۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۱:۲۱
کد خبرنگار: 1285
کد خبر: 85478876
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ارز حاصل از صادرات صنایع‌دستی در اختیار خود صادرکننده قرار می‌گیرد

شهرکرد- ایرنا- معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: بر اساس مصوبه روز گذشته هیات دولت، ارز حاصل از صادرات صنایع‌دستی در اختیار خود صادر کننده قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مریم جلالی روز پنجشنبه در سفر به چهارمحال و بختیاری دیدار با استاندار افزود: صنایع‌دستی یک امر فرابخشی است و اقتصاد هویت‌بنیان به شمار می‌رود و تلاش ما بر این است در کنار زنجیره‌های ارزش در هر استانی، صنایع دستی را نیز وارد این زنجیره کنیم.

وی با بیان اینکه صنایع‌دستی ابزاری برای معیشت عزت‌آفرین است، اظهار داشت: برای زنان بدسرپرست، زندانیان و سربازها دوره‌های آموزشی صنایع‌دستی برگزار شده و توفقیات خوبی در این حوزه کسب کرده‌ایم.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد: در چرخه تولید تا مصرف کیفی‌سازی و استانداردسازی و نقش‌آفرینی در بازار برای جلب نظر مشتری مهم است.

جلالی با تاکید بر اینکه در حوزه صنایع‌دستی باید محصول متناسب با نیاز مشتری تولید شود، افزود: برای صادرات در حوزه صنایع دستی راهکارهای خوبی در دستور کار قرار گرفته است و مصوبه روز گذشته هیات دولت پیرامون اینکه ارز حاصل از صادرات صنایع دستی در اختیار خود صادر کننده است از جمله این راهکارهاست.

وی ادامه داد: این مصوبه هیات دولت سبب می‌شود تا تولیدکنندگان صنایع‌دستی اقدام به تولیداتی کنند که متناسب با سلیقه مشتریان آن سوی مرزها باشد.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی یادآور شد: صنایع‌دستی از آن دسته مشاغلی است که منافاتی با فرزندآوری ندارد از همین رو باید تا می‌توان این رشته‌ها را تقویت و برای آن سرمایه‌گذاری کرد.

جلالی تقویت پیوند بین زنجیره ارزش اقتصادی و زنجیره ارزش فرهنگی را از برنامه‌های این وزارتخانه عنوان کرد و گفت: وزارت کشور برای هر استانی زنجیره‌ای از ارزش اقتصادی تکلیف کرده که در کنار آن می‌توان محصول هویت‌بخش نظیر صنایع‌دستی را به این زنجیره اقتصادی وصل کنیم.

وی افزود: به طور مثال اگر ماهیان سردآبی و بادام جزو زنجیره‌های ارزش اقتصادی ما قرار دارند در کنار آن عناصر هویت‌ساز مثل نمد، گیوه، بافت‌های داری و لباس سنتی را ببینیم و برای آن بازار پیدا کنیم و بدین ترتیب بین ارزش‌های اقتصادی و فرهنگی همگرایی ایجاد کنیم.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به زنجیره ارزش در رشته صنایع‌دستی نیز اشاره کرد و گفت: طراحی، آموزش، تولید، بسته‌بندی، بازاریابی و کسب مشتری وفادار از جمله این زنجیره است.

جلالی افزود: در حال حاضر ۳۰ هزار کارت صنعتگری صنایع دستی در چهارمحال و بختیاری صادر شده و این استان ظرفیت تبدیل شدن به شهر جهانی نمد را دارد و باید الزمات آن رعایت شود و در حالیکه نمد در ناسا به سبب اینکه عایق حرارتی است مورد توجه قرار گرفته ما باید از این فرصت استفاده کنیم.

وی با اشاره به برخی صنایع دستی چهارمحال و بختیاری آن‌ها را هوش تاریخی این استان عنوان کرد و گفت: قفل چالشتر و شیرسنگی هویت تاریخی استان است.

به گزارش ایرنا، رشته‌های صنایع‌دستی فعال در استان شامل بافته‌های داری نظیر گلیم، چوقابافی، نواربافی، البسه محلی، گیوه‌دوزی، قلم‌زنی روزی فلز، سفالگری سنتی، زیورآلات سنتی، احجام فلزی، نگارگری و تذهیب، ملیله‌دوزی، خاتم‌کاری، سرمه‌دوزی، صنایع چوب نظیر معرق و مشبک، حجاری سنتی، تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی، فیروزه‌کوبی میناکاری، رنگرزی سنتی، نقاشی روی شیشه، پاپیه‌ماشه، گچ‌بری سنتی، بافتنی‌های سنتی، خراطی و چوب، چلنگری سنتی و چاپ قلمکار از مهمترین رشته‌های صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری به شمار می‌رود.

تاکنون ۴۸ رشته صنایع دستی استان دارای نشان ملی و ۹ رشته موفق به دریافت نشان بین‌المللی شده است.

در این استان ۳۷ تعاونی زیرمجموعه اتحادیه صنایع دستی در استان فعال است و حدود ۷۵۰ هنرمند صنایع دستی نیز ززیر پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha