۲۷ دی ۱۳۹۱، ۱۱:۳۴
کد خبر: 80501522
T T
۰ نفر
اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه ها، ضرورت انكار ناپذير اقتصاد ايران

تهران - اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه ها به عنوان ضرورتي انكار ناپذير براي اقتصاد ايران موضوعي است كه اقشار مختلف مردم در گفت وگو با خبرنگاران ايرنا بر آن تاكيد كردند .

ازنظر مردم ، اهتمام دولت دهم به اجرای قانون هدفمندی یارانه ها نشان از درك وضعیت كنونی اقتصاد ایران توسط دولت و مردم داشته و اینكه هرگونه تاخیر و یا ایجاد اختلال در روند اجرای قانون ، روند كنونی توسعه اقتصادی كشور را متوقف می كند.

تعدادی از شهروندان از طبقات مختلف اجتماعی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، خواهان آغاز هرچه سریع تر فاز دوم هدفمندی یارانه ها توسط رییس جمهوری شدند و عنوان كردند نباید تورم و آثار مقطعی، گرانی ها و كمبودها دولت را نسبت به تامین معیشت مردم نگران كند چرا كه اجرای موفق فاز نخست هدفمندی نشان داد در همراهی دولت و مردم می توان مراحل بعدی را با سربلندی به پایان رساند .

' محمد بسطامی'، كارمند و یكی از شهروندان تهرانی به ایرنا گفت: براساس قانون برنامه پنجم توسعه ، دولت باید قانون هدفمندی یارانه ها را در چند مرجله اجرا كند و مردم نیز برای همراهی درانتظار اجرای آن هستند.

وی به برخی آثار تورمی اجرای قانون هدفمندی اشاره كرد و گفت: همانگونه كه بارها گفته شد اجرای قانون شجاعت نیاز داشت موضوعی كه در دولت های قبلی یا به دلیل بی توجهی دولتمردان یا مخالفت مجلس مسكوت مانده بود .

' علیرضا مرادی' یك تولید كننده نیز گفت: به طور حتم اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها تبعاتی را بر بخش تولید تحمیل می كند اما دولت با حمایت های خود در قالب بسته حمایتی می تواند به كمك بخش تولید بشتابد.

وی با بیان اینكه اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها یك الزام برای صنعت ایران محسوب می شود ، گفت: حمایت های مورد نیاز بخش تولید تنها تامین حامل های انرژی نیست و دولت می تواند با استفاده از منابع اجرای قانون هدفمندی به بهسازی و نوسازی ماشین آلات بخش تولید كمك كند .

مرادی ، به ایجاد صندوق توسعه ملی همزمان با اجرای فاز نخست هدفمندی یارانه ها اشاره ای كرد و گفت: هرچقدر منابع دولت ازمحل اجرای قانون بیشتر شود ، به همان اندازه می توان بهتر از حوزه تولید حمایت كرد.

' مریم معتضدی ' یك كارشناس اقتصادی، بهبود فضای كسب و كار، افزایش بهره وری، افزایش سرمایه گذاری در حوزه تولید را از آثار مثبت اجرای قانون هدفمندی یارانه ها عنوان كرد.

وی افزود: در شرایطی كه بسیاری از كشورهای نفت خیز ، اقتصاد خود را به سمت دوری از وابستگی به نفت تغییر جهت داده اند و تلاش دولت ما نیز در این زمینه بوده ، عجیب به نظر می رسد كه عده ای درزمانی كه دولت مقدمات ورود به فاز دوم را انجام می دهد، دم از مسكوت ماندن آن می زنند .

این كارشناس اقتصادی ، تورم واقعی و انتظاری را از تبعات غیر قابل انكار اجرای قانون هدفمندی دانست و گفت: در فاز نخست اجرای قانون برخی حتی تا 50 درصد تورم را پیش بینی كرده بودند اما دیدیم كه بسیاركمتراز این میزان بود ، بنابراین تورم فاز دوم نیز چندان قابل توجه نخواهد بود چرا كه مهم آغاز اجرای قانون بود .

به گفته یك استاد دانشگاه قیمت فرآورده هایی اعم از نفت ، بنزین وگازوییل به طور طبیعی بیش از رقم فعلی است و هنوز دولت یارانه بسیار سنگینی بابت سوخت پرداخت می كند كه باید در مرحله دوم هدفمندی یارانه ها، این ارقام منطقی شود.

