۳ آذر ۱۳۹۴، ۱۲:۰۸
کد خبر: 81851689
T T
۰ نفر
طرود شاهرود، روستایی دردل كویر اما با جاذبه های فراوان گردشگری

شاهرود- ایرنا- روستای طرود 130 كیلومتر از شاهرودفاصله دارد، با اینكه در حاشیه كویر قرار دارد، امابا مردمانی سخت كوش، قانع ،كم توقع و مهربان وبا جاذبه های فراوان طبیعی اش به یك هدف گردشگری مبدل شده است.

به گزارش ایرنا، برای كسی كه اولین بار به این منطقه حاشیه كویر سفرمی كند، هنوز چندین كیلومترمانده به روستا گله های شتر و نخلستانهایی را می بیند كه خبر از رسیدن به یك منطقه مسكونی می دهند.
روستای طرود از روستاهای بخش مركزی شهرستان شاهرود است ، آب و هوایی بسیار گرم و خشك دارد و شغل بیشتر مردم كشاورزی و دامداری می باشد.
طرود از تاریخی دیرین برخوردار است ، در سالهای دور این منطقه محل عبور كاروانها بوده و برسر راه مناطق جنوبی حاشیه كویر مانند خور ، بیابانك و جندق و مناطق شمالی ازقبیل شاهرود، دامغان و بیارجمند بوده و اهمیت تجاری داشته است.
در سال 1332شمسی زلزله ای ویرانگر روستای طرود را كاملاٌ ویران كرده و طرود فعلی در نزدیكی مخروبه های روستای قدیمی با خشت و گل و چوب ساخته شده است.
كشت مردم این روستا جو ، گندم ، سیر، شلغم ، پیاز، زعفران و مقداری نیز پنبه است والبته نخلستانهای خرما وباغ های انارو انجیل نیز دارد كه منبع آبیاری آنها یك قنات است.
زنان و دختران این روستا در كنار كارهایی كه در امر كشاورزی و دامداری انجام می دهند، قالیبافی كرده و در تامین مخارج خانواده كمك موثری هستند.
با اینكه خرما در اغلب مناطق گرم ایران بدست می آید، اما محصول خرمای طرود كه ازنوع مضافتی است ، بسیار مرغوب و دارای مزه خوب و شیرین بوده ،از شیره زیاد برخوردار است ودر فصل تابستان به عمل می آید.
سیر تولید شده در مزارع طرود هم از نوع اعلای این محصول است و طرفداران زیادی دارد.
شتر و شترداری علاوه بر اینكه یكی از مشاغل سنتی این منطقه است، به خاطروجود شرایط لازم قابلیت تبدیل شدن به پرورش صنعتی و ایجاد مشاغل زیاد و درآمدهای پایدار را هم دارد.
برای توسعه شترداری در این منطقه اقداماتی هم تا كنون انجام شده كه تاسیس نخستین بانك ژن و آزمایشگاه فرآوری و نگهداری اسپرم شتر در ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد شتر شمالشرق كشور در طرود ، از جمله آنهاست.
برای ساخت این ایستگاه یك میلیاردو400میلیون ریال هزینه شده تا صنعت شترداری به سمت صنعتی شدن رفته و
شترداران بتوانند از تولید شیرو فرآورده های آن و همچنین گوشت شتر درآمدهای خوبی داشته باشند.
به گفته كارشناسان تاسیس چنین مركزی در ایران بی سابقه است .
براساس یكی از مصوبات سفر دولت قبل قرار بود برای توسعه شترداری و تولید فراورده های آن در طرود یك هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری شود.
قرار بود در اجرای این طرح واحدهای كوچك شترداری منطقه بصورت متمركز در آمده و طرحهای تحقیقاتی، توسعه و ایجاد صنایع تبدیلی در آن پیگیری شود و 11 مركز پرورش شتر گوشتی، شیری و چماز هم راه اندازی شود.
شتر چماز جزو شتران سواری و باركش است، كه به نام های رواحیه، جماز، و پرنده نیز نامیده می‌شود این شتران كم پشم، لاغرو بسیار تندرو هستند و ساعتی ۳۵ تا ۴۵ كیلو مترراه می پیمایند.
در ایستگاه پرورش شتر طرود بیش از 100 نفر شتر نگهداری می‌شود
این منطقه از نطر زمین شناسی و مواد معدنی غنی است و گفته می شود، معادن زیادی در آن وجود دارد.
اهالی این روستا در عین حال كه از امكانات رفاهی زیادی برخوردار نیستند ، از مناعت طبع بالایی برخوردار بوده و انتظاراتی كه از مسوولان دارند در حد رفع مشكلات اساسی است.
تامین آب آشامیدنی اساسی ترین خواسته مردم طرود بود كه در هفته دولت امسال محقق شد .
سید محمدرضا هاشمی فرماندار شاهرود در این خصوص گفت: برای رفع مشكل كم آبی و تامین آب شرب بهداشتی مردم این روستا تلاش جهادی از سوی مدیران شهرستان شاهرود انجام شد.
