۲۹ آبان ۱۳۹۶، ۵:۱۹
کد خبر: 82735827
T T
۰ نفر
شیوع بالای دیابت در مالزی/ پویش سلامت ایرانیان انجام شد

كوالالامپور - ایرنا - بیش از سه و نیم میلیون نفر از جمعیت بالای 18 سال مالزی به دیابت مبتلا هستند و به مناسبت هفته دیابت، پویش سلامت ایرانیان با هدف بررسی وضعیت قندخون این گروه جمعیتی انجام شد.

به گزارش بامداد دوشنبه ایرنا، در این پویش سلامت كه روزهای شنبه و یكشنبه هفته جاری با همكاری دست اندركاران تارنمای 'سلامت نامه' و یك مركز خصوصی در كوالالامپور برگزار شد، تعداد زیادی از جمعیت ایرانی ساكن مالزی با حضور در این پویش علاوه بر قند خون همچنین فشار خون، شاخص توده بدنی و برخی آزمایش های پایه دیگر را انجام دادند.
این گروه پیش از این نیز در اردیبهشت ماه سال گذشته با برگزاری پویش دیگری آزمایش هایی از قبیل آزمایش قند خون، فشار خون، تجزیه و تحلیل چربی بدن (وضعیت چربی اندام های داخلی از قبیل قلب، كلیه، كبد و غیره)، تجزیه و تحلیل بدن و آموزش بررسی وضعیت سلامت مخصوص بانوان ایرانی مقیم در مالزی را به صورت رایگان برگزار كرد.
روند افزایش ابتلا بیماری قند خون كه در مالزی ازسال 2006 تا 2011 با رشد 3.6 درصدی به 15.2 درصد افزایش داشته در سال گذشته به 17.5 درصد رسیده است. این آمار همسو با مصرف 26 قاشق چایخوری شكر در مالزی است كه در مقایسه با میزان استاندارد 6 قاشق چایخوری توصیه شده از سوی سازمان بهداشت جهانی بسیار بالاتر است.
مقامات بهداشتی مالزی بر این باور هستند كه بیش از نیمی از مبتلایان به دیابت در این كشور از بیماری خود اطلاع ندارند و این بیماری خاموش به تدریج بر اندام های حیاتی آنها تاثیر گذاشته و به طور ناگهانی و پس از تشخیص دیر هنگام می تواند پیامدهای جدی برای آنها به دنبال داشته باشد.
سبك زندگی ناسالم، رژیم غذایی نامناسب و نامتعادل، غذاهای آماده (فست فودها)، مصرف بیش از حد شكر در برنامه های مختلف غذایی و زندگی كم تحرك كه در بین مالزیایی ها از دلایل اصلی ابتلا به بیماری دیابت معرفی شده است، جمعیت ایرانی مقیم این كشور را نیز كه علاوه بر برخورداری از چنین عوامل خطرزایی (ریسك فاكتور) برخی چالش های دیگر حوزه سلامت را نیز متحمل می شوند، آسیب پذیرتر می كند.
اگرچه ممكن است جمعیت بومی مالزی به روش های مختلفی از جمله ارتباط با مراكز درمانی و مواجهه با رسانه های محلی زبان (چاپی، شنیداری، دیداری و رسانه های نوین) از برخی مناسبت های بهداشتی آگاه شده و در معرض مواجهه پیام های تولید شده در این زمینه قرار گیرند، اما جمعیت خارجی مقیم این كشور عمدتا با چنین پیامهای مواجه نمی شوند. از اینرو، می توان به جرات بیان كرد كه ایرانیان مقیم مالزی، مشابه بسیاری از خارجی های دیگر مقیم این كشور، هیچ سهمی از شعار 'پیشگیری بر درمان مقدم است' نداشته اند.
حوزه سلامت ایرانیان مقیم مالزی كه به دلایل مختلفی از جمله نبود بیمه های مورد نیاز، تفاوت های فرهنگی، گرانی هزینه ها و برخی عوامل محیطی دیگر به یكی از دغدغه های اصلی این گروه جمعیتی تبدیل شده است، نیازمند راهكارهایی است تا بتواند بخشی از نگرانی های موجود را كاهش دهد.
ارائه بیمه های درمانی، افزایش آگاهی از ضرورت استفاده از چنین بیمه هایی، بكارگیری نیروی انسانی آگاه به مسائل سلامت ایرانیان، شناسایی و معرفی نیروهای انسانی موجود در این كشور كه می توانند گره ای از مشكلات بگشایند و در صورت امكان متمركز كردن خدمات آنها در برخی از روزها، گنجاندن مسائل حوزه سلامت در فهرست وظایف كاری برخی از نهادها و مراكز موجود و یا تقویت و حمایت از بخش خصوصی فعال در این حوزه از جمله راهكارهایی است كه می تواند در بهبود وضعیت سلامت ایرانیان مقیم مالزی موثر باشد.
شبد**آساق**241**159**1379
انتشار دهنده: هادی افتخاری

سرخط اخبار جهان