینكه اخیرا لیستی از بدهكاران اعلام شده كه نام یكی از مسئولان روزنامه قانون هم دیده می شود، گفت: از دو شركت زیر مجموعه تخلفاتی اعلام شد.
اژه ای افزود: چهار‌نفر همان زمان اعلام این مطلب بازداشت شده بودند. از بازپرس شنیدیم كه بدهكاران طلب وقت بیشتر برای برگرداندن بدهی های خود داشتند.
معاون اول قوه قضاییه درباره این مطلب اعلام شده از بانك ها كه بدهكاران بدهی خود را نمی پردازند ، اظهاركرد: اگر بانكی می‌ گوید بدهكاران بدهی خود را نمی دهند خب بیایند و بگویند؛ از بانك‌ ها گلایه دارم چرا معوقه دارند و دنبال آن هم نیستند.

**ابهامی در نگهداری زندانیان وجود ندارد
سخنگوی قوه قضاییه درباره وجود برخی ابهامات در شیوه نگهداری زندانیان گفت: این حرف ها عمدتا از ناحیه ضد انقلاب و گاهی از ناحیه خود زندانی مطرح شده است.
وی ادامه داد: هیچ ابهامی وجود ندارد، تسهیلاتی برای زندانیان فراهم شده است و تا جایی كه خبر دارم هیچ كجا این تسهیلات را به زندانیان نمی دهند.
معاون اول قوه قضاییه گفت: این میزان مرخصی كه ما به زندانیان می دهیم ، در سیستم‌های زندانبانی دیگر كشورها مشاهده نمی شود. همچنین زندانیان از إمكاناتی مانند آزادی مشروط و عفو برخوردارند.
محسنی اژه ای تصریح كرد: من از همه زندان های دنیا خبر ندارم اما آنقدری كه خبر دارم هیچ كجا اینگونه نیست و باید انصاف را رعایت كرد؛ اگر هم تخلفی صورت گرفته و بی توجهی می شد باید این صحبت ها را می كردند اما وقتی برخورد می شود گفتن این حرف ها صحیح نیست.
به گفته وی، قانون وظایف را روشن كرده و در مواردی كه ضرورت داشت، هیات های مختلفی از زندان ها بازدید كردند.

**آخرین وضعیت پرونده تعاونی مسكن منطقه 18 شهرداری تهران
سخنگوی قوه قضاییه در مورد پرونده تعاونی مسكن منطقه 18 شهرداری تهران گفت: بر اساس گفته سرپرست مجتمع قضایی كه به این پرونده رسیدگی می كند، تعداد شاكی های این پرونده زیاد است و برخی از آنها هم عضو اصلی تعاونی نیستند و سهم اعضاء را خریداری كردند و تا دو هفته دیگر برای افراد متخلف این پرونده كیفرخواست صادر می شود.
وی در این باره توصیه كرد كه افراد باید دقت كنند تا از چه كسانی و با چه شرایطی قرارداد امضاء می كنند تا هم برای خودشان و هم برای قوه قضاییه مشكلات كمتری بوجود آورند.

** مدیران اجرایی با استناد و دلیل صحبت كنند
حجت الاسلام محسنی اژه ای در پاسخ به این سئوال كه رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در اظهارات خود به مافیا در خصوص خودرو اشاره كرده و حتی گفته است كه زور رئیس جمهوری هم به آنها نمی رسد گفت: من معتقدم وقتی یك مدیر حرفی می زند، اولا مستند بگوید و ثانیا اگر تخلفاتی وجود دارد به مراكز ذیربط گزارش دهد.
سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: فكر نمی كنم كه رئیس جمهوری هم این مساله را قبول داشته باشد كه معاون وی چنین اظهاراتی را بیان كند و در این مورد بخصوص باید مشخص شود مسئول تایید این خودروها چه ارگانی می باشد و همچنین مسئول پلاك كردن این خودروها چه نهادی است و اگر مدركی دال بر تخلف و جرم در این موارد وجود دارد را به قوه قضاییه گزارش دهند و تلاش می كنیم برخورد قانونی صورت گیرد.

** طبق قانون اساسی نهاد قضایی موازی در كشور نداریم
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سئوال كه چرا جرایم احتمالی در قوه قضاییه توسط نهاد دیگری رسیدگی نمی شود؟ گفت: برای رسیدگی به جرایم احتمالی در قوه قضاییه در تمام دنیا این گونه است كه یك نهاد موازی قضایی دیگری وجود ندارد و برای رسیدگی به این جرایم در قانون اساسی پیش بینی های لازم انجام شده و در دستگاه قضایی نیز این ساختار وجود دارد كه چه پرونده هایی به چه افرادی واگذار شود.
وی افزود: در قانون اساسی نیامده است كه اگر علیه یك قاضی شكایت شود، دستگاه قضایی دیگری به آن رسیدگی كند.

** مجلس در مورد لایحه پالرمو تحقیق و تفحص می كند
محسنی اژه ای در مورد لایحه پالرمو گفت: باتوجه به اینكه در این لایحه موارد قضایی هم وجود داشت باید از قبل با قوه قضاییه هماهنگی های لازم انجام می شد ولی با این حال معاونت حقوقی قوه قضاییه با حضور در مجلس، نقطه نظرات خود را به نمایندگان ارایه كرد و اگر این مسایل در این لایحه لحاظ شود از نظر ما مشكلی ندارد.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: به خاطر این كه این قانون هنوز نهایی نشده است و ما اعتقاد داریم كه مجلس از این كه اطلاعاتی در اختیار برخی بیگانگان قرار گیرد، تفحص لازم را خواهند داشت تا این اطلاعات مورد سوء استفاده قرار نگیرد.
محسنی اژه ای در مورد پرونده بنیتا نیز گفت: این حكم تایید شده و برای طی مراحل اداری و اجرای احكام به مراجع ذی صلاح ارسال شده ولی زمان اجرای این حكم را نمی دانم.
وی در مورد پاداش های پایان خدمت برخی مدیران نیز گفت: بخشی از این مبلغ مربوط به مرخصی هایی است كه آنها طلب دارند و اگر طبق ضوابط باشد، جرم نیست.
سخنگوی قوه قضاییه درپاسخ به این سئوال كه 5 صرافی در تهران پلمپ شدند و آیا دادسرای تخصصی در حوزه ارز وجود دارد، گفت: یك مجتمع قضایی برای مسایل پولی و بانكی دائر شده است و افرادی كه در این مجتمع كار می كنند در مورد این مسایل تخصص دارند و برخی از پازپرس ها نیز تسلط خوبی پیدا كرده اند.
وی تاكید كرد: بازپرس ها و كاركنان این مجتمع باید در حوزه مسایل بانكی و پولی به روز باشند و آموزش های لازم را در این زمینه بگذرانند.
وی ادامه داد: با ورود وزارت اطلاعات به این حوزه 6 نفر از افرادی كه در حوزه ارزی تخلفاتی داشتند تحت تعقیب قرار گرفته و بازداشت شدند.
اجتمام** 7329 **1193**1569
خبرنگاران: لیلا اسماعیل نژاد و حسن حیدری ** انتشار: علی حبیبی
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
۰ نفر

سرخط اخبار جامعه