قدیری ابیانه اظهار داشت: به عنوان مثال سهمیه 60 لیتری سوخت كه به شدت یارانه ای است صرفا به افرادی كه دارای خودرو هستند پرداخت می شود و این امر به این معنا است كه دولت ثروت همه مردم از جمله افرادی كه خودرو ندارند را میان دارندگان خودرو تقسیم می كند و هر خانواده ای كه خودرو بیشتری دارد از ثروت عمومی بیشتر استفاده می كند.

'علی صوفی' یك دانشجوی دوره كارشناسی ارشد رشته اقتصاد در خصوص تاثیر هدفمند كردن یارانه ها در اقتصاد كشور گفت: صرفه جویی از مهمترین آثار اجرای این طرح بوده كه منجر به افزایش توان صادرات كشور و تقویت بخش اقتصاد غیر نفتی شده است.

وی ادامه داد: با صرفه جویی در بخش های مختلف تحولات بسیاری در حوزه های عمرانی مانند راه، راه آهن، بیمارستان، ساخت بزرگراه، بنادر و ... می توان ایجاد كرد.

این دانشجو با اشاره به انتقاداتی از سوی برخی افراد در جامعه گفت: با توجه به مزایای این طرح بهتر است اگر پیشنهادی برای اجرای بهتر این قانون و یا رفع اشكالات آن وجود دارد، ارایه شود و به جای انتقاد صرف، دولت را در اجرای این قانون یاری كنیم.

'فاطمه آزاد ' یك فعال بخش خصوصی نیز در این خصوص گفت: با هدفمند كردن یارانه ها، مدیریت منابع در اختیار مردم قرار گرفت تا دولت بتواند با تأثیر هدفمند كردن یارانه ها بر تولید، صنعت، كشاورزی، زندگی دهك های جامعه، دامداران و اقشار مختلف جامعه را بررسی كرده و برنامه جامعی را برای اجرای آن تهیه كند.

وی افزود:با هدفمند كردن یارانه ها علاوه بر اینكه، صنعت داخلی می تواند با قیمت های جهانی رقابت كند همچنین به دلیل استفاده بسیار بخش صنعت از انرژی ارزان، از استعدادهای متخصصان در بخش های مختلف به خصوص بخش خصوصی بیشتر استفاده شده و استعدادها و ظرفیت ها بالفعل شد.

'محمد حسین اقبالی' دارای مدرك فوق دیپلم و ساكن محله پیروزی طرح هدفمند كردن یارانه ها را یكی از اركان اصلاح اقتصادی دانست و گفت: باتوجه به شعار دولت كه عدالت محوری را سرلوحه كار خود قرار داده اجرای هدفمند كردن یارانه ها از الزامات بود .

وی تصور مردم را بعد اجرای طرح هدفمند كردن، اشتغال بیشتر و تولید ثروت ملی عنوان كرد و ادامه داد: با توجه به اینكه یارانه بصورت عادلانه تقسیم و توزیع می شود تورم ناشی از اجرای این طرح در كوتاه مدت از بین می رود كه این بستگی به سیاست های منطقی مدیران اقتصادی دارد.

اقبالی با اشاره به وعده مسوولان كشور برای اجرای فاز دوم هدفمند كردن یارانه ها، گفت: عادلانه توزیع شدن یارانه ها به جای حذف یارانه‌ها منجر به از بین رفتن فاصله طبقاتی بین اقشار كم درآمد و قشر مرفه جامعه، افزایش قدرت خرید مردم، بهبود وضعیت اقتصادی مردم و تك رقمی شدن تورم است و این طرح باید در راستای كمك به مردم باشد.

این كارمند بخش خصوصی ادامه داد: در صورت اطمینان از بهبود وضعیت اقتصادی كشور در كوتاه مدت و تداوم این مهم و كاهش نرخ تورم و تك رقمی شدن آن، حاضر به تحمل فشارهای اقتصادی در كوتاه مدت هستیم.

به نظر می رسد با توجه به نگاه آگاهانه مردم به اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها و ضرورت عبور اقتصاد ایران از مرحله كنونی ، دولت باید هرچه زودتر مقدمات ورود به فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها را فراهم كند ، زیرا كه توسعه ایران در زمینه های مختلف در گرو هدفمند شدن استفاده از منابع طبیعی و خدادادی است كه بر مردم این كشور ارزانی شده است ، ثروتی كه پایان پذیر و تجدید ناپذیر خواهد بود .

اقتصام ** 1601**9141**1319
۰ نفر

سرخط اخبار اقتصاد