۱۳ آبان ۱۳۹۴، ۲۱:۱۷
کد خبر: 81825974
T T
۰ نفر
بلوغ فكری جامعه، فعالیت سازمان های مردم نهاد را تقویت می كند

تهران- ایرنا- جامعه ای كه به بلوغ فكری برسد از سازمان های مردم نهاد حمایت می كند. به واقع در جوامعی كه مسئولیت اجتماعی در میان آحاد مردم دیده شود دیگر مردم دولت ها را مسئول حل تمام مشكلات نمی دانند و متعاقباٌ دولت ها نیز از حضور مردم استقبال می كنند.

به گزارش ایرنا، فعالان مدنی در سازمان های مردم نهاد تلاش می كنند همواره در كمك و توانمندسازی اقشار فقیر جامعه كه گاه می توان از آنها به عنوان فراموش شدگان نام برد، مصمم تر و موثرتر از سایر نهادهای دولتی وارد عرصه می شوند.
فعالان مدنی معتقدند، بهترین دوران برای فعالیت سمن ها با روی كار آمدن دولتهای نهم و دهم رو به افول گذاشت و به به حداقل رسید و هم اكنون در دولت یازدهم فعالیت بسیاری از این نهادها رو به بهبود است.
روز سه شنبه(12آبان) برای نخستین بار سمن هایی كه در موضوع توانمند سازی كودكان فعالیت می كنند برای برگزاری یك همایش در وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی گردهم آمدند و 10 سمن برتر كشوری در زمینه كار كودك گزارش فعالیت های خود را ارائه دادند.
نمایندگانی از سمن هایی از استان های فارس، مازندران، البرز، خوزستان، تهران، اصفهان و همدان اقدامات موثر خود را در حوزه توانمندسازی كودكان بیان كردند.
همه فعالیت ها نشان از عزم جدی و قلب هایی آكنده از مهر و درایت به كودكانی بود كه در چنگال فقر مادی و فرهنگی فرو افتاده اند و به تعبیری به گفته، علی ربیعی وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی «كودكانی كه در بیشتر مواقع فراموش می شوند و هیچكس سراغی از آنها نمی گیرد.»
ان.جی.او ها ( Non governmental organization) و یا سمن ها (سازمان های مردم نهاد) در كلی‌ترین معنایش، سازمان هایی هستند كه به شكل مستقیم بخشی از ساختار دولت محسوب نمی‌شوند اما نقش بسیار مهمی به‌عنوان واسطه بین فردفردِ مردم (اتم‌های اجتماع) و قوای حاكم و حتی خود جامعه ایفا می‌ كنند.
هم اكنون كشورهای امریكا و هند هر كدام بیش از 2میلیون سمن دارند كه بخشی از وظایف دولت ها را عهده دار هستند.
برخی از كارشناسان معتقدند، مهار بیماری ایدز در كشور هند به طور عام توسط ان.جی.او های انجام شد كه موضوع آموزش پرهیز از شیوه های مختلفی كه موجب آلوده شدن به ویروس ایدز می شود را پیگیری می كردند.
آمارها نشان می دهد در كشور كنیا، حدود ۲۴۰ سازمان مردم‌نهاد در هر سال تأسیس می‌شود. تردیدی نیست، بودجه عمومی این سازمان ها به طور عام از سوی مردم تامین می شود و خواست عمده آنها از دولت فقط تسهیل گری است.
خوشبختانه وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی در دولت تدبیر و امید نقش تسهیل گر در حوزه سمن ها را برعهده دارد و تاكنون نشست های متعددی با حضور سازمان های مردم نهاد در حوزه های گوناگون برگزار كرده است.
گزارش هایی كه روز گذشته از سمن ها ارائه شد حاكی از پیگیری و دلسوزی مسئولان سمن ها نسبت به كودكان، زنان و مردانی بود كه در چنگال فقر و ناداری گرفتار شده اند و بندرت جامعه سراغی از آنها می گیرد.
سازمانهای مردم نهاد به طور عام در محلاتی از شهرها فعالیت می كنند كه به ندرت گذار مردم به این مناطق می افتد در حالی كه كودكان در این محلات در معرض سخت ترین آسیب های اجتماعی نظیر اعتیاد، فروش مواد مخدر و ... قرار دارند و دوران كودكی خود را با دیدن چنین صحنه هایی سپری می كنند.
برگزاری همایش روز گذشته و همچنین نشست هایی كه در دو سال گذشته از سوی وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی انجام شده حاكی از دیدگاه مثبت این نهاد دولتی به فعالیت سمن هاست.
ربیعی با اشاره به مفهوم توسعه معتقد است: توسعه به معنای ساختمان های آسمانخراش نیست بلكه توسعه، فرایند شادی، گفت وگو و رهایی از فقر است.
كودكی كه در خیابان در معرض سخت ترین آسیب های اجتماعی قرار دارد، در صورتی كه بتواند از طریق حمایت سمن ها از آموزش های رسمی برخوردار شود و مهارتی كسب كند شكی نیست كه از چنگال باندهای مخرب اجتماعی رهایی می یابد.
با توجه به اینكه سازمان های مردم نهاد با توانمندسازی انسان ها بدون هیچ چشم داشتی گام ارزشمندی در جهت ارتقا توسعه برمی دارند، امید كه فعالیت این سازمانها آنچنان در كشور نهادینه شود كه با تغییر دولتها خللی در فعالیت آنها ایجاد نشود.
اقتصام(5)9123 ** 2023

سرخط اخبار اقتصاد