وی افزود: با آغاز بكار دولت تدبیرو امید و برغم مشكلاتی كه در تامین اعتبارات وجود داشت، اجرای این پروژه در دستور كار قرار گرفت.
وی گفت : برای حل مشكل دو چاه با آبدهی 24 لیتر در ثانیه حفر شد كه هزینه اجرای آنها ونیز 11كیلومتر خط انتقال یك میلیارد و 200 میلون ریال شد.
معاون استاندار سمنان با تاكید بر بزرگواری مردم این روستا گفت: درده گردشی های كه برای بازدید از این روستا انجام می شد، مردم برغم اینكه با مشكلات زیادی مواجه بودند هیچ گاه با مسوولان رفتار تند نكردند و این وظیفه مسوولان را بیشتر می كرد.
فرماندار شاهرود مردم محروم این روستا و روستاهایی از این دست را حامیان اصلی نظام معرفی كرد و گفت: با اینكه برای تثبیت نظام و برای دفاع از كشور از هیچ ایثاری دریغ نكرده اند، به خاطر بصیرت و درك بالایشان از مشكلات فعلی دولت ، بیشترین همراهی را با مسوولان دارند.
وی گفت: این امر بار مسوولیت مدیران را بیشتر كرده و آنها را برای خدمتگزاری بیشترترغیب می كند.
هاشمی گفنت: مردم طرود درهمه صحنه های مورد نیاز نظام به میدان آمده و حضور مستمر داشته اند كه تقدیم 20 شهید گواه این مطلب است.
هوشنگ عامری رئیس شورای اسلامی روستای طرود هم در نشستی كه با حضور مسوولان شهرستان در مسجد این روستا برگزار شده بود، گفت: با آغاز بكار دولت یازدهم ، مسوولان شهرستان از انجام كاهایی كه در توان آنها بوده فروگذاری نكرده اند.
وی افزود: با اینكه دولت از نظر مالی در وضعیت خوبی قرار ندارد، اما كارهای عمرانی مانند آسفالت جاده ، لوله كشی آب وبهسازی روستا در حال انجام است.
عامری سكونت مردم در روستا را موجب تثبیت امنیت این منطقه خواند و گفت: ارائه خدمات بیشتر، جوانان را برای سكونت در روستا ترغیب می كند.
وی با بیان اینكه، بسیاری از زنان و دختران روستا قالیباف هستند ، افزود: ارائه تسهیلات مورد نیاز موجب می شود تا آنها مجبور به فروش قالی به دلال ها نشده و نتیجه دست بافته های آنها موجب رونق بیشتر زندگی شان شود.
رئیس شورای اسلامی طرود از اجرای طرح بیمه قالی بافان تقدیر كرد و گفت: بخش زیادی از قالی بافان زیر پوشش این طرح هستند ولازم است برای بیمه تعداد اندك باقی مانده نیز اقدام شود.
وی عرض كم جاده دسترسی به روستا را یاد آور شد وآن را عامل تصادفات زیاد عنوان كرد و گفت:
حدود 20كیلومتر از شانه جاده مرمت و تعمیر شده و ضرورت دارد بقیه آن نیز انجام شود.
به گفته او ، باز سازی خانه ها برای ایمنی در برابر زلزله ضرورت دارد و از آنجا كه این منطقه زلزله خیز است خانه های موجود در برابر زلزله های با قدرت بالا استقامت ندارند.
عامری راه اندازی دو معدن پتاس در روستا را عامل رونق اشتغال خواند و گفت: تا دو سال پیش مهاجرت به شهر وجود داشت، اما اكنون مهاجرت ها از شهر به روستا انجام می شود.
وی در مورد امور بهداشتی روستا نیز گفت: یك درمانگاه بصورت شبانه روزی فعال است و پزشك، ماما و مسوول داروخانه نیز دارد ، ضمن اینكه هر از گاهی دندانپزشك نیز در آن مستقر می شود.
وی از وجود همه مقاطع تحصیلی دخترانه و پسرانه در روستا خبر داد و گفت: مدرسه شبانه روزی طرود پذیرای دانش آموزان روستاهای اطراف هم است.
خشكسالی سال های اخیر و خشك شدن برخی قنات ها و چاهها به بخش كشاورزی و دامداری طرود خساراتی را وارد كرده است.
مردم سخت كوش ، معادن فراوان ، كشاورزی و دامداری و همچنین وجود زمینه های جذب گردشگر عوامل لازم برای توسعه طرود هستند.
این روستا طی چند سال گذشته به روستای هدف گردشگری تبدیل شده كه نیازمند شناساندن بیشتر است.
وجود سكونت گاه قدیمی در شمال شرق روستا، مسابقات شترسواری ، جشنواره شتر و كویر زیبا از جاذبه های طرود هستند.
همچنین زیارتگاههای امام زاده پیرمردان كه شامل امام زاده نورالله از نوادگان حضرت اباالفضل العباس (ع) و امام زاده شاه اولیا از نوادگان امام موسی بن جعفر(ع) از جاذبه های مذهبی این روستا هستند.
6167

سرخط اخبار استان‌ها